Γιώργος Μπερερής: «Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να συνεχίσω, ιστορική η στιγμή που ανανεώνω»

Συνέντευξη του Μπερερή στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κουτσιούμπα «GOAL ΣΤΙΣ 12»

Ο καλαθοσφαιριστής του ΑΟ Αγρινίου, Γιώργος Μπερερής, μίλησε στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κουτσιούμπα «GOAL ΣΤΙΣ 12» και αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανανέωση συνεργασίας του με την ομάδα του ΑΟ, στην πορεία του έως τώρα όλα αυτά τα χρόνια και η στιγμή που έχει χαραχτεί στο μυαλό του, στον σοβαρό τραυματισμό που πέρασε, μίλησε επίσης για τον Γιάννη Διαμαντάκο, για το ελληνικό μπάσκετ, τους στόχους του, καθώς και την ιστορική στιγμή της συμμετοχής στην Α’2 κατηγορία που πλέον είναι κάτι παραπάνω από πιθανή.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για την ανανέωση της συνεργασίας του

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζω στον ΑΟ Αγρινίου. Δεν ήταν δύσκολη απόφαση να συνεχίσω στο σύλλογο, εκτός των επαγγελματικών, με δένουν και συναισθηματικοί λόγοι και γιατί είμαι στην πόλη μου, και με τα παιδιά της διοίκησης, με τον προπονητή έχουμε συνεργαστεί ξανά και υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, το δέσιμο με τον κόσμο, είναι όλοι αυτοί παράγοντες που έπαιξαν ρόλο για να μείνω στο σύλλογο. Είναι ιστορική στιγμή αυτή που ανανεώνω καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η ομάδα θα βρίσκεται στην Α’2 κατηγορία και είναι απόλυτα δίκαιο, περιμένουμε μόνο την απόφαση.

Για την συμμετοχή στην Α’2

Περιμένουμε την επίσημη απόφαση της ΕΟΚ για να είμαστε μέσα στις λίστες της Α’2 και να πούμε κάτι με σιγουριά, όμως με τη διοίκηση που έχω μιλήσει και με κόσμο του μπάσκετ, το θεωρώ δεδομένο, πιστεύω θα είναι και άμεσο αυτή τη φορά, γιατί άλλες χρονιές ομάδα κατάταξης που περίμενε τη θέση, περίμενε μέχρι και την τελευταία εβδομάδα για να ξεκαθαρίσει, πιστεύω θα είναι άμεση η ενημέρωση στην περίπτωσή μας.

Η πορεία του Γιώργου Μπερερή με τον ΑΟ Αγρινίου – ποια η στιγμή που του έχει μείνει

Μόνο θετικές αναμνήσεις έχω να θυμάμαι . Αυτό που μου έχει μείνει και θα σβηστεί μόνο με την επικύρωση της Α’2, είναι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα με το Ανατόλια, που χάσαμε εκείνη τη στιγμή μια κατηγορία. Θεωρώ ότι ήταν άδικο, πιστεύω όμως ότι θα είναι μία δικαίωση να σιγουρευτεί η συμμετοχή μας στην Α’2, τότε θα σβηστεί αυτή η αρνητική ανάμνηση και έχω να θυμάμαι μόνο θετικά, βλέποντας και τα αποτελέσματα μόνο θετικά βήματα έχει κάνει ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια.

Ο δύσκολος τραυματισμός του

Δεν ήταν καθόλου εύκολο, αν δεν είσαι αθλητής για να το βιώσεις αυτό, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Ο κόσμος έρχεται και βλέπει τον αγώνα, το αποτέλεσμα, το background όμως είναι πολύ μεγάλο, αυτό που συμβαίνει με τους αθλητές, πολύς κόπος και ιδρώτας. Επειδή είναι στην ιδιοσυγκρασία μου και επειδή είμαι πολύ εγωιστής σαν άνθρωπος δεν το έβαλα κάτω, δεν ήθελα να με νικήσει και ήταν κι ένα προσωπικό στοίχημα να γυρίσω υγιής και δυνατός, είναι και θέμα τύχης η υγεία πολλές φορές, από κει και πέρα δε φοβόμουν την επιστροφή μου, όλα πήγαν καλά.

