Β.Τσάπας: «Αν μπουν τα κριτήρια πολύ δύσκολα 10 ομάδες άντε μαξ 12 μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα»

Στα κριτήρια που προτάθηκαν και είναι προς ψήφιση στην συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Τσάπας σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6, τονίζοντας ότι αν εφαρμοστούν πολύ δύσκολα θα υπάρξουν παραπάνω από 10-12 ομάδες που θα τα πληρούν. Παράλληλα, ο πρώην ιδιοκτήτης του Ιωνικού αναφέρθηκε στο τι ειπώθηκε στην συνεδρίαση, αλλά και το αν θα συνεχίσει στην ομάδα της Νίκαιας.

Αναλυτικά:

Για το τι ειπώθηκε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ: «Θεωρώ ότι ήταν ακούστηκαν αρκετά πράγματα και την άλλη εβδομάδα θα ψηφιστούν. Υπήρχε πλειοψηφία. Το δίλημμα ήταν αν λόγω των συνθηκών πάμε σε ένα πρωτάθλημα με πιο επαγγελματικό στάτους και με λιγότερες ομάδες ή μία κατάσταση λιγότερο επαγγελματική με 16 ομάδες και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Υπήρχε ένα μπλοκ ομάδων που ήταν κάθετες σε εντελώς επαγγελματικό. Πάμε για πρωτάθλημα 12 ομάδων, αλλά με αυστηρά κριτήρια. Με χρήματα προκαταβολικά, για εγγύηση. Είναι απόψεις. Θα πρέπει να τα δει και η νομική Επιτροπή, για να ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα».

Για τις αποφάσεις: «Πρωταθλητής θα είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν είχε και μεγάλη θέρμη να ψηφιστεί αυτό. Δεν έγινε ψηφοφορία, αλλά αναφέρθηκε».

Για τη βαθμολογία: «Δεν πέφτει κανείς. Αυτό έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό. Η ΕΟΚ θα αποφασίσει εάν θα ανέβει μία ή δύο ομάδες. Αυτό είναι απόφαση της ΕΟΚ και όχι του ΕΣΑΚΕ. Θα πρέπει, όμως, να πληρούν κάποια κριτήρια οι ομάδες για να παίξουν. Μέχρι τις 30 Ιουνίου να έχουν κατατεθεί φάκελοι που θα πληρούν τα κριτήρια οι ομάδας. Τέθηκε και το θέμα μπόνους εξόδου σε ομάδες που δεν θέλουν να συνεχίσουν στην Α1. Εφόσον μπουν τα κριτήρια, πολύ δύσκολα δέκα ομάδες άντε μαξ 12 μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Οι δύο που θα έρθουν από την Α2 πιστεύω ότι δεν τα πληρούν, αυτό πιστεύω και δύσκολα κάποιες ομάδες από την Α1».

Για το ποια θα είναι τα κριτήρια: «Η πρόταση είναι να μπει εγγυητική από τα 60.000 ευρώ στα 200.000 ευρώ. Αυτό το ποσό είναι μεγάλο και θα είναι δύσκολο να το βάλεις κατευθείαν, οπότε αρχικά θα πρέπει να καταβληθούν τα 60.000 ευρώ και τα 140.000 ευρώ να μπουν σε έναν άλλον λογαριασμό, όπου στις 31 Δεκεμβρίου να μπορεί να τα τραβήξει εάν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της. Συζητιέται και ένα κοινό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Υπάρχει και ένα κριτήριο για το γήπεδο, αλλά μπορεί να μην ισχύει την επόμενη σεζόν. Επίσης, θα πρέπει να καταθέσουν έναν ισολογισμό τουλάχιστον 800.000 ευρώ, με αιτιολογία που τα βρίσκεις. Πρέπει να καταθέσεις ένα συγκεκριμένο business plan. Τώρα, υπάρχουν ομάδες που καταθέτουν ισολογισμούς που δεν ισχύουν, αλλά δεν τους τηρεί κανείς. Κατά την προσωπική μου άποψη -σύμφωνα με τα περσινά κόστη- δεν μπορεί να υπάρχει ομάδα τυπική και να βγαίνει με κάτω από 1 εκατ. ευρώ. Όσο μπάτζετ χρειάζεται στην Α2 για να μείνεις κατηγορία, χρειάζονται για να ξεκινήσεις ομάδα με μηδέν παίκτες για την Α1. Αν δεν γίνει τώρα, με 12 ομάδες, θα γίνει σε σύντομο χρόνο».

Για το αν θα συνεχίσει στον Ιωνικό: «Ο Βαγγέλης Τσάπας δεν αντέχει και το έχει πει. Το θέμα είναι ο Ιωνικός ως σύλλογος εάν αντέξει. Έφυγα τον Δεκέμβρη, αλλά γύρισα για να κρατήσω την ομάδα στην κατηγορία, χωρίς χρέη. Οι ομάδες πήραν το 35% με ΕΚΟ και ΕΡΤ, λόγω του κορωνοϊού. Φώναξα τους Έλληνες παίκτες και κάναμε διακανονισμό. Ο Ιωνικός δεν χρωστάει ευρώ και θα δούμε τι θα γίνει. Στενεύουν τα περιθώρια και όχι μόνο για τον Ιωνικό».

Πηγή: ebasket.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr