Παίζω και γυμνάζομαι ''Δωρεάν'' στο Μεσολόγγι

Υπενθύμιση: Όσοι γονείς ενδιαφέρονται είναι απαραίτητο να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά. Τηλ: 6992227421. Οι δηλώσεις συμμετοχών λήγουν την Τετάρτη 18 Ιουλίου.

*Ο τόπος διεξαγωγής άλλαξε: Οι δραστηριότητες θα λάβουν μέρος στο Αθλητικό Ενωσιακό Κέντρο Θ. Πασσιόπουλος. Προσέλευση από την είσοδο απέναντι από το δημοτικό στάδιο.

Ώρα προσέλευσης 18.30 ώρα έναρξης 19.00

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Δευτέρα: A’ και Β’ Δημοτικού. Τρίτη: Γ’ και Δ’ δημοτικού. Τετάρτη: E’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Πέμπτη: Α’-Β’-Γ’ Δημοτικού. Παρασκευή: Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού. (ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

Τα παιχνίδια αναπτύσσουν τις κινητικές δεξιότητες και τις φυσικές ικανότητες των μαθητών.

Καλλιεργούν το συναισθηματικό και γνωστικό τομέα και συγχρόνως τους ψυχαγωγούν.

Επιπλέον, αναπτύσσεται η ταχύτητα, η ικανότητα αντίδρασης σε ακουστικά ερεθίσματα, η αυτοσυγκέντρωση και η ομαδικότητα.

Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν, εξερευνούν, ανακαλύπτουν, διασκεδάζουν και χαλαρώνουν. Κατανοούν τη σημασία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, καλλιεργούν και αναπτύσσουν τη φαντασία τους.

Το συνδυαστικό παιχνίδι και ο ρόλος του: Βασικές κινητικές και αθλητικές δεξιότητες συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε το παιδί να απορροφήσει πιο εύκολα τη σημασία τους και να τις καταγράψει στη μνήμη του μέσα από το παιχνίδι. Βασικές δεξιότητες από διαφορετικά αθλήματα εμπλέκονται με όμορφο και δημιουργικό τρόπο με τη συνεργασία και τη φαντασία και δημιουργούν παιχνίδια που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του παιδιού.

Μέσα από το πρόγραμμα «παίζω και γυμνάζομαι» το παιδί θα έρθει σε επαφή με γνωστά και άγνωστα παιχνίδια, θα αθληθεί, θα παίξει, θα διασκεδάσει.

Η κάμπια, η σαρανταποδαρούσα, η πολιορκία, η αράχνη, ο κόμπος, η τρίλιζα, το «φτάσε στο 100», τα τέσσερα τετράγωνα, βατραχάκια στη λίμνη, παιχνίδια με αλεξίπτωτο, παιχνίδια με μπαλόνια και καλοκαιρινά παιχνίδια θα είναι μερικά από τα παιχνίδια που θα συναντήσουν οι μικροί μας φίλοι….

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δημήτρης Ζαπαντιώτης καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών με εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ανάλογων παιδαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Με τη δήλωση συμμετοχής ο γονέας δηλώνει υπεύθυνα ότι το παιδί δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και μπορεί να συμμετέχει με ασφάλεια στις δραστηριότητες.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr