Ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ για το Μεσολόγγι Baxi

ΠΑΟΚ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ 96 - 87

Άλλη μία ήττα γνώρισε το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ στο φετινό πρωτάθλημα της Α1, αφού ηττήθηκε δίκαια στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ με 96-87, σε ένα παιγνίδι που το πάλεψε όσο μπορούσε και για τρεις περιόδους ήταν ανταγωνιστικό και κοντά στο σκορ. Όμως οι περιορισμένες λύσεις που είχε ο Καλαμπάκος στα χέρια του, με την δεδομένη απουσία του Σαχπατζίδη, αλλά και του πρώτου σκόρερ της ομάδας Ντεβόντε Γκριν, δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να χτυπήσουν το ματς μέχρι το τέλος.

Ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από το πολύ υψηλό σκορ, με τις άμυνες των δύο ομάδων (ιδίως του Μεσολογγίου) να μην παίρνουν καλό βαθμό.

Το Μεσολόγγι δεν ξεκίνησε καλά, αλλά έχοντας έναν φανταστικό Γκότσερ στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν αλάνθαστος και πέτυχε 22 πόντους με 5/5 τρίποντα, ήταν συνέχεια μέσα στη διεκδίκηση της νίκης.Όταν στην επανάληψη ο Γκότσερ έδειξε σημάδια κόπωσης και σκόραρε με δυσκολία, ο ΠΑΟΚ άρχισε να αποκτά μια μικρή διαφορά ασφαλείας, που κατάφερε να την διατηρήσει ως το τέλος.

Εκτός από τον Γκότσερ, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα (32π. με 5τρίπ.), πολύ καλός ήταν στην πρώτη του εμφάνιση με το Μεσολόγγι και ο Πουαριέ (16π.- 8ριμπ.). Θετική ήταν και η εμφάνιση των Λάνγκφορντ, Λόρενς και Αμάρντι. Καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ οι Αμερικανοί Γκρίφιν, Λοβ, Τέρνερ και Μπιτς, που του έδωσαν την νίκη.

Παρά τα αρκετά προβλήματα που είχαν οι νεοφώτιστοι, έκαναν και πάλι μία αξιοπρεπή εμφάνιση, αλλά δεν απέφυγαν την 8η συνεχόμενη ήττα, που τους βύθισε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Πολύ κακό ξεκίνημα για το Μεσολόγγι και σε άμυνα και σε επίθεση, που έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να κάνει ένα εύκολο 10-0 στο πρώτο 6λεπτο. Το τάιμ άουτ του Καλαμπάκου αφύπνησε κάπως τους παίκτες του και με δύο εύστοχα τρίποντα των Γκότσερ και Μοτσενίγου, το Μεσολόγγι θα μειώσει τη διαφορά σε λογικά επίπεδα στο 5λεπτο (12-6). Ο ΠΑΟΚ θα ξεφύγει ξανά με +9 (19-10), με καλάθι και φάουλ του Κακλαμανάκη, αλλά ο εκπληκτικός αυτό το διάστημα Γκότσερ με 3/3 τρίποντα θα φέρει το ματς για πρώτη φορά στην ισοπαλία (21-21), με την 1η περίοδο να κλείνει 26-21 για τον ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο λεπτό της 2ης περιόδου τα συνεχόμενα λάθη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ έδωσαν την ευκαιρία στο Μεσολόγγι να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα (26-27). Λίγο αργότερα ο Γκότσερ με νέο τρίποντο θα δώσει στην ομάδα του προβάδισμα τριών πόντων (31-34) στο 3λεπτο. Κλείνοντας το 5λεπτο ο Μπιτς με τρίποντο θα ισοφαρίσει σε 38-38 για τον ΠΑΟΚ, που στη συνέχεια θα βρει ρυθμό και θα φτάσει στο +7 (47-40). Νέα αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, που με 4 πόντους του Πουαριέ (που συνοδεύτηκαν από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα) και το 5ο τρίποντο του ασταμάτητου Γκότσερ, θα μειώσουν στο -2 (49-47), με το ημίχρονο να τελειώνει με σκορ 51-47 για τον ΠΑΟΚ.

Χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις η 3η περίοδος του αγώνα, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (56-53 στο 3λεπτο, 62-60 στο 5λεπτο), με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί μικρό προβάδισμα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι με συνεχόμενες βολές του Λοβ, που σ΄ αυτή την περίοδο ήταν πολύ καλός και πήρε την σκυτάλη από τον Γκρίφιν στο σκοράρισμα, άνοιξαν κάπως την υπέρ τους διαφορά φτάνοντας στο +7 (69-62), 3΄ λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Το Μεσολόγγι μείωσε σε 74-70 με τρίποντο του Χατζηνικόλα, αλλά ο ΠΑΟΚ έκλεισε την περίοδο στο +8 (78-70).

Στην αρχή της 4ης περιόδου οι γηπεδούχοι έφτασαν γρήγορα σε διαφορά 10 πόντων (82-72) και 86-76, 4΄ λεπτά πριν τη λήξη. Λίγο πριν συμπληρωθεί το 5λεπτο, με συνεχείς τεχνικές ποινές υπέρ του ΠΑΟΚ, η διαφορά θα φτάσει στη μέγιστη τιμή της στο +14 (90-76), με τους γηπεδούχους να γίνονται το μεγάλο φαβορί για την νίκη. Πράγματι το Μεσολόγγι ήταν άστοχο στη συνέχεια, με βιαστικές επιλογές στην επίθεση και δεν κατάφερε να γίνει απειλητικό, με την διαφορά να μένει σε διψήφια νούμερα και με την λήξη του αγώνα να πέφτει στους 9 πόντους (96-87).

Δεκάλεπτα: 26-21, 25-26, 27-23, 18-17.

Διαιτητές: Μάνος – Τσαρούχα – Καρπάνος.

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Μπιτς 15(3), Κονατέ 6, Λοβ 17, Γκρίφιν 24, Τσαλμπούρης 7(1), Κακλαμανάκης 7, Καραγιαννίδης, Ιατρίδης, Καμπερίδης 4, Παπαντωνίου 2, Τέρνερ 12(2), Μήτρου-Λονγκ 2.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ (Καλαμπάκος): Λόρενς 8, Γκότσερ 32(5), Σταματογιάννης, Γκριν, Λάνγκφορντ 12, Χονδρογιάννης, Ναούμης, Χατζηνικόλας 6(1), Μοτσενίγος 3(1), Γράβας 2, Αμάρντι 8, Πουαριέ 16.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr