ERE3ATHLON 2020: Οι πρωταγωνιστές – νικητές της Ερέτριας

Κατηγορία: Άλλα αθλήματα

Με πολύ εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το ERE3ATHLON 2020 που διεξήχθη στο Δήμο Ερέτριας. Ο αγώνας είχε sold out πολλές ημέρες νωρίτερα για να τηρηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλούς διεξαγωγής αγώνων.

Αρκετοί συμμετέχοντες βρισκόντουσαν στην περιοχή της Ερέτριας και της Αμαρύνθου από την Παρασκευή νωρίς το απόγευμα για να συνδυάσουν το event με εκδρομή, ενώ οι περισσότεροι κατέφθασαν το Σάββατο, χωρίς να ξεχνάμε όμως και τους τολμηρούς που ήθαν την Κυριακή το πρωί πριν ανοίξει η ζώνη αλλαγής. Οι διαδικασίες θερμομέτρησης πριν την είσοδο στο χώρο της γραμματείας, στον χώρο των εκκινήσεων αλλά και στη ζώνη αλλαγής κύλησαν ομαλά.

Από αγωνιστικής πλευράς πρωταγωνίστησαν ο Παναγιώτης Πολύζος, ο Χρήστος Γείτονας, ο Δημήτρης Λέκκος, η Στεφανία Πολυχρονιάδη, Αναστασία Τσουρουκτζή, Λιάνα Χασιώτη.

Οι πρώτες εκκινήσεις δόθηκαν Σάββατο 10:00 όπου βούτηξαν στα ελαφρώς αγριεμένα νερά της Ερέτριας περισσότεροι από 80 αθλητές για να κάνουν τους γύρους των δύο νησιών. Λίγο αργότερα έγινε και ένα μικρό event κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους όπου κολύμπησαν 200 μέτρα. Όλα τα event στο νερό είχαν την σιγουριά που προσέφεραν οι ναυαγοσώστες της LifeGuard Hellas και τα σκάφη του Ναυταθλητικού Όμιλου Ερέτριας.

Την Κυριακή το πρωί η ζώνη αλλαγής άνοιξε 5:30 με το άκρως επαγγελματικό Bike Service από την Top Cycles να είναι είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα ποδήλατα και να ισχύει ξεχωριστό ωράριο bike check in για κάθε απόσταση. Η εκκίνηση της μεγάλης απόστασης δόθηκε με το πρώτο φως του ήλιου, της Sprint μια ώρα αργότερα και η ανδρεναλίνη ήταν συνέχεια στα κόκκινα. Η ελίτ των Ελλήνων τριαθλητών αλλά και πάρα πολλοί φίλοι του αθλήματος βούτηξαν στα ατάραχα πρωινά νερά. Απόλαυσαν μια πανέμορφη παραθαλάσσια ποδηλατική διαδρομή με ελάχιστα υψομετρικα στην Εθνική οδό Χαλκίδας-Λεπούρων στην οποία με τη βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας αλλά και εθελοντών ομάδων όπως η ΕΣΔΕ, η SAR 312, η ΕΔΔΑΚΟΔ και άλλοι, δεν κυκλοφόρησαν οχήματα.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες άφησαν ποδήλατα και πέρασαν στο δρομικό σκέλος, σε παραθαλλάσιο δρόμο επίσης με απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων. Σειρά είχαν οι εκκινήσεις για το Aquathlon και το Kids Aquathlon.

Αναλυτικά οι νικητές ανά αγώνισμα:

Το μεγαλύτερο αθλητικό event της χρονιάς για το τρίαθλο ολοκληρώθηκε με τις απονομές όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Δημητρόπουλος Ιωάννης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Αντιπεριφεριάρχης Παιδείας & Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Γαλάνης καθώς επίσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος & Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Ευάγγελος Κούκουζας.

Όλοι οι συμμετέχοντες καλύφθηκαν ενεργειακά από τη Maurten και τη MyoFit ενώ στους τερματισμούς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δροσιστικά προιόντα της Green Cola και να κάνουν και recovery session από το Karathanasis Physio καθώς απολάμβαναν ριζογκοφρέτες Agrino. Φυσικά δεν έλειψαν οι βόλτες όλου του κόσμου από τους χώρους του Top Cycles και της BlackMile και η ενημέρωση για το μεγαλύτερο κολυμβητικό κατάστημα, Pool Fashion.