Κυριακή 17 Ιουλίου 1949 / Οι πρώτοι αγώνες υδατοσφαίρισης στο Λιμάνι Μεσολογγίου

Με αφορμή την σημερινή συμμετοχή της ομάδας Πόλο του Ν.Ο.Μ. στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ας δούμε πότε και πως πρωτογνώρισε το άθλημα αυτό η πόλη του Μεσολογγίου. 

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 1949 διοργανώνεται από την ΕΠΣ Πατρών σε συνεργασία και με την ΑΕ Μεσολογγίου, το μοναδικό τότε αθλητικό σωματείο της πόλης μας, πολύ μεγάλη εκδρομή αθλητικών σωματείων των Πατρών στο Μεσολόγγι, όπου το απόγευμα διεξήχθη και ποδοσφαιρικό τουρνουά με την συμμετοχή και της ΑΕΜ.

Συγχρόνως με την ίδια αποστολή, που έφθασε στην πόλη μας με αποβατικό σκάφος που έθεσε στην διάθεση των εκδρομέων ο ναυτικός διοικητής των Πατρών, ταξίδεψε και η περίφημη τότε ομάδα υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Πατρών ( Ν.Ο.Π.), πρωταθλήτρια Ελλάδος 1945, 1946, αλλά και αμέσως μετά, το 1950, η διοίκηση της οποίας ενδιαφερόταν για την διάδοση της κολύμβησης στην ελληνική επαρχία. Το σωματείο της ΑΕΜ και οι φίλαθλοι του Μεσολογγίου επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή στους κολυμβητές και τους Πατρινούς φιλάθλους, ενώ τμήμα του Ν.Ο.Π. με αθλητική περιβολή κατέθεσε το πρωί στεφάνι στον Κήπο των Ηρώων, συνοδευόμενο από την Φιλαρμονική του Δήμου μας.

Στις 11.00 το πρωί έγιναν κολυμβητικοί αγώνες επίδειξης των αθλητών του Ν.Ο.Π. και εν συνεχεία αγώνας υδατοσφαίρισης μεταξύ δύο ομάδων του Ν.Ο.Π. κάτω από τα χειροκροτήματα του μεγάλου και ενθουσιώδους πλήθους, που έληξε ισόπαλος 4-4. Σύμφωνα δε με απόφαση της διοίκησης του Ν.Ο.Π., το σύνολο των εισπράξεων από αυτούς τους αγώνες δόθηκε ολόκληρο στην ΑΕ Μεσολογγίου, με σκοπό την κάλυψη των πρώτων εξόδων για την δημιουργία κολυμβητικού τμήματος στο Μεσολόγγι.

Μετά το τέλος των αγώνων οι κολυμβητές και η αποστολή του Ν.Ο.Π. μετέβησαν στο Δημαρχείο όπου έγινε δεξίωση και ακολούθως γευμάτισαν σε εξοχικό κέντρο της πόλης μας και αργά το βράδυ επέστρεψαν στη Πάτρα με άριστες εντυπώσεις για την ενθουσιώδη και εγκάρδια υποδοχή που είχαν στο Μεσολόγγι.

(Στην πρώτη φωτογραφία η ομάδα Πόλο του Ν.Ο.Π. στις αρχές της δεκαετίας του '50 και στη δεύτερη αγώνας Πόλο στο λιμάνι της πόλης μας στις αρχές της δεκαετίας του '70.)

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr