Βόλεϊ Γυναικών: Νικήτρια η Γαλήνη στην πρεμιέρα


Ξεκίνησαν τα playoffγια την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία στο τοπικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης της Ε.Σ.ΠΕ.Π. Η πρώτη αγωνιστική έγινε το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου με μεγάλη νικήτρια τη Γαλήνη Πάτρας. Η πατρινή ομάδα νίκησε την Ομόνοια στην Πάτρα με 3-1 σετ ενώ στο άλλο παιχνίδι ο Ποσειδώνας έκανε το διπλό μέσα στην Ακράτα κερδίζοντας την τοπική ομάδα με 2-3 σετ.

Μέτρια εμφάνιση από τα κορίτσια της Ομόνοιας στην πρεμιέρα των playoff. Έχοντας πολλά λάθη στο παιχνίδι και αδυναμία στα τελειώματα των φάσεων υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, απέναντι σε μια σταθερή Γαλήνη που αν και δεν εντυπωσίασε έκανε λίγα λάθη, πήρε το πρώτο τρίποντο στη σειρά των playoff αγώνων και φιγουράρει πρώτη στην ειδική βαθμολογία, οδηγώντας από το ξεκίνημα την κούρσα.

Κακή η Ομόνοια στο ξεκίνημα βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ έχοντας πρόβλημα τόσο στην πρώτη μπάλα όσο και στις μετακινήσεις της άμυνας, με τη Γαλήνη να ανοίγει τη διαφορά ως το τελικό 25-17. Τελείως διαφορετική η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο σετ. Η Ομόνοια μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 0-9 με το σκορ λίγο αργότερα να γίνεται 5-18 και το σετ να καταλήγει στις ναυπάκτιες με 15-25 ισοφαρίζοντας το παιχνίδι.  

Μετά τα δύο πρώτα σετ το παιχνίδι ισορρόπησε. Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες πάλευαν για τον κάθε πόντο, με την Ομόνοια να είναι καλύτερη στο ξεκίνημα αλλά τη Γαλήνη να επικρατείς το τέλος. Η Ομόνοια προηγήθηκε 3-7 και 9-12 αλλά η Γαλήνη ισοφάρισε 13-13 και πέρασε μπροστά 16-15. Νέο προσπέρασμα για την Ομόνοια στο 16-18 και στο 19-20 όταν η Γαλήνη με την Σπανού στο σερβίς και σερί 5-0 πήρε προβάδισμα 24-20 και λίγο αργότερα πήρε και το σετ με 25-21. Η Ομόνοια φάνηκε έτοιμη για την αντεπίθεση στις αρχές του τετάρτου σετ. Ξεκίνησε με ένα 0-7 που γρήγορα έγινε 3-11 δείχνοντας έτοιμη να πάει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Η Γαλήνη όμως ξεπέρασε το αρχικό σοκ και με καλό σερβίς και σίγουρες επιθέσεις γύρισε το παιχνίδι και προηγήθηκε με 17-16. Οι παίκτριες του Γιώργου Μητρόπουλου μπόρεσαν όμως και έμειναν κοντά στο σκορ, επανέκτησαν το προβάδισμα στο 21-23 και πήγαν πρώτες στο σετ μπολ στο 23-24. Η Γαλήνη όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με την Φωτεινάκη στο σερβίς πήρε το σετ με 26-24 και μαζί και το παιχνίδι με 3-1 σετ κατακτώντας το πρώτο τρίποντο στη σειρά των playoffαγώνων.

ΑΟ Γαλήνη Πάτρας (Νίκος Κορδός): Δελδήμου, Τσαπικούνη, Κώη, Φωτεινάκη, Βουκελάτου, Σάλαρη, Σπανού, Λαζαρίδη, Χαϊτογλου, Αντερριώτη.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Πατακοπούλου Μοσχ., Κονίδα, Θεοδωροπούλου, Κότσιαλου, Σχίζα, Πατακοπούλου Μαρ., Μαστρογεωργίου, Ράμμου, Γουγουσάκη, Μποβιάτση, Καλπύρη. 

