Basket League: Νίκη για τον Ηρακλή επί του Ιωνικού Hellenic Coin

Αλλιώς φανταζόταν ο Ιωνικός το πρώτου του παιχνίδι στον «Πλάτωνα» για τη μεγάλη κατηγορία μετά από 33 χρόνια, αλλά ο Ηρακλής αποδείχθηκε… αγενής καλεσμένος και έφυγε νικητής με 77-67. Πιο σωστά, αποδείχθηκε πολύ πιο οργανωμένη και συντεταγμένη ομάδα, απέναντι σε έναν Ιωνικό που μπήκε στο ματς μετά από μια επεισοδιακή εβδομάδα, χωρίς τον βασικό του πλέι μέικερ και με υπηρεσιακό προπονητή. Ο Ηρακλής είχε δικά του πρώτο και τελευταίο δεκάλεπτο, με τα δύο ενδιάμεσα να έχουν τον χαρακτήρα ντέρμπι και είδε τις… παλιοσειρές, Δημήτρη Βεργίνη και Μιχάλη Τσαϊρέλη να παίρνουν πάνω τους την ομάδα στα δύσκολα και να καθαρίζουν το παιχνίδι. Αθόρυβο, αλλά μεγάλο παιχνίδι από τον Σκάιλερ Μπόουλιν με 11 ασίστ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής… έπαιζε μόνος του, κάνοντας απλά τα βασικά. Σωστή άμυνα, υπομονή στην επίθεση και… απορία για έναν αντίπαλο που έπαιζε όπως να ‘ναι, σούταρε όποιος ήθελε, δεν έβαζε κανείς (4/17 σουτ) και το 12-19 ήρθε πολύ φυσιολογικά και… λίγο ήταν

Ο Ιωνικός έψαχνε τρόπο να χαλάσει το ανεμπόδιστο παιχνίδι του Ηρακλή και το βρήκε στα πρόσωπα των Πετρόπουλου και Χάλοουελ, οι οποίο έδωσαν ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Κάποια στιγμή μπήκαν και δυο μαζεμένα τρίποντα, από Ζάισλοφτ και Σμιθ, που παρέμενε πεισματικά ο τρόπος εκδήλωσης των επιθέσεων του Ιωνικού και το 20-27 έγινε 30-27 στο 17′ με σερί 10-0 και κυρίως υπήρχαν πλέον… δύο ομάδες στο γήπεδο. 

Το ημίχρονο έληξε με 35-34, για τον Ιωνικό που ήταν διπρόσωπος αλλά είχε το καλό δεύτερο δεκάλεπτο ενώ ο Ηρακλής είχε συνολικά περισσότερο καλό διάστημα στο ημίχρονο και αντέδρασε ψύχραιμα στο ξέσπασμα των γηπεδούχων.

Ο Ιωνικός μπήκε με αυτοπεποίθηση στο δεύτερο ημίχρονο και έλεγξε το πρώτο πεντάλεπτο, φτάνοντας στο 42-38, ο Ζιάγκος κόντυνε το σχήμα και έτσι ο Ηρακλής ανέβασε και πίεση στην άμυνα και ταχύτητα στην επίθεση και το 49-50 στη λήξη του δεκαλέπτου έληξε την απόλυτη ισορροπία που επικράτησε σε αυτό και προμήνυε δραματικό φινάλε.

Ο Ηρακλής συνέχισε με το ίδιο σχήμα και την πίεση που προβλημάτιζε τον Ιωνικό, έκλεψε μπάλες, είχε και τον Βεργίνη να βρίσκει σουτ από μακριά και τον Τσαϊρέλη να δίνει επιθετικές λύσεις και το 49-61 στο 33′ είχε αλλάξει ριζικά τη ροή του αγώνα. Ο Ηρακλής είχε κάνει σερί 11-0 και κυρίως είχε επιστρέψει τον Ιωνικό στα… παραπατήματα της εκκίνησης του αγώνα, μόνο που αυτή τη φορά ήταν η τελική ευθεία.

Στο 34′ ο Ηρακλής έφτασε στο +15, 54-69, κάπου εκεί μάλλον πίστεψε ότι όλα τελείωσαν, ο Ιωνικός δεν το πίστεψε όμως και με γρήγορο σερί 9-0 βρέθηκε στο 63-69 στο 37‘. 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΧΑΡΗ: Ο Ηρακλής έχει από τους πλέον ποιοτικούς Αμερικανούς στο πρωτάθλημα, αλλά σήμερα δύο έμπειροι Ελληνες ήταν αυτοί που τον… πήραν από το χεράκι. Ο Δημήτρης Βεργίνης και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ήταν όλα τα λεφτά στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στην τελευταία περίοδο και αποτέλεσαν τις σίγουρες λύσεις.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ιωνικός στήθηκε από την αρχή για να παίζει πολύ με τρίποντο, το έκανε και σήμερα αλλά… μάταια. Κακές επιλογές οι περισσότερες, άστοχες κατ’ επέκταση και το 8/30 δεν μπορούσε να του αλλάξει τη μοίρα. Πολύ σημαντικός τομέας και τα μόλις 8 λάθη που έκανε ο Ηρακλής.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Πηγη: basketa.gr