Ο Γιώργος Μπερερής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του Γιάννη Διαμαντάκο

Ο coach έχει βαθιά ιστορία με την ομάδα του ΑΟ. Είχα την τύχη να συνεργαστώ για λίγο μαζί του με την Γυμναστική Εταιρία το 2008, μετά έτυχε να φύγω για κάποιο διάστημα λόγω δουλειάς στο Λιμενικό Σώμα, γύρισα πάλι, συνεργαστήκαμε ξανά στον ΑΟ, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση κι ήταν ένας απ’τους λόγους που είπα το «ναι» να συνεχίσω. Πάνω απ’ όλα ο coach είναι σωστός επαγγελματίας σε αυτό που κάνει αλλά κυρίως άνθρωπος με «Α» κεφαλαίο.

Για το μπασκετικό κοινό του Αγρινίου

Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια σε όποια κατηγορία και να είμαστε τη νέα σεζόν. Στο Αγρίνιο επικρατεί ο Παναιτωλικός και είναι το καμάρι του τόπου μας, τον στηρίζουμε πάντα, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτό στο αθλητικό κομμάτι του Αγρινίου. Να έρθει ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια, αξίζει τον κόπο, γίνονται αργά και σταθερά βήματα, η διοίκηση έφτασε την ομάδα απ’τα τοπικά μέχρι εδώ που είναι τώρα, υπάρχει κι άλλη πρόοδος , δεν έχει μπει ακόμα ταβάνι σ’αυτή την προσπάθεια, με αργά και σταθερά βήματα θα ζήσουμε καλύτερες στιγμές.

Σχόλιο για το ελληνικό μπάσκετ και την Εθνική μας

Αν δεν γινόντουσαν όλα αυτά πριν κάποιους μήνες, με την κατάσταση με τον Ολυμπιακό, θα ήταν μόνο θετικό το σχόλιό μου για το ελληνικό μπάσκετ. Επικρατεί μία κακή κατάσταση που ελπίζω να αλλάξει γιατί το μπάσκετ μόνο χαρές μας έχει δώσει και είναι το μόνο άθλημα που έχουμε γνωρίσει τόσες επιτυχίες. Υπάρχει και το Παγκόσμιο φέτος στη Κίνα, νομίζω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα, είναι πλήρης η ομάδα και θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Στόχοι

Δεν μιλάω ποτέ προσωπικά για στόχους, εξάλλου αγωνίζομαι σε ένα άθλημα που είναι ομαδικό, όλα γίνονται απ’την ομαδική δουλειά. Επειδή είχα και τον πρόσφατο τραυματισμό, πλέον πρώτα απ’όλα βάζω την υγεία γιατί από κει εξαρτώνται όλα για το πώς θα εξελιχθεί η χρονιά, όσο είναι καλά η ομάδα να συνεχίσω στον ΑΟ Αγρινίου, θα ήθελα οι στόχοι μου να συμβαδίζουν με τον ΑΟ Αγρινίου. Να έχουμε καλή χρονιά και υγεία, μακάρι η νέα σεζόν να μας βρεί στην Α’2 , εμείς να είμαστε χαρούμενοι και ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια, θα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Είναι μία τελείως διαφορετική κατηγορία με μεγάλες απαιτήσεις πολύ δύσκολη με μεγάλα ονόματα, υπάρχουν κοινοτικοί ξένοι παίκτες που λαμβάνουν μέρος στα σωματεία και πολλοί παίκτες που είναι στην Α’1 και όχι στο τελείωμά τους γιατί ίσως βρίσκουν κάποιο καλύτερο συμβόλαιο, οπότε θα υπάρχει πολύ ωραίο θέαμα και αξίζει τον κόπο να την περάσουμε αυτή την προσπάθεια όλοι μας.

Η Α’2 είναι πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα απ’την Α’1 τα τελευταία χρόνια και με την κρίση που έχει χτυπήσει τον αθλητισμό, υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

Πηγή: agriniovoice.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Επικαιρότητα | Εκδηλώσεις

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr