Στο Ντέρμπι ο Χρήστος Βολικάκης, για το 1ο σκέλος του Revolution Cup

 

Στην Αγγλία είναι και ο Ζαφείρης Βολικάκης

Ο Χρήστος Βολικάκης βρίσκεται από την Τετάρτη στο Ντέρμπι της Αγγλίας, εκεί όπου από σήμερα (14/08) έως και την Κυριακή (16/08) θα διεξαχθεί το 1ο σκέλος του RevolutionCup, διεκδικώντας νέα διάκριση και σημαντικούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο 27χρονος Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα έχει την ευκαιρία στο Ντέρμπι, για έναν ακόμα σημαντικό αγώνα με τους πιο σημαντικούς αντιπάλους του. Ο Χρήστος Βολικάκης πριν από 15 μέρες, στην Ζυρίχη, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο σπριντ, στο διεθνές Grand Prix «Sprinter Grand Prix Ernst Bretscher Memorial», καταρρίπτοντας μάλιστα και το επίσημο ρεκόρ της πίστας. Στο ντέρμπι βρίσκεται και ο Ζαφείρης Βολικάκης και ο προπονητής των δύο αθλητών Κώστας Γεωργιάδης.

Οι διεθνείς αγώνες ποδηλασίας πίστας RevolutionCupαποτελούνται από 6 σκέλη που οργανώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την συμμετοχή προσκεκλημένων αθλητών. Το ξεκίνημα γίνεται από το Ντέρμπι (14-16 Αυγούστου 2015) και θα ακολουθήσουν οι αγώνες στο Μάντσεστερ (24 Οκτωβρίου 2015), Λονδίνο (14 Νοεμβρίου 2015), Γλασκόβη (28 Νοεμβρίου 2015), Μάντσεστερ (2 Ιανουαρίου 2016), Μάντσεστερ (23 Ιανουαρίου 2016).

Οι αγώνες γίνονται απόγευμα και βράδυ και το eventχωρίζεται σε 3 μέρη. 1ο μέρος: Πρωτάθλημα Ανδρών elite σπρίντερ και ημι-αντοχής αθλητών για την βαθμολογία την UCI για πρόκριση σε Παγκόσμια Κύπελλα και την Ολυμπιάδα. 2ο μέρος: Ομαδική κατάταξη από διάφορους αγώνες μεταξύ επαγγελματικών ομάδων. 3ο μέρος: οι αγώνες ανάπτυξης των νέων αθλητών ταλέντων που βρίσκονται υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Ολυμπιονίκη Σερ Κρις Χόι.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα της πίστας, αλλά και του δρόμου. Ανάμεσα σ’ αυτούς ξεχωρίζουν ο Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς (3 φορές Ολυμπιονίκης και νικητής Γύρου Γαλλίας), ο Τζέισον Κένι (3 φορές Ολυμπιονίκης), o Μαρκ Κάβεντις (Παγκόσμιος Πρωταθλητής πίστας & Δρόμου), ο Έντ Κλανς (2 φορές Ολυμπιονίκης), ο Φραντς Περβς (Παγκόσμιος Πρωταθλητής πίστας και κάτοχος παγκοσμίων ρεκόρ), ο Φίλιπ Χάιντς (Ολυμπιονίκης), o Κουεντάν Λαφάργκ (Χάλκινος Παγκόσμιος) και πολλοί – πολλοί ακόμα.

Οι Έλληνες θα αγωνιστούν στο σπριντ αύριο Σάββατο (15/08) και στο κεϊρίν την Κυριακή (16/08). Ο Χρήστος τώρα βρίσκεται στην 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη κεϊρίν και θα προσπαθήσει μαζί με τον αδελφό του Ζαφείρη να πετύχουν διάκριση, ώστε να προκριθούν και στο αγώνισμα του σπριντ για τα Παγκόσμια Κύπελλα που ακολουθούν και, κατ’επέκταση, και για την Ολυμπιάδα του Ρίο.

 

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr