Με το δεξί στην Stoiximan Basket League ο Προμηθέας

Μετά από μπαράζ αναβολών λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Προμηθέας έδωσε την πρώτη αναμέτρηση του για την Stoiximan Basket League της φετινής σεζόν, στην Πάτρα κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της κανονικής περιόδου και επικράτησε με 83-80 και πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Αγραβάνη.

Ο 26χρονος φόργουορντ τελείωσε την συνάντηση με νταμπλ νταμπλ, 24 πόντους με 4/8 τρίποντα και 10 ριμπάουντ σε 32’ συμμετοχής. Τον Αγραβάνη ακολούθησε σε απόδοση, ένας ακόμη Έλληνας διεθνής, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος σκόραρε 16 πόντους χωρίς να χάσει σουτ εντός πεδιάς (3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα) και μοίρασε 8 ασίστ σε 36’ συμμετοχής.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Μετά το πολύ καλό ξεκίνημα του Προμηθέα (8-1 στο 3’), ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισορρόπησε την κατάσταση και με 8 πόντους με δύο τρίποντα του Έλστον Τέρνερ, προσπέρασε με 17-13 στο 7’.

Με εννέα συνεχόμενους πόντους του Γιώργου Τσαλμπούρη, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 32-28 στο 14’, αλλά οι γηπεδούχοι βελτίωσαν πολύ την άμυνα τους και με επιμέρους σκορ 15-4, τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο στο +7 (43-36).

Με την έναρξη του δεύτερου μέρος ο Αγραβάνης με τρίποντο ανέβασε την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (46-36). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισορρόπησε ξανά (51-51 στο 27’) με λύσεις που έδωσαν έξω από τα 6,75 μέτρα οι Ζερμέιν Λοβ, Μπο Μπιτς και Τέρνερ. Ο Προμηθέας, όμως, με επιμέρους σκορ 11-3 που ολοκληρώθηκε με δύο τρίποντα του Μάντζαρη, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα οκτώ πόντων (62-54).

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 9-0 σε διάστημα δύο λεπτών και πρωταγωνιστή τον Τσαλμπούρη και προσπέρασε ξανά, με 68-66, 4’ και 24’’ πριν την λήξη της συνάντησης. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, έμειναν ψύχραιμοι και με σερί 6-0 με πέντε πόντους με ένα τρίποντο του Ίαν Μίλερ, ανέκτησαν το προβάδισμα (72-68) στο 37’.

Ένα νέο σερί 8-0 με τέσσερις πόντους Αγραβάνη «κλείδωσε» τη νίκη του Προμηθέα (80-70 με 34’’ να απομένουν για το τέλος του ματς).

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 43-36, 62-54, 83-80.

Κώστας Μέξας (προπονητής ΠΑΟΚ): «Καταρχήν να καλωσορίσουμε στο πρωτάθλημα τον Προμηθέα και να τους ευχηθούμε να  βρει το ρυθμό της  η ομάδα σε Eλλάδα και Ευρώπη. 

Όσον αφορά το παιχνίδι, παίζαμε με ομάδα  πολύ έχει ταλέντο στην επίθεση, έχει  έντονο ρυθμό στο παιχνίδι της,  θέλαμε πρωταρχικά να μην δεχτούμε  πολλούς πόντους στο τρανζίσιον και σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε, όχι όμως σε όλο το παιχνίδι. Είμαστε ικανοποιημένοι, θέλαμε να μην δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες στα ψηλά παιδιά του Προμηθέα.

Ελέγχαμε αρκετές φορές το παιχνίδι, ο αντίπαλος έπαιξε πολύ καλά τις εναλλαγές, έχει ψηλά κορμιά, διαβάσαμε αρκετές φορές καλά το ματς, κάποιες όχι τόσο καλά. Όμως, νομίζω όμως πως έκρινε το ματς τα μεγάλα σουτ του Miller που πήρε  και τα έβαλε, τα μεγάλα σουτ που πήρε ο δικός μας παίκτης, δεν τα έβαλε  και η ευθύνη είναι δική μου, δεν έχει να κάνει με τους παίκτες.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα λεπτομέρειες όποιος και να  κέρδιζε,  δεν υπήρχε δίκαιο η άδικο και πιστεύω πως ήταν ανταγωνιστικό παιχνίδι τηρουμένων των αναλογιών, με στιγμές ποιότητας και για τις δυο ομάδες».

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και των δυο ομάδων για την προσπάθεια τους.

Από εκεί και πέρα, εκ μέρους του Προμηθέα, θέλω να δώσω συλλυπητήρια σε όσες οικογένειες έχασαν ένα δικό τους άνθρωπο από τον ιό και να εκφράσω τη συμπαράστασή μας σε όσους έχουν τους ανθρώπους τους σε εντατικές μονάδες.

Φυσικά, να δώσουμε πολλά μπράβο σε γιατρούς, νοσηλευτές και σε όλο το ιατρικό προσωπικό για τον αγώνα που κάνουν, που είναι πολλά 24ωρα άυπνοι και με κίνδυνο την ζωή τους προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους. Είμαστε δίπλα τους και τους σκεπτόμαστε. Εύχομαι όλο αυτό να τελειώσει, να το ξεπεράσουμε σύντομα και να χαρούμε πάλι όλοι το μπάσκετ που αγαπάμε».

Για ποιο λόγο δεν αναφέρθηκε στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης: «Αν το έκανα θα κορόιδευα το εαυτό μου. Για ποιο αγωνιστικό να μιλήσω; Δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και για αυτό δεν σχολίασα».

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr