Νικηφόρο πέρασμα από την Ξανθή/Πάτησε εκ νέου κορυφή ο Χ.Τρικούπης!

Την έκτη εκτός έδρας νίκη και δέκατη πέμπτη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε χθες το απόγευμα (4/3) η ομάδα μας στη μακρινή Ξάνθη καθώς επικράτησε της τοπικής Ασπίδας με 60-75 επιστρέφοντας στις θέσεις που δίνουν την απευθείας άνοδο. Οι παίχτες μας αντιμετώπισαν το παιχνίδι με σοβαρότητα και συγκέντρωση δείχνοντας ότι έχουν ξεπεράσει την εντός έδρας ήττα από τη Καβάλα.

Στα θετικά του παιχνιδιού η επανεμφάνιση του Νάσου Περρωτή ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής από το κόουτς Δημητριάδη δείχνοντας ότι ξεπερνάει το τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για 2 εβδομάδες.

Στα του παιχνιδιού ισορροπημένο το ξεκίνημα μεταξύ των 2 ομάδων με τους γηπεδούχους να έχουν μεγάλη ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6,75μ (4/5) και από την άλλη η ομάδα μας με τον Πολίτη να μοιράζει και τον Αδαμόπουλο να τελειώνει τις φάσεις.

Η Ξάνθη προηγήθηκε με 14-12 αλλά η ομάδα μας τρέχοντας ένα σερί 0-8 έκλεισε προηγούμενη τη πρώτη περίοδο με σκορ 14-20. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα μας δεν έχασε ποτέ ξανά το προβάδισμα.

Δυνατό ξεκίνημα και στη δεύτερη περίοδο για την ομάδα μας η οποία συνέχισε το σερί της και πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά πόντων (14-25) με κορυφαίο παίχτη το Γιάννη Καραγκιολίδη.

Η ομάδα της Ξάνθης προσπάθησε να αντιδράσει με μια άμυνα ζώνης αλλά και σε αυτή τη περίπτωση η ομάδα μας είχε τις απαντήσεις και βγάζοντας ωραίες φάσεις επιθετικά πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με σκορ 30-43 ύστερα από buzzer beater του αρχηγού μας Ντίνου Σταυρόπουλου.

Με την ίδια σοβαρότητα μπήκαν και στη τρίτη περίοδο οι παίχτες μας θέλοντας να «τελειώσουν» το παιχνίδι από νωρίς. Κάτι που ουσιαστικά το κατάφεραν καθώς με σερί 03-10 έστειλαν τη διαφορά στους 20 (33-53). Στον ίδιο ρυθμό συνέχιςε η ομάδα μας σε όλη τη τρίτη περίοδο παρά την άμυνα ζώνης των γηπεδούχων η οποία δεν την προβλημάτισε ιδιαίτερα δείχνοντας άριστα διαβασμένη σε αυτή. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα μας να προηγείται με 41-62 έχοντας ουσιαστικά καθαρίσει την υπόθεση νίκη.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τους δύο προπονητές να μοιράζουν το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίχτες που είχαν στη διάθεση τους δοκιμάζοντας και σχήματα ενόψει της συνέχειας. Η ομάδα της Ξάνθης μείωσε μέχρι και τους 11 πόντους τη διαφορά έχοντας και πάλι αρκετά μεγάλη ευστοχία στα περιφερειακά σουτ.

Το τελικό 60-75 κρίνεται απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα των 2 ομάδων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της Ασπίδας Ξάνθης για την υποδειγματική τους φιλοξενία στην αποστολή μας και να τους συγχαρούμε για την ωραία μπασκετική ατμόσφαιρα στο κλειστό του Ευμοίρου. Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε τους δύο διαιτητές της αναμέτρησης για την άριστη χθεσινή τους διαιτησία.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας υποδέχεται τον Vivechrom Α.Ο.Αγρινίου (11/3, 17:00) στο τοπικό ντέρμπι του νομού.

Το φύλλο αγώνος του παιχνιδιού:

Ασπίδα Ξάνθης-Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου 60-75

Διαιτητές: Κοιμτζόγλου - Αγραφιώτης Ι

Δεκ: 14-20 16-23 11-19 19-13

Ασπίδα Ξάνθης: (Ιωαννίδης) Αμούτζιας, Παπαδάκης 1, Γρούδος, Τσώγκας 16(4), Κλωνάρας 1, Άνθης 3(1), Κουτσογιάννης 10(1), Γκέλιος 2, Απιδόπουλος 1, Θεοδωρίδης 11(1), Μασμανίδης 10(1), Σαββίδης 5(1).

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου: (Δημητριάδης) Γυφτάκης 1, Βουρνάς 8, Λειβαδάς, Ντόβας 9(1), Ξηρός 7(2), Μουράτογλου 8(1), Σταυρόπουλος 4, Περρωτής, Καραγκιολίδης 16(1), Αδαμόπουλος 10, Πολίτης 12(1).

Πηγή: facebook ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr