Όταν το Μεσολόγγι είχε κλασσικό αθλητισμό

 

Τη δεκαετία του ΄70 ο κλασσικός αθλητισμός στο Μεσολόγγι βρίσκεται ακόμα σε άνθηση. Στο Εθνικό Στάδιο γίνονται οι προπονήσεις των αθλητών του Χ. Τρικούπη και διοργανώνονται συχνά αγώνες και ημερίδες στίβου.Ταρτάν φυσικά δεν υπήρχε, υπήρχε όμως ο στίβος από καρβουνάκι, τα σκάμματα των αλμάτων, τα στρώματα για το ύψος και το επί κοντώ, οι βαλβίδες ρίψεων και τα αντίστοιχα όργανα, τα εμπόδια κλπ. Με έμπειρους και εργατικούς προπονητές όπως ο Χρήστος Μοσχονάς, ο Τάκης Μαντζουράτος κλπ. η παραγωγή ταλέντων ήταν συνεχής. 

Τον Μάϊο του 1977 διεξάγονται οι αθλητικοί - μαθητικοί αγώνες της Ζ΄ Ανωτέρας Εκπαιδευτικής Περιφέρειας. Τέσσερις αθλητές του Γ. Σ. Χαρ. Τρικούπης πρωτεύουν και προκρίνονται στους τελικούς των Πανελληνίων μαθητικών αγώνων στίβου που διεξάγονται στην Καβάλα 28-29 Μαΐου 1977. Επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις καταχειροκροτούμενοι από τους θεατές και καταλαμβάνουν τις εξής θέσεις: 

ΓΙΩΤΗΣ ΣΥΜΕΩΝ: 2η θέση στα 200 μέτρα με επίδοση 22΄΄.8, πίσω από τον Κύπριο πρωταθλητή Ελλάδας Γεωργαλίδη (δηλαδή πρώτος μεταξύ των μαθητών - αθλητών της Ελλάδας). 

ΚΟΥΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 5η θέση στα 110 μέτρα μετ΄ εμποδίων με επίδοση 16΄΄.2.

ΤΣΑΚΜΑΚΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: 7η θέση στο Άλμα επί κοντώ με επίδοση 3.40 μ.

ΜΑΝΘΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 9η θέση στα 400 μέτρα μετ΄ εμποδίων.

Υγ. Στη φωτογραφία παραπάνω, διακρίνονται ο τότε σπρίντερ του Χ. Τρικούπη Μάκης Γιώτης να δίνει τον όρκο του αθλητού, πριν την έναρξη αγώνων στο Εθνικό Στάδιο Μεσολογγίου και ο καθηγητής γυμναστικής αγωγής κ.Τάκης Μαντζουράτος.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr