Β. Μπελέκου «Τίποτα δεν έρχεται αν δεν προσπαθήσεις σκληρά για να το πετύχεις»

Ο Χαρίλαος Τρικούπης πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στην φετινή Β’ Εθνική κάνοντας πρωταθλητισμό, αλλά δεν έχει έρθει στην καθημερινότητα του ελληνικού μπάσκετ… μόνο για αυτόν το λόγο, με την πρόεδρο της ομάδας, Βασιλική Μπελέκου, να μιλάει στο Basketa.gr για την αποστολή του συλλόγου.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου άρχισε να μπαίνει στη… ζωή των μπασκετικών έντονα από τη σεζόν 2015-2016. Τότε, στον παραδοσιακά πιο σκληρό 1ο όμιλο Νότου στη Γ’ Εθνική, κατάφερνε με σπουδαία πορεία να φτάσει στην τρίτη θέση, υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Ζωντού στο τελείωμα της χρονιάς, για να βρεθεί μέσω αγώνων κατάταξης στη Β’ Εθνική, κερδίζοντας τον Τρίτωνα. Εκείνο το 77-70, αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά παιχνίδια της ομάδας, η οποία από τότε ξεκίνησε την προσπάθεια την καθιέρωσή της στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. 

Τώρα, βέβαια, δεν μπορεί να κρύψει πως διεκδικεί κάτι παραπάνω. Πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό πρώτο γύρο στο Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής, βρίσκεται στην πρώτη θέση με ρεκόρ 12-2 και μία νίκη μπροστά από Καβάλα και Ικάρους Σερρών. Το πρόγραμμα του δευτέρου γύρου ξεκινά, όμως, με δύσκολη αποστολή στο Πευκοχώρι, με το σύνολο του Γιάννη Δημητριάδη να περνά ένα πραγματικά σημαντικό τεστ, κάτι που επισημαίνει και η πρόεδρος της ομάδας, Βασιλική Μπελέκου, στο Basketa.gr, με το δικό της τρόπο. «Ναι, η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα αυτό λένε, ότι κάνουμε πρωταθλητισμό, αλλά προχωράμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Τώρα έχουμε ένα καθοριστικό παιχνίδι στο Πευκοχώρι».

«Καθοριστικό» το αποκάλεσε και έχει, προφανώς, τους δικούς της λόγους, σε μία χρονιά που ξεκίνησε με στόχο να είναι ούτως ή άλλως ανταγωνιστικός ο Τρικούπης, κάτι που έχει πετύχει με το παραπάνω. «Η χρονιά ξεκίνησε με τη λογική του να εδραιωθούμε στην κατηγορία. Θέλαμε από την αρχή, να δημιουργήσουμε ένα καλό ρόστερ, με έμφαση στην ανάδειξη των ταλαντούχων παικτών που υπάρχουν στην πόλη μας, ώστε να βγουν στην επιφάνεια σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα και να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Πέραν αυτού, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους», αναφέρει η κυρία Μπελέκου.

Και, όπως βλέπετε, ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός για αυτόν το σύλλογο. Διατηρώντας επτά αγωνιστικά τμήματα μπάσκετ στις ηλικίες 12-17 ετών, περίπου 150 παιδιά στην Ακαδημία για τις ηλικίες 4-12 ετών, καθώς και τμήματα βόλεϊ, ενόργανης γυμναστικής και στίβου, μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως επιχειρείται από την πλευρά της διοίκησης, να αποτελέσει ο Τρικούπης μία ξεχωριστή ομάδα, τόσο για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας όσο και για τον αθλητισμό της ελληνικής Περιφέρειας, κάτι που φαίνεται άλλωστε στις όμορφες εικόνες από το γεμάτο γήπεδο σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι.

Το παραδέχεται με δικά της λόγια, άλλωστε, και η ίδια η πρόεδρος, λέγοντας πως «Ο Χαρίλαος Τρικούπης θέλουμε να εγκαρθιδρυθεί ως σημαντική δύναμη της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας, αναδεικνύοντας έπειτα τα δικά μας παιδιά, αυτά που κατάγονται από εδώ. Πρέπει να τους δώσουμε λεπτά στο παρκέ, για να πάρουν εμπειρίες. Ο Τρικούπης, άλλωστε, είναι ένας σύλλογος που δίνει έμφαση στην ακαδημία του, η οποία φιλοξενεί ήδη πολλά παιδιά και συγκεντρώνει αγωνιστικά τμήματα σε όλες τις κατηγορίες και όχι μόνο στο μπάσκετ. Δε θα σταματήσουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση». Πολύ εύκολα, έτσι, φτάνει κανείς στο συμπέρασμα, πως μπορεί ένα σωματείο-πρέσβης για την περιοχή του και τον επαρχιακό αθλητισμό, αλλά προς το παρόν η Βασιλική Μπελέκου… αποτάσσεται από τέτοιους χαρακτηρισμούς. «Αυτές είναι βαριές κουβέντες (γέλια). Δεν είναι για εμάς τέτοια λόγια. Αυτό που κοιτάμε, είναι η δουλειά μας και να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό κάθε φορά», ήταν η ξεκάθαρη κουβέντα της.

Η επιτυχία του εγχειρήματος οποιασδήποτε ομάδας, σαφώς «καθρεφτίζεται» στο τι συμβαίνει στο ανδρικό της τμήμα, αυτό που αποτελεί δηλαδή τη «βιτρίνα». Ένας νόμος απαράβατος κι εκεί έρχεται η δουλειά του Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος ως ένας από τους προπονητές που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει η ανάδειξη αθλητών και η προσφορά ευκαιριών – ήταν άλλωστε από τους προπονητές που εξέλιξαν ως ταλέντο τον Δημήτρη Διαμαντίδη – καταφέρνει να συνδυάζει τη γνώση του αυτή με τα αποτελέσματα. Κάτι τέτοιο, επιφέρει και την απόλυτη εκτίμηση από την πλευρά των ιθυνόντων, με την κυρία Μπελέκου να επισημαίνει πως «Η συνεργασία μας είναι άψογη. Ο Γιάννης Δημητριάδης γνωρίζει πολύ καλά το μπάσκετ. Είναι ένας άνθρωπος με βαθείς γνώσεις και αγάπη για αυτό το άθλημα, έχοντας πετύχει το δικό του στοίχημα για φέτος με πολλή δουλειά. Έχει καταφέρει να περάσει τη δική του λογική, που συμβαδίζει με τη δική μας. Κάπως έτσι, άλλωστε, εξηγείται και η πολύ καλή μας συνεργασία».

Μιλάμε τόση ώρα για μία γυναίκα πρόεδρο, σωστά; Ναι, και γιατί όχι δηλαδή; Στην χώρα μας αποτελεί ακόμη είδηση, δυστυχώς, η έντονη ενασχόληση των γυναικών με τον αθλητισμό, αλλά γυναίκες με το δυναμισμό και τη σιγουριά της Βασιλικής Μπελέκου, μπορούν να καταρρίψουν κάθε τέτοιο στερεότυπο. Η ίδια, σε σχετική ερώτηση του Basketa.gr υπογραμμίζει ότι «δεν είμαι μόνη μου σε αυτό το σύλλογο. Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που δουλεύουμε και αγαπάμε πολύ το μπάσκετ. Στο δικό μου κομμάτι, δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και αποδεικνύεται πως εμείς οι γυναίκες μπορούμε να επιβιώσουμε και σε δύσκολα “χωράφια” για εμάς. Αναφορικά με τη διοίκηση γενικά, όμως, θέλω να τονίσω πως όλοι συμβάλλουμε καθοριστικά, καθένας με το δικό του ρόλο», ενώ όταν της ζητήσαμε να μας μιλήσει για το πώς βρέθηκε στη θέση της προέδρου, δε δίστασε να πει πως «οι κακές παρέες φταίνε (γέλια). Είμαι μόλις τρία χρόνια σε αυτό το σύλλογο από αυτή τη θέση, έχοντας πάρει τη σκυτάλη από έναν ικανότατο άνθρωπο, τον Δημήτρη Ρεπάσο. Ήρθαν έτσι οι συγκυρίες, ώστε ανέλαβα τις τύχες της ομάδας, καθώς είμαι κι ένας άνθρωπος που δε θα πει “όχι” στα δύσκολα».

Τρία χρόνια; Ναι, αυτό που καταλάβατε είναι! Σε αυτά τα τρία χρόνια, μετρά ήδη μία άνοδο από τη Γ’ Εθνική, μία χρονιά καθιέρωσης στη Β’ Εθνική, και μία τρέχουσα σεζόν όπου ο Τρικούπης μοιάζει να πηγαίνει «τρένο» προς τη Β’ Εθνική. Απόλυτη επιτυχία, αλλά πώς την εξηγεί η ίδια; Το μυστικό, θεωρεί πως είναι «η δουλειά, η πολλή δουλειά! Παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση κάνουμε τα πάντα για την καλή λειτουργία αυτής της ομάδας. Αυτό είναι που φέρνει τα αποτελέσματα. Τίποτα, άλλωστε, δεν έρχεται αν δεν προσπαθήσεις σκληρά για να το πετύχεις».

Και άδικο δεν έχει. Κάτι τέτοιο βγαίνει στο παρκέ και στο συνολικό έργο του σωματείου για όλη την περιοχή, άλλωστε, προμηνύοντας πολύ όμορφες μέρες για τον Χαρίλαο Τρικούπη…

Πηγή: basketa.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr