Πήρε το ντέρμπι παραμονής και έμεινε ''ζωντανό'' το Μεσολόγγι Baxi

Το Μεσολόγγι έχει ακόμα παλμό και θα παλέψει για την παραμονή του στη Basket League μέχρι την τελευταία ώρα. Το 79-77 επί της Λάρισας έφερε τις δύο ομάδες μαζί στις πέντε νίκες, με τους Θεσσαλούς να υπερτερούν στην ισοβαθμία. Το +26 από τον πρώτο γύρο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο, αφού στις δύο τελευταίες αγωνιστικές η Λάρισα θέλει να μην φέρει χειρότερα αποτελέσματα από το Μεσολόγγι. Οι Θεσσαλοί παίζουν μέσα με τον Ηρακλή και έξω με το Λαύριο. Το Μεσολόγγι έξω με τον Προμηθέα και μέσα με τον ΠΑΟΚ.

Τόντρικ Γκότσερ, κυρίως αυτός και Κέβιν Λάνγκφορντ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές. Ο ήρωας όμως, ήταν ο Γάννης Χατζηνικόλας, με το νικητήριο τρίποντο στην εκπνοή. Ενα σουτ που απέτρεψε έναν υποβιβασμό. Η Λάρισα που προκάλεσε πολλές απορίες με την αποπομπή του Κεν Μπράουν παραμονές των τελικών σωτηρίας, δεν πήρε πράγματα από τον νεοφερμένο Χάγκινς. Και πώς να πάρει δηλαδή από έναν παίκτη που χθες έκανε πρώτη προπόνηση και μετά μπήκε στο πούλμαν.

Το πρώτο δεκάλεπτο… άπλωσε στο παρκέ το άγχος που υπήρχε εκατέρωθεν. Πολύ σκληρό παιχνίδι, πολύ άστοχοι και επιφυλακτικοί αντίπαλοι, 15-17 το σκορ της περιόδου. Η μεγάλη διαφορά ήταν ότι οι γηπεδούχοι είχαν κάνει έξι λάθη και οι φιλοξενούμενοι κανέναν.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε μεγάλα σερί. Αρχισε με 8-0 το Μεσολόγγι, με τον Χατζηνικόλα να δίνει ενέργεια και ρυθμό και πήγε στο 23-17. Απάντησε με 13-0 η Λάρισα, περνώντας τη μπάλα κοντά στο καλάθι, βρίσκοντας ρυθμό με τον Παπαδάκη και λύσεις με τον ΡΟυάσινγκτον και ήγε στο 23-30. Από το 25-33 ήρθε νέο 10-0 των γηπεδούχων, με τον Γκότσερ να το παίρνει πάνω του επιθετικά. Το ημίχρονο έληξε στην απόλυτη ισορροπία, 35-35.

Το Μεσολόγγι μπήκε αγριεμένο στο δεύτερο ημίχρονο. Με σερί 15-4 μέχρι το 25′ βρέθηκε στο 50-39 και σε ρόλο οδηγού. Η Λάρισα έμοιαζε πελαγωμένη και ο Ουέσπουν ανέλαβε να τη συνεφέρει. Ηρέμησε το ρυθμό, έβαλε και πόντους, έφερε την ομάδα του σε απόσταση σουτ, 58-56. Το δεκάλεπτο όμως έληξε με 61-56, αφού ο Γκότσερ κατάφερε να βάλει τρίποντο από το κέντρο! 

Τέτοια σουτ… δίνουν φτερά και αυτό επιβεβαιώθηκε. Το Μεσολόγγι ξαναπήγε σε διψήφιες διαφορές και μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο από το +11, 72-61. Στο 37’30”, η Λάρισα είχε καλύψει τη μισή απόσταση και το σκορ ήταν 74-69. Στο 39′, με το 74-70 , ο Λάνγκφορντ έβαλε μεγάλο σουτ για το 76-70. O Παπαδάκης έβαλε τρίποντο για το 76-73, ο Ουόσπαν πήγε στις βολές στα 27”, ενώ είχε μεσολαβήσει άστοχη επίθεση από τον Χατζηνικόλα.  

Οι διαιτητές πήγαν στο άμεσο ριπλέι και επέστρεψαν έχοντας αναβαθμίσει το φάουλ σε αντιαθλητικό! Μέσα οι βολές 76-75 και η μπάλα στη Λάρισα! Το ριπλέι έδειξε ότι ο Λάιονς έσπρωξε τον Ουόσπαν χωρίς να πηγαίνει για τη μπάλα, φάνηκε να έχουν δίκιο οι διαιτητές.

Ο Ουόσπαν έχασε το σουτ, ο Ουάσινγκτον όμως  ήταν εκεί, έκανε το φόλοου και 76-77 στα 19” πριν τη λήξη! Μια επίθεση… μια χρονιά για το Μεσολόγγι. Ο Χατζηνικόλας την κατέβασε, έδωσε μια πάσα, την ξαναπήρε, τρίποντο στην εκπνοή και 79-77!

ΗΓΕΤΗΣ: Ο Τόντρικ Γκότσερ από την ημέρα της απόκτησής του έμοιαζε σαν… πολυτέλεια στο Μεσολόγγι. Το επιβεβαιώνει στο μεγαλύτερο διάστημα της παρουσίας του, έχοντας αναδειχθεί εύκολα ηγέτης της δύσκολης προσπάθειας. Σήμερα, στο ματς χωρίς αύριο, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και η σίγουρη λύση για την επικράτηση. Εστω κι αν το φινάλε ανήκε στον Χατζηνικόλα.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 35-35, 61-56, 79-77.

Μεσολόγγι BAXI (Καλαμπάκος): Λόρενς 2, Γκότσερ 24, Ντέιβις, Σαχπατζίδης 8, Μοτσενίγος, Λάιονς 14, Λάνγκφορντ 18, Χατζηνικόλας 11, Γράβας 2, Σταματογιάννης, Όστοϊτς

Λάρισα Bread Factory (Παπανικολόπουλος): Ρας 7, Γουόσπαν 13, Καμπερίδης 3, Μούρτος 8, Γκόρντον 12, Χάγκινς, Γουάσινγκτον 13, Κώττας 4, Καμάρας, Παπαδάκης 17.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Πηγη: basketa.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr