Πήρε το τοπικό ντέρμπι και παρέμεινε στην κορυφή ο Χ.Τρικούπης

ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης – ΑΟ Αγρινίου 65 – 62

Ένα τρομερό ντέρμπυ με τεράστιο ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι φίλοι του μπάσκετ που κατέκλυσαν το ΔΑΚ Μεσολογγίου και απόλαυσαν έναν δραματικό αγώνα για γερά νεύρα, που είχε τελικό νικητή τον Χ. Τρικούπη με σκορ 65 – 62. Αποδείχθηκε έτσι για μία ακόμη φορά ότι τα τοπικά ντέρμπυ έχουν ιδιαίτερο χρώμα και αβέβαιο αποτέλεσμα, όποια κι αν είναι η βαθμολογική θέση των δύο αντιπάλων.

Ο Τρικούπης με αυτή την σπουδαία νίκη εδραιώθηκε στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ξεπερνώντας ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο στον δρόμο προς την Α2 κατηγορία, καθώς η ομάδα του Αγρινίου ήταν εξαιρετικά αξιόμαχη και απείλησε σοβαρά τους γηπεδούχους, οι οποίοι μπορεί στην αρχή να ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και να πήραν διαφορά 17 πόντων στην αρχή της Β΄ περιόδου, όμως το άγχος και η νευρικότητα που τους κυρίευσε στη συνέχεια, σε συνδυασμό με την πολύ πιεστική άμυνα των φιλοξενούμενων, οδήγησε σε επιθετικό μπλάκ-άουτ για μεγάλο διάστημα, με τον ΑΟ Αγρινίου να μπαίνει για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης.

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του παιγνιδιού με δυνατές μονομαχίες, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στο πρώτο 5λεπτο (12-10). Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι με αιχμές τον Ντόβα και τον Πολίτη, άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και να αυξάνουν συνεχώς την διαφορά, για να κλείσουν την Α΄ περίοδο προηγούμενοι με 13 πόντους (24-11).

Δυνατά μπήκε ο Τρικούπης και στην αρχή της Β΄ περιόδου και γρήγορα έφθασε την διαφορά του σκορ στη μέγιστη τιμή της στο +17 (30-13). Στο σημείο αυτό δύο συνεχόμενα τρίποντα των παικτών του Αγρινίου μείωσαν την διαφορά αρχικά σε 32-19 στα μισά της περιόδου και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι την επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων που στο τελευταίο 5λεπτο πέτυχαν μόλις 4 πόντους, κατέβασαν μετά από αρκετή ώρα την διαφορά σε μονοψήφια νούμερα (36-28 με την λήξη του ημιχρόνου), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιγνίδι.

Πράγματι με το ξεκίνημα της επανάληψης κι ενώ ο Τρικούπης ήταν ακόμη βραχυκυκλωμένος επιθετικά, η ομάδα του Αγρινίου τρέχοντας ένα σερί 9-0, προσπέρασε στο σκορ με 36-37, 7΄.51΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου, οδηγώντας τον Δημητριάδη σε εσπευσμένο τάϊμ – άουτ.

Στη συνέχεια διεξήχθη ένας δραματικός αγώνας με όλα τα στοιχεία ενός πραγματικού ντέρμπυ, με νεύρα, αντεγκλήσεις, διαμαρτυρίες και γκρίνια από τους πάγκους των ομάδων (ιδίως του Αγρινίου), με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν πλέον στο σκορ και η Γ΄ περίοδος να λήγει με σκορ 46-47 για τους φιλοξενούμενους, προϊδεάζοντας ότι θα ακολουθήσει μία φοβερή μάχη για την κατάκτηση της νίκης.

Στην αρχή της Δ΄ περιόδου ο ΑΟ Αγρινίου ήταν αυτός που είχε πιο καθαρό μυαλό και πιο σωστές επιλογές και κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ με 49-55, που το κράτησε μέχρι και 2-3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα (54-57), όταν στο σημείο αυτό ο Βουρνάς με τρίποντο ισοφάρισε σε 57-57. Η συνέχεια ήταν δραματική. Ο Πολίτης έδωσε μετά από ώρα ξανά το προβάδισμα στον Τρικούπη (59-57) και λίγο αργότερα το σκορ έγινε 60-58 για τον Τρικούπη.

Στο σημείο αυτό έγινε η φάση που ίσως έκρινε τον αγώνα. Οι παίκτες του Αγρινίου θα σταματήσουν την επίθεση των γηπεδούχων βγάζοντας την μπάλα άουτ. Κι ενώ απέμενε μόνο μισό δευτερόλεπτο (0.5΄΄) για την εκδήλωση επίθεσης, ο Βουρνάς επανέφερε έξυπνα την μπάλα στον Ντόβα που σούταρε αστραπιαία από την γραμμή των τριών πόντων κι ευστόχησε σε ένα φοβερά κρίσιμο τρίποντο, γράφοντας το 63-58 54΄.5΄΄ πριν τη λήξη, μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους των γηπεδούχων και έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες και τον πάγκο της ομάδος του Αγρινίου για το αν το σουτ ήταν εντός χρόνου.

Παρ΄ όλα αυτά το ματς δεν είχε κριθεί ακόμη, καθώς μπαίνοντας στη διαδικασία των φάουλ και των βολών στα τελευταία δευτερόλεπτα, η διαφορά θα μειωθεί σε 63-62 και η ομάδα του Αγρινίου θα χάσει την ευκαιρία να ισοφαρίσει αστοχώντας στην τελευταία βολή, κερδίζοντας όμως και πάλι την κατοχή στα 10΄΄.5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αφού παίκτης του Τρικούπη στη διεκδίκηση του ριμπάουντ έβγαλε την μπάλα άουτ. Όμως οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι αφού στην κρίσιμη επίθεση που εκδήλωσαν υπέπεσαν σε λάθος βγάζοντας την μπάλλα άουτ στα 4΄΄.4 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια έγινε φάουλ στον Πολίτη, ο οποίος με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό 65-62, καθώς στα 3΄΄ που απέμεναν οι παίκτες του Αγρινίου δεν πρόλαβαν να σουτάρουν.

Μία πολύ αγχωτική αλλά και λυτρωτική νίκη για την ομάδα του Μεσολογγίου επί ενός πολύ ισχυρού αντιπάλου, που της δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει με αισιοδοξία την πορεία της προς την άνοδο.

Ένας θαυμάσιος αγώνας που διεξήχθη μέσα σε καυτή αλλά πολιτισμένη ατμόσφαιρα, παρουσία και φιλάθλων των φιλοξενούμενων.

Το φύλλο αγώνος του παιχνιδιού:

Γ.Σ Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου - Α.Ο Αγρινίου 65-62

Διαιτητές: Σκούτας-Κραβαρίτης

Δεκ: 24-11 12-17 10-19 19-15

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου: (Δημητριάδης) Γυφτάκης, Βουρνάς 10(2), Ντόβας 15(3), Ξηρός, Μουράτογλου 7(1), Σταυρόπουλος 8, Περρωτής 3, Καραγκιολίδης, Αδαμόπουλος, Πολίτης 22(1).

Α.Ο.Αγρινίου: (Διαμαντάκος) Τασσόπουλος 18(1), Μπερερής 2, Κυριλής Θ., Μουρατίδης 7(2), Γκρέκας 7(1), Κυριλής Δ. 12(2), Τάσσος 3, Κασάμπαλης 8, Μήτσου 5(1), Τάγκας.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr