Beach Volley: Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Ναυπάκτια Φωτεινή Ξάνθη


Την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ22 (αθλήτριες κάτω των 22 ετών) κατέκτησαν η Ναυπάκτια Φωτεινή Ξάνθη με την Πατρινή συμπαίκτριά της Αλίκη Σπηλιωτοπούλου, μια διάκριση που σηματοδοτεί την συστηματική καλλιέργεια του αθλήματος σε Ναύπακτο και Πάτρα.

Στα τελικά του ελληνικού πρωταθλήματος τα δύο κορίτσια κάνοντας ένα εξαιρετικό τουρνουά κατέκτησαν το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία τους και κάνουν όνειρα για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Η τελική φάση του πρωταθλήματος Κ22 έγινε το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Αυγούστου στα ανοικτά γήπεδα beachvolley του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.

Η Φωτεινή Ξάνθη με την Αλίκη Σπηλιωτοπούλου τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους κάνοντας δύο νίκες. Αρχικά χρειάστηκαν το τάι μπρέικ για να νικήσουν το πρωί του Σαββάτου τις Μολδοβανίδη-Σιούλα με 2-1 σετ (21-19, 19-21, 16-14) σε ένα παιχνίδι με διάρκεια πάνω από μία ώρα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια το απόγευμα της ίδιας μέρας νίκησαν εύκολα με 2-0 σετ (21-11, 21-16) τις Αργυροπούλου-Λίσλεβαντ Θαλασσινού και πήραν θέση στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου αντιμετώπισαν στον ημιτελικό τις Αγριοδήμου-Καραγκούνη και παρότι πήραν εύκολα το πρώτο σετ με 21-14, έχασαν το δεύτερο με 18-21 αλλά ξεκίνησαν δυνατά στο τάι μπρέικ έχοντας το πάνω χέρι από το ξεκίνημα και τελικά το κατέκτησαν με 15-12 φτάνοντας στον μεγάλο τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος. Στον τελικό οι Ξάνθη-Σπηλιωτοπούλου συνάντησαν ξανά τις Μολδοβανίδη-Σιούλα, ομάδα που είχαν βρει μπροστά τους και την πρώτη αγωνιστική των ομίλων.

Το ψυχολογικό πλεονέκτημα το είχαν προφανώς τα κορίτσια που είχαν νικήσει και στην πρεμιέρα και δεν το άφησαν να πάει χαμένο. Η Φωτεινή Ξάνθη και η Αλίκη Σπηλιωτοπούλου παίζοντας με τακτική και μεγάλη συγκέντρωση από την αρχή πήραν εύκολα το πρώτο σετ με 21-16 και αντέδρασαν σωστά στην αντεπίθεση των αντιπάλων στο δεύτερο σετ κρατώντας το προβάδισμα που είχαν από το ξεκίνημα ως το τέλος κατακτώντας και το δεύτερο σετ με 21-18 παίρνοντας τη νίκη και μαζί και τον τίτλο των πρωταθλητριών Ελλάδας στις ηλικίες κάτω των 22 ετών.

Πλέον τα κορίτσια περιμένουν με ανυπομονησία την κλήση τους στην Εθνική ομάδα ώστε να εκπροσωπήσουν τη χώρα σε διεθνείς διοργανώσεις αυτής της ηλικίας.

Η επιτυχία για τη Φωτεινή και την Αλίκη δεν ήρθαν ξαφνικά. Τα κορίτσια προετοιμάζονται εντατικά τα δύο τελευταία χρόνια σε Πάτρα και Ναύπακτο συμμετέχοντας εκτός από τα πρωταθλήματα των αναπτυξιακών ηλικιών και σε Masters Γυναικών αλλά και σε τουρνουά Open συλλέγοντας εμπειρίες και βαθμούς που τις έχουν φέρει στη 12η θέση του Πανελληνίου Ταμπλό των Γυναικών, μόλις στα 21 τους χρόνια.

Στα τελικά του πρωταθλήματος των Κ22 βρέθηκε μία ακόμα Ναυπάκτια, η Μοσχούλα Πατακοπούλου με τη συμπαίκτριά της Πηνελόπη Κάνιστρα που όμως έκαναν νωρίς δύο ήττες και αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων.