Χ.Τρικούπης | Σημαντικό διπλό για τα κορίτσια στην Κέρκυρα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε ένα συναρπαστικό αγώνα, κάτι που δείχνει και το τελικό σκορ του παιχνιδιού, τα κορίτσια μας πέτυχαν σημαντική εκτός έδρας νίκη το μεσημέρι της Κυριακής στη Κέρκυρα. Σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, λόγω του ταξιδιού και λόγω της ώρας έναρξης του αγώνα, οι αθλήτριες μας έδειξαν την απαραίτητη συγκέντρωση και θέληση και πέτυχαν σημαντική νίκη επί της τοπικής Βολίδας Κέρκυρας με 3-2.

Από το ξεκίνημα φάνηκε πως οι δυο ομάδες ήταν κοντά σε δυναμικότητα, καθώς θα συμβαδίζουν στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του σετ. Εναλλαγές στο σκορ με μικρά προβαδίσματα και από τις δυο ομάδες και όμορφες φάσεις. Η ομάδα μας θα βρεθεί πίσω στο σκορ προς το τέλος του σετ, αλλά με αντεπίθεση θα καταφέρει να γυρίσει το προβάδισμα και θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει το σετ. Δεν θα τα καταφέρει, η ομάδα της Βολίδας θα βρει τις απαντήσεις και θα πάρει το σετ με 24-26.

Η ομάδα μας θα βρει το ρυθμό της στο δεύτερο σετ και δεν θα επηρεαστεί από την απώλεια του πρώτου. Θα αυξήσει την πίεση στο σέρβις, θα εφαρμόσει σε μεγάλο ποσοστό τη τακτική της και θα πάρει από νωρίς το προβάδισμα στο σετ. Με σταθερότητα στην απόδοση της θα διατηρεί την διαφορά και με αποφασιστικότητα θα κάνει το 25-21.

Στο τρίτο σετ οι δυο ομάδες θα ξεκινήσουν αποφασισμένες να πάρουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Κοντά οι δυο ομάδες μέχρι τα μισά του σετ. Αδικαιολόγητη πτώση της απόδοσης της ομάδας μας θα δώσει το δικαίωμα στην ομάδα της Κέρκυρας να ξεφύγει στο σκορ με 21-11. Αρκετές αλλαγές για την ομάδα μας και τα κορίτσια που θα έρθουν από το πάγκο θα δείξουν χαρακτήρα και θα προσπαθήσουν να γυρίσουν το σετ. Θα πλησιάσουν στο πόντο, αλλά δεν θα καταφέρουν να κάνουν την ανατροπή και θα χαθεί το σετ με 21-25.

Στο τέταρτο σετ η ομάδα μας θα ανεβάσει την απόδοση της πιέζοντας στο σέρβις και ανεβάζοντας τα ποσοστά της στην επίθεση θα πάρει διαφορά στο σκορ από νωρίς, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στην αντίπαλη ομάδα για επιστροφή και θα κατακτήσει εύκολα το σετ με 25-11.

Στον ίδιο ρυθμό θα συνεχίσουμε και στο πέμπτο σετ, δεν θα μας επηρεάσει η κούραση, με αποφασιστικότητα θα πάρουμε από νωρίς διαφορά στο σκορ και διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την απόδοση μας θα κατακτήσουμε το σετ με 15-10 και θα φτάσουμε στην σημαντική νίκη.

Όμορφο παιχνίδι και από τις δυο ομάδες έδωσαν τα πάντα για τη νίκη, σε έναν αγώνα που διήρκησε σχεδόν δυόμιση ώρες, η ομάδα μας έδειξε πως έχει την απαραίτητη δυναμική να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τέτοιων παιχνιδιών. Σημαντική βαθμολογική νίκη στο τέλος του πρώτου γύρου και το επόμενο Σάββατο η ομάδα μας δίνει άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι για την επίτευξη του στόχου της στο κλειστό του Μεσολογγίου με την ομάδα της Φιλίας Άρτας στις 20:00.

Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν: (Σακκαρέλης Παντελής-Σπανός Σπύρος) Γαβρίνα Νάνσυ, Γαβρίνα Νεκταρία, Παπανίκου Αρετή, Σταμουλακάτου Έφη, Καστανά Αναστασία, Αριάδνη Κούκη, Δέσποινα Σαμψώνα, Κλαδάκη Άννα Μαρία, Διαμαντοπούλου Βενετία, Λάζαρη Ξένια, Τσαμίγκου Αναστασία.

Β ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

7η Αγωνιστική

ΑΣ Βολις - ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης 2-3

ΓΣ Άρτας - ΓΣ Φιλαθλητικός  0-3

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΣ Ελπίδα 3-1

ΦΕ Ιωαννίνων - ΑΟ Φιλία Άρτας 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΓΣ Φιλαθλητικός 20

2.ΠΑΣ Γιάννινα 18

3.ΑΣ Ελπίδα 14

4.ΑΣ Βολις 11

5.ΑΟ Φιλία 9

6.ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης 8

7.ΦΕ Ιωαννινων 4

8.ΓΣ Άρτας 0