GP Αυστραλίας: Κυρίαρχος Bottas στο 1-2 της Mercedes

Ο Valtteri Bottas πήρε μια κυρίαρχη νίκη στο Grand Prix της Αυστραλίας για να ξεκινήσει τη σεζόν της Formula 1 του 2019, με το 1-2 για τη Mercedes.

Ο Bottas, ο οποίος ξεκίνησε τον πρώτο αγώνα της σεζόν από τη δεύτερη θέση στο grid, κυριάρχησε στον αγώνα των 58 γύρων, περνώντας τον πρωταθλητή στην 1η στροφή του αγώνα για να οδηγήσει τον αγώνα μέχρι τη καρό σημαία.

Ξεκινώντας από το μαλακό ελαστικό, ο Bottas χρησιμοποίησε μια στρατηγική μίας στάσης προς όφελός του, αλλάζοντας στο τέλος του 23ου γύρου σε ένα σετ μέσων ελαστικών, αφήνοντας εν συντομία το προβάδισμα στον Max Verstappen της Red Bull Racing.

Με τον Verstappen να κάνει τη μοναδική του στάση του αγώνα του στο τέλος του 25ου γύρου, ο Bottas επέστρεψε στη κορυφή για να πάρει την καρό σημαία με 21 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, παίρνοντας ένα επιπλέον βαθμό.

Ο Hamilton, ο οποίος ήταν υπό πίεση στα τελευταία στάδια της κούρσας από τον Verstappen, κρατήθηκε δεύτερος από τον Ολλανδό για να ολοκληρώσει ένα τερματισμό 1-2 για τη Mercedes ενώ ο οδηγός της Red Bull πήρε την τρίτη θέση, με την RB15 να γίνεται η πρώτη με κινητήρα Honda – για να τελειώσει σε ένα βάθρο της Formula 1 από το 2008 κα το Grand Prix της Αγγλίας.

Για την Ferrari, ήταν ένα τερματισμός 4-5 σε έναν απογοητευτικό αρχικό αγώνας της σεζόν για την ιταλική ομάδα, με τον Sebastian Vettel να είναι μπροστά από τον Charles Leclerc παρά το γεγονός ότι υπέστη ένα εμφανές μηχανικό ζήτημα στα τελικά στάδια του αγώνα.

Ο Vettel, ο οποίος ξεκίνησε από την τρίτη θέση, δεν κατάφερε να παραμείνει κοντά με το κορυφαίο ζευγάρι της Mercedes, πέφτοντας στα χέρια του Verstappen, ο οποίος επέκτεινε το πρώτο του κομμάτι στον αγώνα, ενώ ο Leclerc είχε μία μέτρια απόδοση στο ντεμπούτο του με την ομάδα, τρέχοντας για μεγάλο μέρος του αγώνα στην πέμπτη θέση, αδυνατώντας να παλέψει για πιο ψηλά.

Ο Kevin Magnussen κέρδισε το δεύτερο μισό του field της F1, παίρνοντας την έκτη θέση για την Haas, ενώ ο Nico Hulkenberg της Renault πήρε την έβδομη μετά την έναρξη του από την 11η, ενώ ο Daniel Ricciardo απέτυχε να τερματίσει με τον Αυστραλό χάνει την εμπρόσθια πτέρυγα του στο τρέξιμο προς την 1η στροφή.

Ο Kimi Raikkonen ανέβασε την Alfa Romeo στην όγδοη, ενώ ο Lance Stroll επέστρεψε στην κορυφαία δεκάδα τερματίζοντας στην ένατη θέση στο ντεμπούτο του για την Racing Point. Ο Daniil Kvyat ολοκλήρωσε την δεκάδα για την Toro Rosso, κρατώντας τον Pierre Gasly πίσω του ο οποίος τελείωσε 11ος.

Μαζί με τον Ricciardo εγκατέλειψε και ο Romain Grosjean με κλατάρισμα στο εμπρός αριστερά ελαστικό, και ο Carlos Sainz Jr, ο οποίος είχε θέμα με την MGU-K στον 11ο γύρο.

Πηγή: f1fan.gr