Στο δεύτερο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής η Ακράτα έπαιξε στην έδρα της με τον Ποσειδώνα Καλαμάτας. Η ομάδα της Αχαΐας αν και προηγήθηκε δύο φορές στα σετ 1-0 και 2-1 τελικά δεν κατάφερε να επικρατήσει της νεανικής ομάδας της Καλαμάτας με τον Ποσειδώνα να κερδίζει 2-3 στο τάι μπρέικ. Μάλιστα οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αρκετά δυνατές κάτι που προμηνύει ένα πολύ καλό μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των τεσσάρων με όποια πρόβλεψη από τώρα να τίθεται εν αμφιβόλω.

Η επόμενη αγωνιστική για τις τέσσερις ομάδες έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη του Πάσχα 15 Απριλίου, στις 17.00, με την Γαλήνη να υποδέχεται την Ακράτα και την Ομόνοια να φιλοξενεί τον Ποσειδώνα Καλαμάτας.

Η Βαθμολογία στα playoffανόδου για τη Β’ Εθνική κατηγορία μετά την πρώτη αγωνιστική έχει ως εξής:

 

Ομάδα                                         Βαθμοί           Σετ

1. Γαλήνη Πάτρας                      3                      3-1

2. Ποσειδώνας Καλαμάτας     2                      3-2

3. ΑΟ Ακράτας                           1                      2-3

4. Ομόνοια Ναυπάκτου           0                      1-3

 

Βόλεϊ Αναπτυξιακά: Αυλαία για το πρωτάθλημα των παγκορασίδων

Τα δύο τελευταία τους παιχνίδια έδωσαν οι παγκορασίδες της Ομόνοιας στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου όπου ανήκουν. Η Ομόνοια ηττήθηκε τόσο από τον Αιγιαλέων-2 στις Καμάρες Αιγίου όσο και από την Ολυμπιάδα Πάτρας στη Ναύπακτο ολοκληρώνοντας την πρώτη τους αγωνιστική χρονιά στη νεότερη ιστορία του συλλόγου.

Οι μικρές του Βαγγέλη Κοντομάνη στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις έδειξαν αρκετά βελτιωμένες παρότι χρησιμοποιήθηκαν πολλές από τις μικρές αθλήτριες γεννημένες το 2003 σε ένα πρωτάθλημα που κυρίως αγωνίζονται κορίτσια γεννημένα το 2000 και το 2001. Για την Ομόνοια αυτή η χρονιά ήταν χρονιά προετοιμασίας και προπόνησης, με τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα να χρησιμεύει κατά κύριο λόγο στην απόκτηση εμπειριών και τη συλλογή αγωνιστικών εικόνων από τις μικρές της αθλήτριες. Η συνέπεια των παικτριών και η διάθεσή τους στην προπόνηση είναι αυτή που θα τους δώσει την ώθηση ώστε την επόμενη σεζόν να μπορέσει αυτό το σύνολο των αθλητριών να γίνει ανταγωνιστικότερο απέναντι σε ομάδες με 3-5 χρόνια μεγαλύτερης αγωνιστικής εμπειρίας.

Οι προπονήσεις για τα τμήματα υποδομής της Ομόνοιας συνεχίζονται με το βάρος τώρα να πέφτει στην καλύτερη δυνατή τεχνική κατάρτιση των παικτριών.

Στα δύο παιχνίδια με Αιγιαλέων και Ολυμπιάδα ο Βαγγέλης Κοντομάνης χρησιμοποίησε τις: Τσαμπά, Κομάνι Δούνη, Κυρίτση-Κομνηνού, Καλουδιώτη, Μίχου Αμ., Κομπούρα, Σίνη, Κατσαρού-Λαβέρ, Τριανταφύλλου, Μίχου Αικ., Γεωργακοπούλου, Χουλιάρα.

 

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr