1ο Διεθνές Τουρνουά Πετοσφαίρισης Κορασίδων 16 – 18 Ιουνίου 2017 στη Ναύπακτο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αθλητικός σύλλογος της Ομονοίας Ναυπάκτου είναι στην ευχάριστη θέση της ανακοίνωσης της διοργάνωσης του 1ουInternational Volleyball Tournament Women U18. Πρόκειται για μια Διεθνή συνάντηση κορασίδων (δηλαδή γυναικών κάτω των 18 ετών) φιλικού χαρακτήρα, με ελληνικές ομάδες αλλά και ομάδες από το εξωτερικό.

Τη διεξαγωγή της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Ομόνοια Ναυπάκτου με την αρωγή φυσικά του Δήμου Ναυπακτίας και του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου και μεγάλο χορηγό το Go Nafpaktia.

Το σκεπτικό της διοργάνωσης είναι να πραγματοποιείται στην αρχή κάθε καλοκαιριού μια διεθνής συνάντηση νέων από την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού με αντικείμενο το βόλεϊ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία αφενός προβολής της περιοχής της Ναυπακτίας εντός και εκτός της Ελλάδας, αφετέρου γνωριμίας των νέων που δραστηριοποιούνται κάτω από το ίδιο αντικείμενο, τον αθλητισμό και συγκεκριμένα την πετοσφαίριση (βόλεϊ) ανταλλάσοντας έτσι απόψεις και γνωρίζοντας διαφορετικούς τρόπους προετοιμασίας και σκέψης.

Η πρώτη αυτή συνάντηση είχε σχεδιαστεί για τρεις ομάδες από το εξωτερικό και μία ελληνική. Η ελληνική συμμετοχή θα είναι μια μικτή ομάδα κορασίδων από τις ομάδες της Ναυπάκτου και της Πάτρας δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά που παίζουν ανταγωνιστικά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Π. να γνωριστούν καλύτερα και να προσπαθήσουν συναγωνιστικά πλέον να δημιουργήσουν ένα αθλητικό σύνολο. Η πρώτη ομάδα του εξωτερικού που δέχτηκε την πρόσκλησή μας είναι η Ιταλική A.S.D. Pallavolo Roccalumera από τη Μεσίνα της Σικελίας. Η δεύτερη “ξένη” ομάδα θα είναι η OK Han Pjesak από την ομώνυμη πόλη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Η ακύρωση της κροατικής ομάδας την τελευταία στιγμή δεν επέτρεψε στους διοργανωτές να την αντικαταστήσουν με ομάδα από το εξωτερικό και έτσι τη θέση της πήρε ο ΠΑΣ Ιωνικός ’80 από την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. βάζοντας έτσι στο “παιχνίδι’ όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στόχος των διοργανωτών είναι η συγκεκριμένη συνάντηση να γίνεται κάθε καλοκαίρι στη Ναύπακτο και προοδευτικά να μαζεύει όλο και περισσότερους νέους.  Φέτος με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων, του χρόνου έξι ομάδες και από τη μεθεπόμενη χρονιά οκτώ ομάδων. Για τη φετινή διοργάνωση οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 17 και 18 Ιουνίου στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Κοντά στην Ομόνοια Ναυπάκτου βρέθηκε από τη γένεση αυτής της ιδέας ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Αντιδήμαρχος κ.Σύψας που άλλωστε έχει δώσει τα τελευταία χρόνια προτεραιότητα στον θεματικό τουρισμό, μέρος του οποίου είναι και ο αθλητικός τουρισμός, όχι μόνο μέσα από την έκθεση NOSTOS αλλά και με πράξεις βοηθώντας τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Συμπαραστάτης σε αυτή τη διοργάνωση και η Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου που όχι μόνο στηρίζει τη διοργάνωση αλλά την εντάσσει στις εκδηλώσεις αναβίωσης των Παπαχαραλαμπείων που επιχειρεί από το καλοκαίρι του 2017 με το 1ο Διεθνές Τουρνουά Πετοσφαίρισης Κορασίδων να είναι η πρώτη εκδήλωση των Παπαχαραλαμπείων για το 2017.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι το Gο Nafpaktia και η ΚΟΙΝΣΕΠ “Προβάλλω τη Ναυπακτία” συνεχίζοντας την καλή συνεργασία που έχει η εταιρεία με το τμήμα πετοσφαίρισης της Ομόνοιας από το ξεκίνημα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι υποστηρικτές των δράσεων της Ομόνοιας που ο καθένας με τον τρόπο του στηρίζει άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο αλλά που όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε άρτιες διοργανώσεις στην πόλη της Ναυπάκτου. 

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr