Νίκη που οδηγεί στα Play Off κόντρα στον Πήγασο για τον Λέων

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Λέων σήμερα στο παιχνίδι για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β΄ Ανδρών Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε με αντίπαλο τον ΦΙ.ΜΠΑ. Πήγασο. Η αναμέτρηση είχε χαρακτηριστικά τελικού αφού και οι δύο ομάδες διεκδικούν την είσοδό τους στα PlayOffγια την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία.

Τα λιοντάρια αν και πληγωμένα από τους τραυματισμούς, τις απουσίες βασικών παιχτών αλλά και την κούραση αφού το προηγούμενο παιχνίδι τους είχε κριθεί στην παράταση, με την ώθηση που τους έδωσε ο κόσμος που σήμερα γέμισε το κλειστό γυμναστήριο μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ αποφασισμένα να κατασπαράξουν τους αντιπάλους τους. Από το πρώτο δευτερόλεπτο έπνιξαν με την ασφυκτική άμυνα τους παίχτες του Πήγασου, πήραν το προβάδισμα στον αγώνα στο πρώτο λεπτό και δεν το ξανά έχασαν ποτέ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και το σκορ κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα (25-17), αλλά με την επιστροφή από τα αποδυτήρια τα λιοντάρια πάτησαν το πόδι στο γκάζι μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς τους και κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι επιθετικά πέτυχαν 23 και 17 πόντους στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο αντίστοιχα με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 65-38.

Για τους γηπεδούχος πρώτος σκόρερ ήταν ο Τάσος Βασιλείου, στην πρώτη του φετινή εμφάνιση, κάνοντας double-double με 14 πόντους και 15 ριμπάουντ, ακολούθησε ο Βαγγέλης Κούσουλας με 10 πόντους, ενώ οι Λάμπρος Δάλαρης, Σπύρος Δάλλας και Σωκράτης Σακκάς πέτυχαν από 8 πόντους. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν ο Τσάσσης και Πετρόπουλος με 9 και 8 πόντους αντίστοιχα.

Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα ο ΛΕΩΝ βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου της συμμετοχής της ομάδας στα PlayOff. Αν και η κακοδαιμονία των τραυματισμών έχει στερήσει βασικούς παίχτες στα περισσότερα παιχνίδια, όλοι οι παίχτες που απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας έχουν δώσει όλη την ψυχή και το πάθος τους, κατορθώνοντας να καλύψουν επάξια τις απουσίες και να έχουνε πετύχει μέχρι σήμερα ρεκόρ νικών 10-1.

Ευχή και επιδίωξη όλων είναι στις επόμενες αγωνιστικές τα λιοντάρια να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα και το Μεσολογγίτικο Μπάσκετ να έχει εκπρόσωπο στις τέσσερεις καλύτερές ομάδες της Β' Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.

Δεκάλεπτα: 15-10, 10-7, 23-14, 17-7

ΛΕΩΝ (Ηλίας Μούτσιος): ): Γατσώρης 2, Λυμπεράτος , Δάλαρης 8, Βορριάς 2,  Σακκάς 8, Σιμώνης 4, Ζαχαρίου 7 (1), Κούσουλας 10 (1), Βασιλείου 14, Δάλλας 8 (1), Σαράντος 2, Τσίρκας

ΦΙ.ΜΠΑ. Πήγασος (Ρηγογιάννης): Ρηγογιάννης 6, Μπουλουμπάσης, Τσιρώνης 2, Κόμης 3 (1), Τσαμάκης, Λύγδας 6, Πετρόπουλος 8, Ζαμπάρας 4, Τσάσσης 9