Η μάχη του Βορρά για την άνοδο!

Η Β’ Εθνική στο πρωτάθλημα του Βορρά βρίσκεται στο απόγειο της και το basketblog.gr αναλύει το πρόγραμμα των εναπομεινάντων αγωνιστικών.

Η ήττα των Ικάρων Σερρών το περασμένο Σάββατο δημιούργησε νέα δεδομένα στο ήδη συναρπαστικό πρωτάθλημα του Βορρά στη Β’ Εθνική. Μπορεί η νεοφώτιστη ομάδα των Σερρών να ξεκίνησε δειλά δειλά φέτος τις υποχρεώσεις της και να βρέθηκε από νωρίς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όμως στη συνέχεια… γλυκάθηκε από την αίγλη των πρώτων θέσεων και παλεύει μέχρι και σήμερα για ένα εισιτήριο που την θα την οδηγήσει στην Α2. Η ήττα βέβαια του περασμένου Σαββάτου από το Στρατώνι έβαλε σε περιπέτειες την υπόθεση άνοδο, με την ομάδα του Στέργιου Ποργιόπουλου να έχει θεωρητικά το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου.

Συγκεκριμένα, οι «κυανοκίτρινοι» του Βορρά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Χαρίλαο Τρικούπη την 24η αγωνιστική εκτός έδρας, την Ευρώπη Πευκοχωρίου δύο αγωνιστικές αργότερα επίσης εκτός έδρας, αλλά και την Καβάλα εντός έδρας. Συν τοις άλλοις, η ομάδα των Σερρών έχει το ρεπό της στις εναπομείνασες αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα παιχνίδια που έρχονται, αν θέλει να συνεχίσει να διεκδικεί μέχρι τέλους την άνοδο στην κατηγορία.

Ο έτερος κάτοχος της κορυφής στο μεγαλύτερο διάστημα του, Χαρίλαος Τρικούπης, έχει και αυτός ένα σχετικά δύσκολο πρόγραμμα, μιας και έχει τις δύσκολες εξόδους σε Λαγκαδά για χάρη του τοπικού Ερμή αλλά και Φάρσαλα, ενώ θα πρέπει να δώσει το ντέρμπι με τους Ικάρους όπως προαναφέρθηκε και μέσα σε όλα θα τελειώσει το πρωτάθλημα νωρίτερα από τις υπόλοιπες ομάδες, μιας και το ρεπό του είναι την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του κόουτς Δημητριάδη έχει επιδείξει ιδιαίτερη σοβαρότητα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος, με τους Μεσολογγίτες να αποδεικνύονται από τις πλέον σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος στο Βορρά και θα μπορούσε να είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση αν δεν είχε τις απώλειες των τελευταίων αγωνιστικών.

Η… Τρίτη της παρέας δεν είναι άλλη από την Καβάλα, μια ομάδα που μπορεί να απογοήτευσε στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος με δύο σερί ήττες, η συνέχεια όμως ήταν αντιστρόφως ανάλογη, με την ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη να είναι από τις πλέον εντυπωσιακές της κατηγορίας. Αυτό καταδεικνύουν και τα νούμερα της στην επίθεση, μετρώντας 77,3 πόντους ανά παιχνίδι, με την παρέα των Ερεβμπενάζιε, Μιχάλογλου και Κουμλελή να δίνουν τη δική τους μάχη για την άνοδο.Στις εναπομείνασες 7 αγωνιστικές η ομάδα της Ανατολικής Μακεδονίας έχει ενδεχομένως το καλύτερο πρόγραμμα με 4 εντός έδρας παιχνίδια με αντιπάλους που έχουν διαφορετικούς στόχους (Γέφυρα-Καβάλα), ενώ δυσκολότερο θεωρείται το παιχνίδι με τους Ικάρους στο κλειστό των Σερρών.

Υπάρχει όμως και ένας τέταρτος διεκδικητής, με την Ευρώπη Πευκοχωρίου να αποτελεί την έκπληξη της φετινής σεζόν και να παρακολουθεί αθόρυβα από απόσταση αναπνοής, τους τρεις πρωτοπόρους. Η ομάδα της Χαλκιδικής έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις μιας και είναι από τις ομάδες που είχαν μικρό μπάτζετ στο πρωτάθλημα, όμως με τον προγραμματισμό που είχαν «χτίσει» στην αρχή της σεζόν και τη γενικότερη φιλοσοφία που διέπει τους ανθρώπους της ομάδας, κατάφεραν να βρίσκονται κοντά στην κορυφή στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Μπορεί η αλλαγή προπονητή να φάνταζε ως τροχοπέδη στη μάχη που έδινε φέτος η Ευρώπη, όμως η έλευση του Ευριπίδη Μελετιάδη, ενός προπονητή που φαντάζει ως ένας από τους καλύτερους της γενιάς του και με μεγάλο μέλλον μπροστά του, διεύρυνε τους ορίζοντες της ομάδας και με ένα σερί 10 νικών, βρίσκεται πλέον στις τελευταίες στροφές για ένα εισιτήριο που οδηγεί στην Α2.

Μάλιστα, το Πευκοχώρι έχει ένα σχετικά καλό πρόγραμμα, αρχής γενομένης από την 23η αγωνιστική που θα φιλοξενηθεί από το Ανατόλια, όμως η συνέχεια την βρίσκει αντιμέτωπη με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, τον Ερμή Λαγκαδά, ενώ το μεγάλο ντέρμπι με τους Ικάρους Σερρών είναι προγραμματισμένο για την 26η αγωνιστική. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την ομάδα του κόουτς Μελετιάδη είναι ότι όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια δεν βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, πλην του αγώνα με τα Φάρσαλα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι μεγάλο το ποσοστό κούρασης.

Τα παιχνίδια-κλειδιά στις αγωνιστικές που ακολουθούν είναι αυτό ανάμεσα στον Ερμή Λαγκαδά και το Χαρίλαο Τρικούπη, αλλά και του Ανατόλια με την Ευρώπη Πευκοχωρίου για την 23η αγωνιστική. Η 24η αγωνιστική έχει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Χαρίλαο Τρικούπη και τους Ικάρους Σερρών. Μία αγωνιστική αργότερα η Καβάλα έχει μία δύσκολη έξοδο κόντρα στο Αγρίνιο. Στην 26η αγωνιστική η Ευρώπη Πευκοχωρίου υποδέχεται τους Ικάρους Σερρών, σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως ο ηττημένος θα βγει εκτός μάχης για το εισιτήριο της ανόδου, ενώ στην τελευταία αγωνιστική η ομάδα των Σερρών θα υποδέχεται την Καβάλα σε έναν αγώνα που αν οι δύο ομάδες βρίσκονται ακόμα στη μάχη της ανόδου, θα αποτελεί και το παιχνίδι της χρονιάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των «τεσσάρων» μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος

23η αγωνιστική:

Ερμής Λαγκαδά-Χαρίλαος Τρικούπης
Ίκαροι Σερρών-Χαλκηδόνα
Καβάλα-Γέφυρα
Ανατόλια-Ευρώπη Πευκοχωρίου

24η αγωνιστική:

Χαρίλαος Τρικούπης - Ίκαροι Σερρών
Ευρώπη Πευκοχωρίου –Μαχητές Δόξας Πεύκων
Καβάλα-Ασπίδα Ξάνθης

25η αγωνιστική:

Φάρσαλα- Χαρίλαος Τρικούπης
Ερμής Λαγκαδά - Ευρώπη Πευκοχωρίου
Αγρίνιο-Καβάλα
Ίκαροι Σερρών: Ρεπό

26η αγωνιστική:

Χαρίλαος Τρικούπης -Στρατώνι
Ευρώπη Πευκοχωρίου - Ίκαροι Σερρών
Καβάλα-Ανατόλια

27η αγωνιστική:

Χαλκηδόνα- Χαρίλαος Τρικούπης
Φάρσαλα- Ευρώπη Πευκοχωρίου
Ίκαροι Σερρών -Ελίμεια
Μαχητές Δόξας Πεύκων -Καβάλα

28η αγωνιστική:

Γέφυρα- Χαρίλαος Τρικούπης
Ευρώπη Πευκοχωρίου -Στρατώνι
Τιτάνες- Ίκαροι Σερρών
Καβάλα-Ερμής Λαγκαδά

29η αγωνιστική:

Χαλκηδόνα- Ευρώπη Πευκοχωρίου
Ίκαροι Σερρών -Καβάλα
Χαρίλαος Τρικούπης: Ρεπό

Πηγή: www.basketblog.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr