Υπέταξε του Μαχητές, μονός στην κορυφή ο Χαρίλαος Τρικούπης!

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ – ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ 77 – 62

Τα εύκολα δύσκολα έκαναν οι παίκτες του Τρικούπη το απόγευμα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, παίρνοντας τελικά μία δίκαιη νίκη απέναντι στους Μαχητές Πεύκων με διαφορά 15 πόντων (77-62), έχοντας όμως αυξομειώσεις στην απόδοσή τους.

Οι φιλοξενούμενοι που αγωνίστηκαν χωρίς άγχος δικαιολόγησαν απόλυτα το όνομά τους και κατάφεραν κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να βρίσκονται κοντά στο σκορ παραμένοντας απειλητικοί για τους γηπεδούχους.

Τρεις φορές ο Τρικούπης ξέφυγε με διψήφιες διαφορές, όμως οι Μαχητές εύρισκαν τον τρόπο να επιστρέφουν σε απόσταση 4-7 πόντων. Παίκτες κλειδιά της νίκης του Τρικούπη υπήρξαν ο Σταυρόπουλος, που στην αρχή της Β΄ περιόδου με 11 συνεχόμενους πόντους του έδωσε για πρώτη φορά αέρα 8 πόντων στην ομάδα του και ο Πολίτης που προς το τέλος με 9 σερί πόντους του έφθασε την διαφορά στο +17 για τον Τρικούπη 2΄.30΄΄ πριν τη λήξη, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιγνίδι.

Καλύτερα ξεκίνησαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι, που μετά από 6΄ λεπτά αγώνα βρέθηκαν να προηγούνται με +6 (5-11), με τους γηπεδούχους να είναι νευρικοί και άστοχοι. Όμως σταδιακά οι παίκτες του Τρικούπη μείωσαν την διαφορά και με τρίποντο του Ντόβα ισοφάρισαν σε 15-15 με την λήξη της περιόδου.

Στο ξεκίνημα της Β΄ περιόδου χάρη στον ορεξάτο Σταυρόπουλο που σημείωσε 9 σερί πόντους ο Τρικούπης ξέφυγε για πρώτη φορά στο σκορ με 8 πόντους (27-19). Λίγο αργότερα (4΄30΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου) η διαφορά στο σκορ έγινε διψήφια (30-19), για να κλείσει τελικά το ημίχρονο στο +9 για τους γηπεδούχους (38-29).

Στην αρχή της επανάληψης οι Μαχητές μείωσαν το πρώτο δίλεπτο σε 40-35, όμως οι γηπεδούχοι με πιεστική άμυνα έτρεξαν αμέσως ένα σερί 9-0 και στο κλείσιμο του 5λέπτου με κάρφωμα του Μουράτογλου στον αιφνιδιασμό, προηγήθηκαν με διαφορά 14 πόντων (49-35). Και πάλι όμως οι Μαχητές δεν παράτησαν τον αγώνα και κατάφεραν με την λήξη της περιόδου να μειώσουν σε 50-44, διατηρώντας το ενδιαφέρον στο ματς.

Πιο σοβαρός ο Τρικούπης στη τελευταία περίοδο, αρχικά έφθασε ξανά σε διψήφια διαφορά το σκορ (62-50) λίγο πριν μπούμε στο τελευταίο 4λεπτο του αγώνα, που 3΄ λεπτά πριν τη λήξη μειώθηκε σε 64-56. Τότε πήρε το όπλο του ο Πολίτης και με 9 σερί πόντους έγραψε το 73-56 2΄.30΄΄πριν τη λήξη, καθαρίζοντας το παιγνίδι που έληξε τελικά με σκορ 77-62.

Έτσι ο Τρικούπης πήρε μία ακόμη πολύτιμη νίκη που τον κρατά μέσα στον φετινό μεγάλο στόχο του.

Το φύλλο αγώνος του παιχνιδιού:

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου - Α.Σ.Μαχητές Δόξας Πεύκων 77-62

Διαιτητές: Δημόπουλος-Καρπάνος

Δεκ: 15-15 23-14 12-15 27-18

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου: (Δημητριάδης) Γυφτάκης 2, Βουρνάς 6, Λειβαδάς, Ντόβας 7(2), Ξηρός, Μουράτογλου 9, Σταυρόπουλος 13(1), Περρωτής 3, Τριπολίδης Δ., Καραγκιολίδης 9(1), Αδαμόπουλος 5, Πολίτης 23(2).

Α.Σ.Μαχητές Δόξας Πεύκων: (Γεροφώτης) Βογιατζής 11(3), Ζάχαρης, Αρνίδης 2, Δήμας 22(3), Παπαδόπουλος 2, Χατζημιχαηλίδης 2, Στόλης, Κωνσταντινίδης 2, Μπάκος 4, Βαγιάτης 2, Βαιντερλής 5, Βελισσαρίου 10(1).

Υ.Γ. ( Παράπονα εκφράζονται εκ μέρους της διοίκησης του Τρικούπη, για τον ορισμό αγώνος της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ στο ΔΑΚ Μεσολογγίου στις 2.00 μ.μ., δηλαδή τρεις μόλις ώρες πριν την έναρξη του αγώνος πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής κατηγορίας του Χ. Τρικούπη (είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό την φετεινή περίοδο).

Ελλοχεύει έτσι ο κίνδυνος της μη έγκαιρης διάθεσης του γηπέδου στις αγωνιζόμενες ομάδες της Β΄ Εθνικής, ιδίως αν ο αγώνας που προηγείται οδηγηθεί στην παράταση).

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr