Β’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 23ης αγωνιστικής!

Ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1) Μιχάλης Πολίτης (Χαρίλαος Τρικούπης)

(17,7 πόντοι | 22 συμμετοχές)

Ήρθε από την ΑΕΛ, μετά από τρία εξαιρετικά χρόνια στη Θεσσαλία με δύο ανόδους και μία εντυπωσιακή σεζόν στην Α2, για να βοηθήσει στο «βήμα» παραπάνω που ήθελε να κάνει ο Χαρίλαος Τρικούπης, με την ποιότητα και τη δεδομένη έφεσή του στο σκοράρισμα. Αυτή γίνεται ακόμη πιο αξιοπρόσεκτη σε παιχνίδι, όταν παίζει σε μία ομάδα, όπου δύσκολα διακρίνεται αθλητής για την εκτελεστική του επίδοση την φετινή σεζόν, άρα οι 23 του πόντοι με δύο τρίποντα κόντρα στους Μαχητές έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ο Μιχάλης Πολίτης «εκτέλεσε» την ομάδα από το Ρετζίκι και οι Μεσολογγίτες είναι ξανά στην κορυφή.

2) Γιάννης Δασκαλόπουλος (Στρατώνι)

(15,4 πόντοι | 22 συμμετοχές)

Δάσκαλος… όνομα και πράγμα! Η εμπειρία του «εκτοξεύει» την ομάδα και βελτιώνει τους συμπαίκτες του, το δεδομένο του ταλέντο και η… ερωτική σχέση με το διχτάκι είναι στοιχεία ικανά να «λυγίσουν» κάθε αντίπαλο. Τελευταίο του «θύμα» ήταν οι Ίκαροι Σερρών, κόντρα στους οποίους τελείωσε με 19 πόντους, δείχνοντας ως συνήθως το δρόμο. Τα λόγια περισσεύουν για αθλητές της κλάσης του Γιάννη Δασκαλόπουλου, που αποτελεί τον ηγέτη σε μία υπέροχη χρονιά για το Στρατώνι.

3) Πέτρος Μάντσος (Χαλκηδόνα)

(10,5 πόντοι | 18 συμμετοχές)

Ο εκ των αρχηγών της Χαλκηδόνας, που έχει επιστρέψει παρά το σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί πριν από λίγο καιρό με ολίσθηση σπονδύλου, έχει καταφέρει να είναι πιο δυνατός από ποτέ και να δείχνει την ποιότητά του. Ο Ερμής Λαγκαδά το… ένιωσε στο πετσί του, βλέποντάς τον να ολοκληρώνει με 24 πόντους και τέσσερα τρίποντα, για να επιστρέψει στις νίκες η ομάδα και να τελειώσει οποιαδήποτε σκέψη έχει σχέση με την ουρά. Σε ένα παιχνίδι που αποτελεί πλέον «κανονάκι», η σημαία του συλλόγου, ο Πέτρος Μάντσος, δε θα μπορούσε να μην κάνει τη διαφορά.

4) Γιώργος Γαρέζος (Γέφυρα)

(9,5 πόντοι |  17 συμμετοχές)

Και τι δεν έκανε! Έφτασε τους 24 πόντους με τέσσερα τρίποντα σε μία απίστευτη βραδιά του επιθετικά, ενώ στα μετόπισθεν έπαιξε τρομερή άμυνα στον Γιώργο Αναγνωστόπουλο, περιορίζοντας έναν δεινό σκόρερ στους μόλις δύο πόντους. Πρόκειται ίσως για την πιο πλήρη εμφάνισή του την φετινή σεζόν και ήρθε τη στιγμή που έπρεπε, για να ξεφύγει κι άλλο η Γέφυρα στη «μάχη» της παραμονής. Ο Γιώργος Γαρέζος, άλλωστε, είναι μία σταθερή της αξία.

5) Ευθύμιος Σούπουρας (Ελίμεια)

(2,9 πόντοι | 20 συμμετοχές)

Μία βολή… μία παραμονή μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος της χρονιάς αυτό που έκανε, αν και η ομάδα του ακόμη «κυνηγάει». Αν, όμως, δεν κέρδιζε το ματς με την Ξάνθη θα… αποχαιρετούσε, οπότε δε θα σταθούμε στους επτά πόντους με δύο τρίποντα, αλλά στις 1/2 βολές όπου ευστοχεί για το τελικό 76-75, για να γίνει ο ήρωας της ημέρας. Έχοντας περάσει για πολλά χρόνια στο Βελβεντό, ο Ευθύμιος Σούπουρας μπορεί το περασμένο Σάββατο να συνέβαλε σε κάτι σπουδαίο για την Ελίμεια.

Προπονητής: Αλέξανδρος Δημόπουλος (Ελίμεια)

Ανέλαβε την ομάδα σε μία άσχημη βαθμολογική κατάσταση, αφού όταν ήρθε είχε ρεκόρ 0-4, τον περασμένο Νοέμβριο. Έκτοτε, μπορεί να μην έχει βγει ακόμη από την «επικίνδυνη ζώνη», αλλά η βελτίωση είναι αισθητή, τα αποτελέσματα έχουν έρθει και ο ίδιος με τους παίκτες του το πιστεύουν. Το έδειξαν, όταν σταδιακά διέγραψαν το κακό ξεκίνημα με την Ασπίδα Ξάνθης, για να πάρουν τα ηνία και στο τέλος να επικρατήσουν στις λεπτομέρειες. Είναι σημαντικό σε τέτοιου είδους παιχνίδια, να πείσεις τους παίκτες σου ότι το ματς… απλά είναι δικό τους και ο Αλέξανδρος Δημόπουλος το πέτυχε, με την Ελίμεια να έχει μπροστά της άλλους επτά αγώνες για να γυρίσει… τούμπα τη «μάχη» της σωτηρίας.

Πηγή: basketa.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr