Βόλεϊ Γυναικών: Στο χέρι της Ομόνοιας η Β’ Εθνική


Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Ομόνοιας και από την Καλαμάτα ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις εκτός έδρας υποχρεώσεις της για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Επικράτησε του Ποσειδώνα με 0-3 και διατηρήθηκε στην κορυφή, πάντα ισοβαθμώντας με τη Γαλήνη Πάτρας που νίκησε τον ΑΟ Ακράτας με 3-0 σετ, αλλά υπερτερώντας τις πατρινής ομάδας στο τρίτο κριτήριο ισοβαθμίας.

Έχοντας μέτρια απόδοση η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας κατάφερε να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το κλειστό γυμναστήριο της Παραλίας στην Καλαμάτα.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μητρόπουλου δυσκολεύτηκαν απέναντι στη νεανική ομάδα της Καλαμάτας αλλά κατάφεραν να πάρουν το παιχνίδι χωρίς να χάσουν κάποιο βαθμό που θα μπορούσε να είναι μοιραίος αλλά χωρίς να χάσουν και κάποιο σετ.  

Νωθρά ξεκίνησε το παιχνίδι η Ομόνοια που βρέθηκε να ακολουθεί στο σκορ, με τον Ποσειδώνα να είναι εμφανώς καλύτερος αγωνιστικά από το αντίστοιχο παιχνίδι της Ναυπάκτου.

Στα ξεσπάσματα του Ποσειδώνα (11-8, 14-10) η Ομόνοια είχε απαντήσεις μένοντας κοντά στο σκορ. Μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί με 17-19 με τα σερβίς της Μοσχούλας Πατακοπούλου αλλά οι καλαματιανές όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά βρέθηκαν να προηγούνται με 23-21 και να πηγαίνουν στο σετ μπολ στο 24-22.

Ψύχραιμες οι ναυπάκτιες έσπασαν το διπλό σετ μπολ των αντιπάλων και πήγαν σε δικό τους στο 24-25. Ο Ποσειδώνας ισοφάρισε στιγμιαία αλλά με δύο πόντους στο πιο κρίσιμο σημείο η Ομόνοια πήρε το σετ με 25-27, έχοντας πρώτη σκόρερ τη Μοσχούλα Πατακοπούλου με 9 πόντους (2 άσσους).

Με τον ψυχολογικό αβαντάζ που τους έδωσε η νίκη στο πρώτο σετ η Ομόνοια βρέθηκε να προηγείται από ξεκίνημα στο δεύτερο σετ, αρχικά με τέσσερις πόντους 4-8 και παρότι ο Ποσειδώνα μείωσε στον πόντο η διαφορά γρήγορα ανέβηκε στο +6 (10-16) και λίγο αργότερα στο +8 (11-19) κάνοντας διαδικαστική υπόθεση τη συνέχεια του σετ που πήγε στην Ομόνοια με 18-25.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για την Ομόνοια στο τρίτο σετ όταν με την Κονίδα στο σερβίς έκανε ένα 0-9 (τρεις άσσοι) και όλοι πίστεψαν πως το παιχνίδι είχε νωρίς νωρίς τελειώσει. Η Παπουτσή όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο παίρνοντας τρεις άσσους και δυσκολεύοντας την πρώτη μπάλα των αντιπάλων μείωσε σε 7-9 ενώ λίγο αργότερα το σκορ ήταν ισόπαλο 10-10.

Από εκεί και μετά το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά με την Ομόνοια να είναι μπροστά στο σκορ και τον Ποσειδώνα να την φτάνει συνεχώς. Στους τελευταίους πόντους το 17-20 υπέρ της Ομόνοιας έγινε 19-20 ενώ οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες 21-21 και 22-22 όταν η ομάδα της Ναυπάκτου με τη Σχίζα να σερβίρει έκανε ένα μίνι σερί τριών πόντων αρκετό να τις δώσει το σετ με 22-25 και το παιχνίδι με 0-3 σετ.

Πρώτες στο σκοράρισμα για την Ομόνοια η Μοσχούλα Πατακοπούλου με 21 πόντους με τη Δώρα Σχίζα να την ακολουθεί με 11, σημαντική η συνεισφορά σε σερβίς και πάσα από την Κονίδα ενώ πολύ καλή στο μπλοκ ήταν η Μαστρογεωργίου που είχε και τέσσερις κερδισμένους πόντους με ατομικά μπλοκ. Ξεχώρισαν από τον Ποσειδώνα επιθετικά η Παπουτσή με 12 πόντους και η Χ. Καράμπελα με 11.

Με το τρίποντο αυτό η Ομόνοια παρέμεινε στην κορυφή, ισοβαθμώντας με τη Γαλήνη Πάτρας με 12 βαθμούς, αφού και η πατρινή ομάδα πέρασε νικηφόρα με 0-3 από το γήπεδο της Ακράτας. Ομόνοια και Γαλήνη ισοβαθμούν τόσο σε βαθμούς (από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια) όσο και στα σετ (4-4) αλλά η Ομόνοια έχει κερδίσει στα μεταξύ τους παιχνίδια τρεις πόντους περισσότερους που για την ώρα κρίνουν την πρώτη θέση.

Ν.Ο. Ποσειδώνας Καλαμάτας (Γιάννης Σκαρτσίλης): Παπουτσή, Καράμπελα Ε., Μαργέλη Ε., Ρομπάτη, Μπότη Κ., Μπότη Ε., Μαργέλη Ο., Φιλιπποπούλου, Γιακουμή, Καράμπελα Χ., Κοντογόνη.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Πατακοπούλου Μοσχ., Κονίδα, Νάκη, Θεοδωροπούλου, Κότσιαλου, Σχίζα, Πατακοπούλου Μαρ., Μαστρογεωργίου, Ράμμου, Γουγουσάκη, Μποβιάτση, Καλπύρη. 

Η τελευταία αγωνιστική είναι ορισμένη για αυτό το Σάββατο 9 Μαΐου με τη Γαλήνη να υποδέχεται τον Ποσειδώνα στην Πάτρα και την Ομόνοια να υποδέχεται το απόγευμα στις 6 στο κλειστό γυμναστήριο της Ναυπάκτου τον ουραγό της βαθμολογίας αλλά εξαιρετικά υπολογίσιμο αντίπαλο Α.Ο. Ακράτας.

Με νίκη 3-0 ή 3-1 η Ομόνοια κερδίζει την πρώτη θέση, τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία χωρίς να την απασχολεί το άλλο παιχνίδι ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση θέλει τουλάχιστον ίδιο αποτέλεσμα με τη Γαλήνη.

Η Βαθμολογία στα playoffανόδου για τη Β’ Εθνική κατηγορία με ένα παιχνίδι να απομένει για το τέλος είναι:

 

Ομάδα                                 Βαθμοί            (Σετ)

1. Ομόνοια Ναυπάκτου       12                    (13-5)

2. Γαλήνη Πάτρας                 12                    (13-5)

3. Ποσειδώνας Καλαμάτας  5                     (6-12)

4. ΑΟ Ακράτας                        1                     (5-15)