Νίκη για τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη (vid)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν κυρίαρχος κοντά στο καλάθι και πέρασε από το Αλεξάνδρειο (93-75) χωρίς να δυσκολευτεί από τον Άρη για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 4ης αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League.

Στο ντεμπούτο για το Πρωτάθλημα του Όντεντ Κάτας στην τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» - ο Ισραηλινός προπονητής πέτυχε την πρώτη νίκη του ως προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ - η «ομάδα του τριφυλλιού» πήρε 26 επιθετικά ριμπάουντ, 12 παραπάνω τους γηπεδούχους και σκόραρε 32 πόντους από δεύτερη ευκαιρία. Ο Άρης είχε 11 λιγότερους πόντους δεύτερης ευκαιρίας, 21.

Από 6 επιθετικά ριμπάουντ πήραν οι Ζακ Όγκαστ, Μπεν Μπέντιλ, ενώ πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 15 πόντους. Τον ακολούθησε ο Μπέντιλ με 14. Ο 25χρονος Γκανέζος ψηλός έκανε νταμπλ νταμπλ, καθώς τα ριμπάουντ του ήταν συνολικά 10.

Από τους «κίτρινους» ο Κουέντον ΝτεΚόζι ήταν εξαιρετικός. Σκόραρε 22 πόντους με 5/7 δίποντα και 3/4 τρίποντα.

Καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν το σερί 10-0, που έκανε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από το 13’ έως λίγο μετά το 15’ και χάρις στο οποίο προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά πόντων (37-27). Σε αυτό το διάστημα ο Γιώργος Παπαγιάννης πέτυχε δύο καλάθια, ο Λεωνίδης Κασελάκης ένα τρίποντο και ο Ντίνος Μήτογλου ένα γκολ φάουλ.

Με δύο σερί τρίποντα των Νεμάνια Νέντοβιτς, Μπέντιλ, η «ομάδα του τριφυλλιού» ξέφυγε με διαφορά 13 πόντων (47-34) στο 19’. Στα πρώτα έξι λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν καταιγιστικός και με δύο τρίποντα των Σέλβιν Μακ, Λευτέρη Μποχωρίδη, προηγήθηκε με διαφορά 20 πόντων (64-44).

Ο Άρης αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον ΝτεΚόζι μείωσε στους 11 (72-61) στο τέλος της τρίτης περιόδου και ύστερα από επιμέρους σκορ 17-8 στα τελευταία 4’ και 27’’ του δεκάλεπτου.

Με δύο τρίποντα των Νέντοβιτς, Άαρον Ουάιτ, η «ομάδα του τριφυλλιού» ξέφυγε και πάλι στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου (80-63) και 1’ και 13’’ πριν την λήξη της αναμέτρησης προηγήθηκε ξανά με διαφορά 20 πόντων (93-73).

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 36-47, 61-72, 75-93.

Όντεντ Κάτας (προπονητής Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ): «Είμαι πολύ χαρούμενος από την προσπάθεια. Μπορεί να δεχθήκαμε κάποιους εύκολους πόντους αλλά κερδίσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Κάναμε πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Πήραμε συνολικά 18 και στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που έδωσε την νίκη.

Ξεκινάμε να "χτίζουμε" κάτι καινούριο. Αλλά δε μπορώ ούτε το "χτίζω" να πω. Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Περιμένω ακόμα την πρώτη μου κανονική προπόνηση με όλους. Ακόμα δεν έχω κάνει. Είναι μια δύσκολη διαδικασία για όλους μας.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεκινάς στα μέσα της σεζόν. Υπάρχουν πολλά νέα πράγματα για εμένα, όπως υπάρχουν και για τους παίκτες. Δεν είναι ποτέ εύκολο. Μου άρεσε πάρα πολύ η προσπάθεια των παικτών και όσο παραμένουμε θετικοί θα είμαστε καλά. Χρειαζόμαστε χρόνο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Σάββας Καμπερίδης (προπονητής Άρη): «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, κέρδισε δίκαια και καλή τύχη στον νέο προπονητή του. Γνωρίζαμε τις αντικειμενικές δυσκολίες του αγώνα. Προετοιμαστήκαμε αρκετά καλά, αλλά υπάρχουν δεδομένες δυσκολίες και αυτές καθόρισαν το ματς».

Θέλαμε να ελέγξουμε  το τρανζίσιον, το πετύχαμε σε αρκετά καλό βαθμό, κάναμε μόλις 12 λάθη. Και το δεύτερο ήταν να ελέγξουμε  τα ριμπάουντ, δεν τα καταφέραμε όμως. Πέτυχε ο αντίπαλος 32 πόντους από δεύτερες επιθέσεις  και αυτό ήταν το βασικό στοιχείο της νίκης του. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά, προσπάθησαν όσο μπορούσαν».

Για τη συνέχεια: «Εχουμε δύο παιχνίδια μέχρι τη διακοπή, είναι αγώνες δίχως αύριο, αρχης γενομένης με τον Τρικούπη που είναι μια αξιόμαχη ομάδα. Πρέπει να πετύχουμε  τις νίκες που χρειαζόμαστε για να ξεκολλήσουμε βαθμολογικά. Μακάρι να είχαμε και τον κόσμο μας αλλά αυτό δεν γίνεται και πρέπει να παλεύουμε και για εμάς και αυτούς».

Για Μιλόσεβιτς και Ντραγκίτσεβιτς: «Κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να δώσουν το παρών. Ο Μιλόσεβιτς είναι ένα βήμα μπροστά, θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες για να παίξουν, τους χρειαζόμαστε. Όποιος μπει στο γήπεδο θα πρέπει να καταθέσει την ψυχή του και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τις απουσίες».

Για το μπάσκετ στην Ελλάδα: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι του μπάσκετ σε Α2, Β’ Γ’, γυναικείο οι οποίοι ζουν τις οικογένειες τους από αυτό, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή δεν γίνονται τα πρωταθλήματα. Έχουν τη στήριξή μας και μακάρι να ξεκινήσουν σύντομα».

Η βαθμολογία

1.Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 19*

2.Περιστέρι BC 18

3.Λαύριο Megabolt 17*

4.ΑΕΚ 17*

5.Ηρακλής16

6.Προμηθέας 15**

7.ΠΑΟΚ15*

8.Κολοσσός H Hotels 15

9.Ιωνικός Hellenic Coin 15

10.Λάρισα Bread Factory 14

11.Άρης 14

12.Μεσολόγγι Baxi  14

Οι ομάδες με αστερίσκο (*) με αγώνα λιγότερο

Πηγή: esake.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr