Καστραντάς: «Η Ελλάδα μπορεί να έχει και δύο ποδηλάτες δρόμου στο Τόκιο»

Εκκίνηση για τον 3ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου με την συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών

«Οι πρώτοι βαθμοί για το Τόκυο ήρθαν και σε ένα μονοήμερο αγώνα μεγάλης δυσκολίας. Με την κατάλληλη στήριξη προσωπικά πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε όχι μία αλλά δύο θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, στην ποδηλασία δρόμου, πράγμα που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ στην Ελλάδα!»

Ο Χάρης Καστραντάς που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Grand Prix της Ρόδου συνέχισε αναφερόμενος στον πρώτο μεγάλο αγώνα για την Εθνική ομάδα, μέσα στο 2019:

«Ο πρώτος αγώνας στην Ρόδο ήταν η μεγάλη απόδειξη πως η ποδηλασία δρόμου στη χώρα μας είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο. Ο αγώνας για όσους δε γνωρίζουν δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα Γύρο στην κεντρική Ευρώπη. Το γεγονός λοιπόν ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα μετάλλιο δείχνει πως είμαστε η πιο δυνατή Εθνική ομάδα που είχε η χώρα μας τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια».

Ο 28χρονος (γεννημένος 13 Μαρτίου 1991) Έλληνας πρωταθλητής συμπλήρωσε:

«Όλη η ομάδα συνεργάστηκε άψογα, τρέξαμε ως επαγγελματίες αποδείξαμε ότι έχουμε πολλές δυνατότητες. Τα παιδιά βοήθησαν να φέρουμε ένα επικίνδυνο ξεκόλλημα πίσω οδηγώντας το γκρουπ για πολύ ώρα με 50χλμ./ώρα και στα τελευταία μέτρα ο Τζωρτζάκης μου άνοιξε το δρόμο για να μπορέσω να σπριντάρω και ο ίδιος να διατηρήσει μια σπουδαία θέση στην εξάδα».

Στον αγώνα Grand Prix των 186,3χλμ. στην Ρόδο εκτός από τον Χάρη Καστραντά που πήρε το ασημένιο μετάλλιο τερμάτισαν στην 6η θέση ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, στην 17η ο Γιώργος Σταυρακάκης, στην 37η ο Γιώργος Μπούγλας, στην 39η ο Μιχάλης Κορτσιδάκης και στην 53η ο Μιλτιάδης Γιαννούτσος., ανάμεσα σε 148 ποδηλάτες που αγωνίσθηκαν. Νικητής του αγώνα ήταν ο Σέρβος Ντούσαν Ράγιοβιτς και τρίτος ο Ολλανδός Λούκ Μπάγκτερ.

Η Εθνική ομάδα ποδηλασίας δρόμου των Ανδρών, με την προσθήκη και του Στέλιου Φαραντάκη βρίσκεται στην Ρόδο όπου σήμερα (Παρασκευή 08/03) που ξεκινάει ο 3ος Διεθνής αγώνας ποδηλασίας δρόμου. Μαζί τους είναι και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Μιχάλης Φαραντάκης, Φώτης Ζέγκλης και ο έφορος Εθνικών ομάδων δρόμου Παναγιώτης Γρούβας.

Τον 3ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου διοργανώνουν ο ΠΟ Ροδήλιος και η Sports Tours Hellas, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Αγώνες που γίνονται φυσικά υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ), του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού.

Στον 3ήμερο αγώνα (08-10/03) παίρνουν μέρος 23 ομάδες continental, clubs, μεταξύ των οποίων και οι Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας. Η συνολική απόσταση που θα διανύσουν οι ποδηλάτες είναι 500χλμ.

Το πρώτο ετάπ διεξάγεται σήμερα (Παρασκευή 08/03) με αφετηρία την πόλη της Ρόδου και τερματισμό στην περιοχή των Μαριτσών και το τελευταίο ετάπ την Κυριακή στην πόλη της Ρόδου.

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr