Υψηλοί στόχοι φέτος για τον Χαρίλαο Τρικούπη!

Με καλή ψυχολογία, θετική αύρα και υψηλούς στόχους ξεκινά και την φετινή χρονιά η ομάδα του Γ.Σ. Χ. Τρικούπης, συμμετέχοντας για 3η φορά τα τελευταία χρόνια στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Με πρόεδρο ξανά την κ. Βασιλική Μπελέκου, η διοίκηση του συλλόγου έχοντας αποκτήσει πλέον αρκετές εμπειρίες και από την περσινή συμμετοχή της ομάδας στην Α1, προχώρησε ξανά στο κτίσιμο μιας νέας ισχυρής ομάδας, με στόχο να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 και γιατί όχι, αν όλα πάνε καλά, να διεκδικήσει την επιστροφή της στα σαλόνια της Α1.

Η συνταγή της επιτυχίας γνωστή. Έτσι, το καλοκαίρι με συνοπτικές διαδικασίες ο Ντίνος Καλαμπάκος συμφώνησε να βρεθεί για 4η συνεχή περίοδο στο τιμόνι της ομάδας, όντας μόνιμος κάτοικος Μεσολογγίου από τα τέλη Νοεμβρίου του 2018, έχοντας και πάλι βοηθούς τους Μεσολογγίτες Ηλία Μούτσιο και Σπύρο Δεράο. Στη συνέχεια άρχισε από το μηδέν η στελέχωση της ομάδας, αφού δεν έμεινε κανείς στον σύλλογο από το περσινό ρόστερ.

Οι επιλογές έγιναν χωρίς βιασύνη και ήταν ποιοτικές και εύστοχες, αφού αποκτήθηκαν αρκετοί έμπειροι παίκτες, είτε με μεγάλη θητεία στην Α2, είτε με περάσματα από την Α1, αλλά και νεαροί ταλαντούχοι πολλά υποσχόμενοι.

Από την ομάδα της περιόδου 2019-20, που κέρδισε την άνοδο στην Α1, επανήλθαν φέτος στο Μεσολόγγι οι Φώτης Βασιλόπουλος (από τον Εθνικό) και Στάθης Παπαδιονυσίου (από τον Ολυμπιακό Β΄). Δύο επιστροφές εγνωσμένης αξίας, που χαροποίησαν ιδιαίτερα το φίλαθλο κοινό της πόλης. Στην ομάδα γύρισαν επίσης και οι νεαροί Χρήστος Τσαπατώρης και Σταμάτης Καζάνας. Επιπλέον ήρθαν στο Μεσολόγγι εννέα νέα αποκτήματα, που θα φορέσουν για πρώτη φορά την φανέλα του Χ. Τρικούπη.

Αρχίζοντας από τους ψηλούς, την θέση του βασικού σέντερ θα καλύψει φέτος ο Βόσνιος με Βρετανικό διαβατήριο Φάρο Αλίχοντζις (2.09). Εμπειρότατος παίκτης με θητεία και σε ομάδες της Ευρώπης, αλλά και με Ελληνικό παρελθόν, αφού αγωνίστηκε το 2014-15 στην Α1 με το Ρέθυμνο, ενώ το 2015-16 με τον Προμηθέα Πατρών και το 2016-17 με τον Πανιώνιο, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2, επιτυγχάνοντας και με τις δύο ομάδες την άνοδο στην Α1.

Για την ίδια θέση αποκτήθηκε και ο Μανώλης Ματαλιωτάκης, ένα δυναμικό σέντερ χαμηλού ύψους (2.02), με ανοδική καριέρα τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε από το Μαρούσι και τον ΑΟ Πεύκης (Γ΄ Εθνική), αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική με Κρόνο, Πρωτέα Βούλας και Έσπερο Καλλιθέας και συμμετείχε δύο φορές στο πρωτάθλημα της Α2, το 2016-17 με τον Πανιώνιο και το 2020-21 με τον ΑΟ Παγκρατίου.

Ποιοτική προσθήκη στους ψηλούς αποτελεί και ο έμπειρος πάουερ-φόργουορντ Δημήτρης Χείλαρης (2.06), που γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία, αφού έχει αγωνιστεί στην Α2 επτά φορές, με Φιλαθλητικό, Ηρακλή, Απόλλωνα Πάτρας, Κόροιβο Αμαλιάδας και Καβάλα, ενώ έχει και δύο παρουσίες στην Α1, το 2014-15 με το Ρέθυμνο και το 2019-20 με την Λάρισα.

Αρκετά υποσχόμενη είναι και η μεταγραφή του Δημήτρη Λεγκίκα (2.07) στη θέση «4», ο οποίος μετά από ένα πέρασμα από Ηλυσιακό (Α2) και Φιλαθλητικό (Β΄ Εθνική), τα τέσσερα τελευταία χρόνια (2017-2021) αγωνίστηκε στην Α1 με την ομάδα του Λαυρίου.

Τελευταίος δίμετρος για την ομάδα του Τρικούπη θα είναι φέτος ο μόλις 21 ετών Παναγιώτης Στάθης (2.02), που αφού έπαιξε για τέσσερα χρόνια στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής με Περιστέρι, ΕΦΑΟ Ζωγράφου και Πανερυθραϊκό, πέρυσι είχε μία πολύ καλή παρουσία στην Α2 με την ομάδα του Πανερυθραϊκού.

Για τις θέσεις «1» και «2» αποκτήθηκαν δύο έμπειροι και δύο νεαροί σχετικά σε ηλικία. Ξεχωρίζει η μεταγραφή του Γιώργου Αγγέλου, ο οποίος την περσινή περίοδο με τον Απόλλωνα Πατρών κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 και την άνοδο στην Basket League. Εξαιρετικός σουτέρ, με θητεία στην Αμερική στο Saint Francis, με επιτυχημένη παρουσία στο πρωτάθλημα της Α2 με Φιλαθλητικό, Δάφνη Δαφνίου, Απόλλων Πάτρας και Περιστέρι (με το οποίο το 2017-18 πανηγύρισε την άνοδο στην Α1), αλλά και μία συμμετοχή στην Α1 με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης το 2018-19.

Ποιοτική και η προσθήκη του Μιχάλη Λιάπη, που ξεκίνησε νεαρός την καριέρα του από τον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε για τέσσερις περιόδους (2012-16) στην Α1. Στη συνέχεια έπαιξε στον Κολοσσό Ρόδου (Α1), σε ομάδες της Ευρώπης, στον Ηρακλή το 2018-19 (Α2) και πέρυσι ξανά στον Κολοσσό Ρόδου (Α1), από όπου και αποκτήθηκε.

Ακολουθούν δύο νεαροί με αρκετό ταλέντο. Ο Ιάσονας Δημητρακόπουλος, ένας ψηλός γκαρντ (1.97), με θητεία στην Α1 το 2018-19 με τον Πανιώνιο και δύο παρουσίες στην Α2, με τον Κόροιβο Αμαλιάδας το 2019-20 και την Δάφνη Δαφνίου πέρυσι.

Τέλος, ο 20χρονος Κώστας Βλάσιος, που αγωνίζεται κυρίως ως πλεϊμέικερ, γέννημα θρέμμα του Άρη Θεσσαλονίκης, που συμμετείχε το 2019-20 στην Α1 με την ομάδα του Άρη (χωρίς όμως να αγωνιστεί), ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής με την ομάδα της ΧΑΝΘ.

Συμπερασματικά ο Ντίνος Καλαμπάκος και οι συνεργάτες του, δημιούργησαν και φέτος ένα αρκετά ισχυρό σύνολο και απομένει τώρα μέσα από τις προπονήσεις και τους πρώτους αγώνες, το σύνολο αυτό να αποκτήσει ομοιογένεια, καθώς χτίζεται από την αρχή μια εντελώς νέα ομάδα, που διαθέτει πάντως και εμπειρία και νεανικότητα.

Στην κορυφή ηλικιακά βρίσκονται οι Βασιλόπουλος (35), Αλίχοντζις (32) και Χείλαρης (31). Ακολουθούν οι Παπαδιονυσίου (29), Αγγέλου (27), Ματαλιωτάκης (27), Λιάπης (26) και Λεγκίκας (26). Οι πιο μικροί της παρέας είναι οι Τσαπατώρης (23), Στάθης (21), Δημητρακόπουλος (21), Καζάνας (21) και Βλάσιος (20). Έτσι ο μέσος όρος ηλικίας της φετινής ομάδας διαμορφώνεται στα 26 έτη και ο μέσος όρος ύψους λίγο πάνω από τα 1.95μ.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τους νεαρούς Βλάσιο, Τσαπατώρη και Καζάνα, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην Α2 κατηγορία, με τους Αλίχοτζις, Βασιλόπουλο, Παπαδιονυσίου, Χείλαρη, Λεγκίκα, Αγγέλου, Λιάπη, και Δημητρακόπουλο, να έχουν περάσει και από την Α1.

Να συμπληρώσουμε τέλος, ότι οι Βασιλόπουλος, Παπαδιονυσίου, Αγγέλου, Χείλαρης, Λιάπης και Βλάσιος, έχουν και διεθνείς συμμετοχές κατά το παρελθόν με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ελλάδος (παμπαίδων, παίδων, εφήβων και νέων ανδρών), με αγωνιστική συμμετοχή σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα του φετινού ρόστερ της ομάδας και απομένει πλέον αυτό να αποδειχθεί και στο γήπεδο, καθώς τον Σεπτέμβριο ξεκινούν και οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις με την διεξαγωγή των αγώνων κυπέλλου.

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας με πραγματοποίηση όλων των στόχων και να έχουμε μία καλή αγωνιστική περίοδο, με υγεία, χωρίς τραυματισμούς και επιτέλους με παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr