Αποτελέσματα Διάπλους Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού 2017

Αποτελέσματα Διάπλους Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού 2017

Canoe - Kayak - Sup Lagoon Marathon Open Race 15km

Πίνακας κατάταξης συμμετεχόντων

Συμμετείχαν 53 άτομα (14 με αθλητική ιδιότητα και 39 ακτιβιστές-τριες)

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ

1 Ντρε Σπυριδούλα 1.26.44 Κ1 sprint

2 Κάμφωνας Αλέξανδρος 1.38.37 tour kayak

3 Χαρέλος Λάμπρος 1.39.11 tour kayak

4 Σορόκας Παναγιώτης 1.40.05 tour kayak

5 1 Μουρίκης Παναγιώτης 1.42.46 K2 sprint

5 2 Δίπλας Σπύρος -//-

Έφυγε ο μεγαλύτερος δρομέας του Μεσολογγίου Δημήτρης Μουζόπουλος

Από χθες το αθλητικό Μεσολόγγι έγινε πολύ φτωχότερο, καθώς έχασε έναν από τους κορυφαίους αθλητές του, τον Δημήτρη Μουζόπουλο, έναν τοπικό θρύλο των μεγάλων αποστάσεων, που δίκαια συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους δρομείς του Μαραθωνίου όλων των εποχών στη χώρα μας. Ξεκίνησε την καριέρα του από το Μεσολόγγι και από νωρίς φάνηκε το πηγαίο ταλέντο του και οι τεράστιες αντοχές του, καθώς το 1955 σε ηλικία μόλις 16-17 ετών ανεδείχθη πρώτος νικητής στον Μαραθώνιο των Παπαστρατείων στο Αγρίνιο, ενώ την ίδια χρονιά πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Μαραθώνιο που διοργάνωσε στην Αθήνα η "Βραδυνή", τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσία χιλιάδων θεατών.

Η πρόοδός του είναι συνεχής και το 1961 κατακτά την πρώτη θέση στον Δρόμο Θυσίας της πόλης μας. Ακολουθεί μία περίοδος στασιμότητας αφού κατατάσσεται στον στρατό για μεγάλο διάστημα.Επιστρέφει όμως πιο δυνατός από ποτέ και σαν αθλητής της Γ.Ε.Α. Αγρινίου πιά, βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία. Στον Δρόμο Θυσίας του Μεσολογγίου κατακτά τρεις συνεχόμενες νίκες (1965,1966,1967) και εκτός από το καθιερωμένο έπαθλο, ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Μεσολογγίου και το όνομά του αναγράφεται στην τιμητική μαρμάρινη πλάκα, που υπάρχει σήμερα στον Κήπο των Ηρώων.

Δόθηκε η εκκίνηση στον Διάπλου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού (Φωτο)

Δόθηκε λίγο μετά τις 5:00 μ.μ από το Αιτωλικό και την δυτική παράλια η εκκίνηση του φετινού Διάπλου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου  - Αιτωλικού με τερματισμός σε λίγη ώρα στο Λιμάνι Μεσολογγιου..

Το www.aitosports.gr ήταν εκεί και κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό του στιγμές από την εκκίνηση.

Δεκαετία του '60 « Ο Μεσολογγίτικος στίβος οργανώνεται και αναπτύσσεται»

Δεκαετία του '60. Ο Μεσολογγίτικος στίβος οργανώνεται και αναπτύσσεται χάρη στον Γ. Σ. Χαρίλαο Τρικούπη και τον άοκνο γυμναστή Γεράσιμο Τζάννο.

Μεγάλοι αθλητές αναδεικνύονται και πολλές επιτυχίες και μετάλλια έρχονται στον σύλλογο. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τους ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟ ( 200μ., 400μ., 800μ., 110μ.εμπ. ), ΠΑΠΑΘΕΟΥ Δ. ( τριπλούν, 400μ. ), ΜΠΑΡΜΠΕΤΑΚΗ ΑΝΤ. ( 100Μ., 200Μ. ), ΣΑΛΟΥΡΟ Κ. ( μήκος, τριπλούν ), ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ( μήκος, τριπλούν ), ΝΙΝΗ ΠΑΥΛΟ (ακόντιο, δίσκος), ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Π. (100Μ., μήκος ), ΛΑΪΟ (800Μ.), ΚΟΥΤΣΑΓΓΕΛΟΥ (τριπλούν), ΦΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ (μήκος), ΠΑΠΑΘΕΟΥ Γ. (100Μ.), ΚΟΥΦΟΣ ΓΕΡ. και ΣΑΧΟΣ Ι. (τριπλούν), ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ και ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ (ύψος), ΜΑΡΓΕΤΗΣ και ΣΟΦΙΑΝΟΣ (ακόντιο), ΤΣΑΜΑΔΟΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΜΠΙΣΣΑΣ κλπ. Επίσης πολύ ισχυρές ήταν και οι ομάδες σκυταλοδρομίας χάρη στους άριστους δρομείς του συλλόγου.

Ο Χ. Τρικούπης ανθεί και εκτός από τους διάφορους αγώνες που διοργανώνονται στο τότε Εθνικό μας Στάδιο, καλείται και συμμετέχει σε μεγάλες εκδηλώσεις στίβου, όπως τα Παπαστράτεια το Αγρίνιο, τα Τοφάλεια στη Πάτρα, τα Νικολαείδια στη Κέρκυρα, τα Άκτια στη Πρέβεζα κλπ.

Η Ναύπακτος το κέντρο της ορεινής ποδηλασίας για το 2017


Θα διοργανώσει Βαλκανικό, Πανελλήνιο, Διεθνή και Eliminator

Τον επόμενο μήνα και μέσα σε διάστημα μόλις 10 ημερών θα διεξαχθούν στην Ναύπακτο Αιτωλ/νίας, οι κορυφαίες διοργανώσεις της ορεινής ποδηλασίας για την χώρα μας. Από τις 14 Ιουλίου και ως τις 23 Ιουλίου ο Δήμος Ναυπακτίας θα είναι το κέντρο της ποδηλασίας, διοργανώνοντας τα κορυφαία Πρωταθλήματα Ορεινής ποδηλασίας που γίνονται στην Ελλάδα. 

Αγώνες στους οποίους θα πάρουν μέρος κορυφαίοι ποδηλάτες με παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους στο ενεργητικό τους. Ανάμεσά τους και οι Έλληνες πρωταθλητές Περικλής Ηλίας, Δημήτρης Αντωνιάδης, Βαρβάρα Φασόη καθώς και πολλοί άλλοι  κορυφαίοι Έλληνες αθλητές.

Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο  Δήμος Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική  Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  «Πράσινο+Μπλε» που προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, στο κορυφαίο γεγονός της ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας. Ο πρόεδρος της ΕΟΠ Παναγιώτης Πριστούρης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων «Πράσινο+Μπλε», Τάσος Ξύδης, έχουν ενώσει για μία ακόμη χρονιά τις δυνάμεις τους υποσχόμενοι ιδιαίτερα εντυπωσιακές ποδηλατικές διοργανώσεις.   

Τελετή λήξης τμήματος Στίβου Α.Σ. ΛΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε η τρέχουσαχρονιά για το τμήμα Στίβου του Α.Σ. ΛΕΩΝ και τους μικρούς αθλητές του το προηγούμενο Σάββατο με την πραγματοποίηση φιλικών αναμετρήσεων με τους φίλους του Συλλόγου ΑΓΟ Λιακατά Αιτωλικού στο ΔΑΚ Μεσολογγίου.

Κοινός τόπος όλων το ενδιαφέρον πολλών παιδιών για το συγκεκριμένο άθλημα με απουσία όμως των κατάλληλων υποδομών, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των προπονητών όλων των Συλλόγων και κυρίως το ενδιαφέρον των παιδιών.

Ο Στίβος με μεγάλη ιστορία στον τόπο μας είναι ένα άθλημα το οποίο προσελκύει μικρούς και μεγάλους αθλητές, κάποιοι από τους οποίους ασχολούνται και επαγγελματικά φέρνοντας αρκετά συχνά διακρίσεις για τους ίδιους και την πόλη μας.

Είναι ευθύνη όλων μας, Συλλόγων και Φορέων της πόλεις μας, να εργαστούμε από κοινού με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος.

 

        

 

                             

Τελευταια νεα

Επικοινωνία μαζί μας

Contact Us

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website: http://www.aitosports.gr