Φιέστα τίτλου για την Ομόνοια


Μπορεί η αγωνιστική δράση για τα κορίτσια της Ομόνοιας να τελείωσε, οι πανηγυρισμοί όμως καλά κρατούν. Η διοίκηση του συλλόγου διοργάνωσε το Σάββατο 16 Μαΐου γιορτή για να τιμήσει τα κορίτσια του, που άλλωστε ήταν και το περισσότερο επιτυχημένο τμήμα του για τη φετινή χρονιά.

Η λιτή γιορτή ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην πρωταθλήτρια ομάδα και σε επίλεκτη ομάδα αθλητών που κατά το παρελθόν έχουν φορέσει τη φανέλα της Ομόνοιας, στα δύσκολα πρώτα χρόνια της επαναλειτουργίας του συλλόγου, και που πλέον ο κάθε ένας από αυτούς βοηθά από άλλο πόστο τον σύλλογο.

Για την ομάδα των γυναικών της Ομόνοιας μόνο η Ζένια Τσβετκόβα και η Λεόνα Γουγουσάκη, από τα κορίτσια που είχαν συμμετοχή στα φετινά παιχνίδια,  δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση. Κατά τα άλλα ο Γιώργος Μητρόπουλος, αρχιτέκτονας και αυτής της επιτυχίας για την Ομόνοια, είχε στον πάγκο του τις Μοσχούλα Πατακοπούλου, Κωνσταντίνα Κονίδα, Βασιλική Νάκη, Μαρία Θεοδωροπούλου, Θεοδώρα Κότσιαλου, Δώρα Σχίζα, Μαρία-Άννα Πατακοπούλου, Ντόρα Μαστρογεωργίου, Πηνελόπη Ράμμου, Μαριέτα Κατσαρού, Λένα Μποβιάτση, Μαίρη Καλπύρη αλλά και τις τραυματίες Παναγιώτα Κατσούδα και Χρύσα Θεοφάνη. Την ομάδα των επίλεκτων συγκρότησε το πενταμελές της διοίκησης, όλοι πρώην αθλητές του τμήματος βόλεϊ, Αντώνης Σχοινάς, Άρης Ρούμπας, Βαγγέλης Βασιλείου, Γιώργος Μίχος και Αντώνης Σταυρόπουλος, το μέλος της ομάδας του 2004-2005 της Ομόνοιας Βαγγέλης Καρανικόλας, χρονιά που ο σύλλογος είχε αρχίσει να κάνει τις πρώτες του επιτυχίες, ο Ηλίας Παπαγεωργίου που στην φετινή ομάδα έχει ένα πολυδιάστατο ρόλο και ο έφορος του τμήματος Ντίνος Τσακανίκας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι για την ιστορία, η ομάδα των επίλεκτων χρειάστηκε το χρόνο της για να βρει πατήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τους περισσότερους να έχουν χρόνια να φορέσουν αγωνιστική φανέλα. Το πρώτο σετ πήγε στην αντοχή και εκεί οι παλιοί δεν είχαν τύχη απέναντι στις νέες χάνοντας με 31-29. Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική. Η ομάδα των επίλεκτων βρήκε πατήματα μέσα στο γήπεδο, πήρε εύκολα το δεύτερο σετ με 12-25, επικράτησε και στο τάι μπρέικ με 13-15 μιας και το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να γίνει στα δύο νικηφόρα σετ. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν και οι εμφανίσεις των δύο ομάδων. Η πρωταθλήτρια ομάδα ντυμένη με τα ρούχα που την οδήγησαν στο πρωτάθλημα τη φετινή χρονιά και για τα οποία οφείλει ένα ευχαριστώ στη Μπυραρία Beer & Mania, στο Centro Porto καφέ μπαρ και στο Hotel Ναύπακτος ενώ η ομάδα των επίλεκτων είχε επιλέξει να ντυθεί με διαφορετικές εμφανίσεις ο κάθε αθλητής, εμφανίσεις που ο σύλλογος είχε χρησιμοποιήσει από το 2003 όταν και επαναλειτούργησε ως το 2015 με τον Αντώνη Σχοινά να κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο με εμφάνιση της Ομόνοιας του 1994 συνδέοντας το παρόν του συλλόγου με το παρελθόν. Το παιχνίδι μπορεί να μη διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, ήταν όμως διασκεδαστικό τόσο για το κοινό στις εξέδρες όσο και για τους αθλητές που συμμετείχαν.

Ακολούθησε η τελετή της απονομής των μεταλλίων στις πρωταθλήτριες και του κυπέλλου του πρωταθλητή. Μια μία οι κοπέλες της Ομόνοιας παρέλαβαν τα μετάλλια από τον Αντιπρόεδρο του συλλόγου Αντώνη Σχοινά και τον Αντιδήμαρχο κ.Σύψα Γιάννη, ενώ ακολούθησε ο προπονητής Γιώργος Μητρόπουλος που γνώρισε την αποθέωση από τις ίδιες τις παίκτριές του. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Φράγκος απένειμε το κύπελλο της πρωταθλήτριας ομάδας του Τοπικού Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΠΕ.Π. στην αρχηγό Δώρα Σχίζα η οποία με τη σειρά της χρειάστηκε τη βοήθεια όλως των συμπαικτριών της για να το υψώσει, με τους πανηγυρισμούς των κοριτσιών να ξεκινούν από εκεί και να συνεχίζονται σε νυχτερινό κέντρο ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η διοίκηση της Ομόνοιας δίνει πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια της Ομόνοιας και τον προπονητή Γιώργο Μητρόπουλο για το φετινό τους κατόρθωμα και τους εύχεται καλή πορεία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Την όλη εκδήλωση βοήθησε καλύπτοντάς την ηχητικά ο Δημήτρης Ιωάννου, αρωγός για μία ακόμα φορά στις εκδηλώσεις της Ομόνοιας.

Το χρονικό της επιτυχίας

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μόλις τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του τμήματος των γυναικών αποτελεί μεγάλη επιτυχία από μόνη της. Ας θυμηθούμε όμως πως αυτή η ομάδα, που είχε ως στόχο τη συμμετοχή στα playoff της φετινής χρονιάς κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες και να φτάσει να κερδίζει το πρωτάθλημα και να ανεβαίνει στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Η σκληρή περσινή δουλειά, όταν οι γυναίκες της Ομόνοιας κατετάγησαν τρίτες και δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στα περσινά playoff συνεχίστηκε και τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα έμεινε η ίδια με δύο ουσιαστικές προσθήκες, αυτές της πολύπειρης Ζένιας Τσβετκόβα και της Κωνσταντίνας Κονίδα που επέστρεψε στη Ναύπακτο από τις σπουδές της και ακολούθησε την πορεία της ομάδας αναλαμβάνοντας από ένα σημείο και μετά βασικό ρόλο. Στόχος όλων να γίνει το επόμενο βήμα και να συμμετέχει η ομάδα στα playoff της ανόδου, θεωρώντας ακόμα στην αρχή πολύ μακρινό το όνειρο της Β’ Εθνικής.

Η χρονιά αγωνιστικά άνοιξε με τον αγώνα του κυπέλλου με την Παναχαϊκή και η πρεμιέρα κάθε άλλο παρά καλή ήταν. Ήττα με 0-3 στο κλειστό του Αντιρρίου με πολύ κακή απόδοση και απογοήτευση για τα κορίτσια του Γιώργου Μητρόπουλου που κατάλαβαν από νωρίς πως έχουν πολύ δουλειά να κάνουν ακόμα στις προπονήσεις ώστε να παρουσιαστούν έτοιμες στο πρωτάθλημα. Η πρεμιέρα δεν άργησε να έρθει με την Ομόνοια να κερδίζει εύκολα μέσα στην Παραλία την τοπική ομάδα. Τα δυο παιχνίδια που άλλαξαν τη σκέψη των κοριτσιών ήταν τα δύο επόμενα. Αρχικά κόντρα στη Γαλήνη όταν κέρδισαν 0-3 μέσα στην Πάτρα και άρχισαν να πιστεύουν πως ο αρχικός στόχος είναι εφικτός και στη συνέχεια η νίκη με 2-3 μέσα στη Ζάκυνθο κόντρα στον Ζ.Α.Ο., νίκη που τους έβαλε σκέψεις ακόμα και για την πρωτιά στον Α’ όμιλο όπου συμμετείχαν. Η δύσκολη νίκη επί του Πυργέα στο παιχνίδι που ακολούθησε προσγείωσε τα κορίτσια της Ομόνοιας που κατάλαβαν πως τα πράγματα δε θα είναι εύκολα ως το τέλος. ΟΙ βουλευτικές εκλογές και η κακοκαιρία που είχε ως συνέπεια την αναβολή των παιχνιδιών με Γαλήνη και Ζακυνθινό μαζί με το ρεπό δημιούργησαν ένα κενό σχεδόν ενός μήνα που έβγαλε τα κορίτσια από τον καλό τους ρυθμό. Παρόλα αυτά κάνοντας δύο δύσκολες νίκες μέσα στη Ναύπακτο, αμφότερες με 3-2 απέναντι σε Γαλήνη και Ζακυνθινό καπάρωσαν την πρώτη θέση και τη συμμετοχή τους στα playoff. Ο αρχικός στόχος είχε ήδη επιτευχθεί όμως πλέον τα κορίτσια είχαν βάλει νέο στόχο ακόμα ψηλότερο που δεν ήταν άλλος από την άνοδο. Παρότι υπήρξαν τρεις αποχωρήσεις, της Τσβετκόβα που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αποχώρησε και των Κατσούδα-Θεοφάνη που λόγω τραυματισμού έχασαν το υπόλοιπο της χρονιάς, ήρθε μία προσθήκη να καλύψει το ένα κενό, αυτή της Μαριάννας Πατακοπούλου αλλά με την ομάδα να χάνει σε επιθετική δύναμη, τουλάχιστον θεωρητικά.

Τα playoff άργησαν να ξεκινήσουν βγάζοντας Ομόνοια, Ακράτα και Ποσειδώνα από τον αγωνιστικό ρυθμό και δίνοντας αβαντάζ στη Γαλήνη που αγωνιζόμενη στα μπαράζ των δευτεραθλητών πήρε το τέταρτο εισιτήριο έχοντας παράλληλα και συνεχόμενα παιχνίδια. Η Ομόνοια κάνοντας το χειρότερό της παιχνίδι στο πρωτάθλημα εκτός έδρας με τη Γαλήνη στην πρεμιέρα βρέθηκε από το ξεκίνημα της τελικής φάσης με την πλάτη στον τοίχο. Οι νίκες που ακολούθησαν με Ακράτα εκτός έδρας και Ποσειδώνα στην Καλαμάτα την κράτησαν μέσα στο κόλπο, της έδωσαν όμως επιπλέον άγχος αφού και η Γαλήνη συνέχισε με νίκες με τη διαφορά από την κορυφή να είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια. Το παιχνίδι που θα έδινε τον τίτλο ήταν αυτό με τη Γαλήνη στο κλειστό της Ναυπάκτου. Η Ομόνοια ήθελε νίκη με 3-0 για να μπει αυτή οδηγός ή νίκη με 3-1 καλύπτοντας και το χάντικαπ των 4 πόντων του συνολικού σκορ των πόντων του πρώτου αγώνα. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν καταδικαστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Σε ένα κατάμεστο Παπαχαραλάμπειο η Ομόνοια πήρε το πρώτο σετ και παρότι έχασε με μεγάλη διαφορά το δεύτερο πήρε επίσης με διαφορά το τρίτο καλύπτοντας και το -4 του πρώτου αγώνα. Πρακτικά αυτό σήμαινε πως όποια ομάδα κατακτούσε το τέταρτο σετ έπαιρνε και πλεονέκτημα για τον τίτλο. Σε ένα σετ με μεγάλες φάσεις όπου τα κορίτσια και των δύο ομάδων κατέθεσαν την ψυχή τους μέσα στο παρκέ η Ομόνοια επικράτησε με 25-22 με το +3 αυτού του σετ να είναι και η συνολική διαφορά των δύο ομάδων στη ισοβαθμία. Τα δύο παιχνίδια που ακλούθησαν και για τις δύο ομάδες ήταν νικηφόρα και η Ομόνοια στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την Ακράτα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Η διοίκηση της Ομόνοιας, η προπονητική ομάδα και τα κορίτσια που κατέκτησαν το πρωτάθλημα ευχαριστούν όλους αυτούς που βοήθησαν οικονομικά αυτή τους την προσπάθεια, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο. Αυτούς που βοήθησαν καλύπτοντας μέρος των επιπλέον εξόδων για την ομαλή συμμετοχή των κοριτσιών στα playoff αλλά και όλους αυτούς που κατά τη διάρκεια της χρονιάς βοήθησαν ηθικά τα κορίτσια είτε κατ’ ιδίαν είτε μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης εκδηλώνοντας ένθερμα τη συμπαράσταση τους. 

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr