Εύκολη επικράτηση για τον Λέων επί της Προοδευτικής

Επιστροφή στις νίκες για τα λιοντάρι, αφού έκαμψαν την αντίσταση της Προοδευτική Αγρινίου στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό Γυμναστήριο Μεσολογγίου. Αν και η ομάδα του Ηλία Μούτσιου είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα Play-off ανόδου, αντιμετώπισε με σοβαρότητα και το τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος Β΄ Ανδρών Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε..

Ο ΛΕΩΝ για άλλη μια αγωνιστική είχε να αντιμετωπίσει απουσίες και τραυματισμούς, όμως όσοι παίχτες συμμετείχαν στην σημερινή αναμέτρηση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέδειξαν γιατί κατόρθωσαν να οδηγήσουν την ομάδα στα play-off.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπυ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Αν και δεν υπήρχε άγχος για το αποτέλεσμα οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και η πρώτη περίοδος έκλεισε με χαμηλό σκορ 12-11. Η συνέχεια όμως ανήκε στα λιοντάρια που με ασφυκτική πίεση και πολλή καλή άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, κράτησαν την Προοδευτική μόνο στους 5 πόντους, δημιουργώντας μια διαφορά 13 πόντων στο ημίχρονο. Το σκηνικό δεν άλλαξε με την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να κάνουν με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ένα γρήγορο σερί 12-0 μην αφήνοντας στους φιλοξενούμενους περιθώρια να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητές τους παίχτες του Ηλία Μούτσιου με το τελικό 65-35.

Για τα λιοντάρια εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Γιάννης Σαράντος πετυχαίνοντας double-double με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ άλλοι δύο παίχτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τον Σπύρο Δάλλα να πετυχαίνει 15 και το Σωκράτη Σακκά 10. Για την Προοδευτική ο Αραχωβίτης και Γιαννοκώστας πέτυχαν 17 και 7 πόντους αντίστοιχα.

ΛΕΩΝ (Ηλίας Μούτσιος): Γατσώρης Α., Βλαχοχιάννης Κ. , Δάλαρης Λ. 9, Βορριάς Γ. 8, Σακκάς Σ. 10, Σιμώνης Π. 4, Λυμπεράτος Γ. 2, Δάλλας Σ. 15 (1), Σαράντος Γ. 17

Προοδευτική (Ζαρκαδας Β.): Αραχωβίτης 17(3), Μπαλωμένος, Νικάκης Χ., Γιαννοκώστας 7(1), Νικάκης Β. 3, Ζαρκάδας, Χαντζής 2, Κόπανος 1, Βαρδουλάκης, Ροκοπάνος 5, Γκρίζης, Σαλμουκας