Γιάννης Δημητριάδης «Παίζουμε σε κάθε ματς σαν να μην υπάρχει αύριο»

Ο Χαρίλαος Τρικούπης εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά στο Μεσολόγγι δεν πετούν στα… σύννεφα. «Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είμαστε, παραμένουμε ταπεινοί και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε πολύ σκληρά μες στο γήπεδο», παραδέχθηκε μιλώντας στο Basketa.gr ο προπονητής τους, Γιάννης Δημητριάδης.

«Η χρονιά πηγαίνει πάρα πολύ καλά έως τώρα, ωστόσο στο τέλος… ξυρίζουν το γαμπρό. Τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα, είμαστε καλά, αλλά απομένουν πέντε αγωνιστικές και μόνο εκεί έχουμε το μυαλό μας, πουθενά αλλού. Αυτή τη στιγμή, πραγματικά, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ο αγώνας της Κυριακής με τους Ίκαρους Σερρών. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες όπως εμείς. Πρέπει να βλέπουμε ένα ένα τα παιχνίδια και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο», εξήγησε ο έμπειρος κόουτς, πριν αναφερθεί εκτενέστερα στον επόμενο αντίπαλός τους.

Το συγκρότημα της Αιτωλοακαρνανίας θα υποδεχθεί στην έδρα του τους Σερραίους, που έχουν έως τώρα απολογισμό 17-6, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής (15/04, 17.00). Το ματς κρίνεται ως κομβικής σημασίας , καθώς:

«Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο θα κρίνει πολλά. Βέβαια, δώσαμε την άδειά μας για το Πάσχα και με συγκέντρωση, από τη νέα εβδομάδα, θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Παίζουμε με μια ομάδα που προσωπικά στην αρχή της σεζόν δεν περίμενα να βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη, γιατί δεν έχουν μεγάλο βάθος. Διαθέτουν, βέβαια, πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι έχουν εξαιρετική χημεία μεταξύ τους, όπως και εξαιρετική αμυντική λειτουργία στο παιχνίδι τους. Με τη μέχρι στιγμής πορεία τους, δίκαια βρίσκονται εκεί που βρίσκονται».

Τι «όπλα» έχει να αντιπαρατάξει, από την πλευρά του, ο Χαρίλαος Τρικούπης;

«Εμάς, ως ομάδα, μας χαρακτηρίζει η πειθαρχεία. Έχουμε πολύ καλή ομαδική λειτουργία και το κλίμα ανάμεσα στους παίκτες είναι πολύ καλό. Είναι όλα τα παιδιά αγαπημένα μεταξύ τους, πρόκειται άλλωστε για εξαιρετικούς χαρακτήρες. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Είμαστε στιβαρή ομάδα και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να διατηρούμε το κεφάλι κάτω, να δουλεύουμε σκληρά και να αγωνιζόμαστε όπως πρέπει σε όλους τους αγώνες μας. Παίζουμε σε κάθε ματς σαν να μην υπάρχει “αύριο”, αυτή είναι η φιλοσοφία μας».

Πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, ελέω Πάσχα, ο Χαρίλαος Τρικούπης πέρασε από την έδρα του Ερμή Λαγκαδά, σε έναν φορτισμένο συναισθηματικά αγώνα για τους γηπεδούχους. Όπως, άλλωστε, εξήγησε ο προπονητής του:

«Σίγουρα, ήταν καλό που κερδίσαμε, αλλά για να είμαι ειλικρινής αυτή η νίκη ήρθε σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Ο Ερμής είναι πολύ καλή ομάδα, σέβομαι πολύ και τον προπονητή του και την ομάδα, αλλά κανείς δεν είχε το μυαλό του στο να παίξει μπάσκετ. Ίσως το δίκαιο θα ήταν να μη γίνει το ματς. Η ομάδα είναι πολύ καλύτερη εν συγκρίσει με αυτό που έδειξαν οι παίκτες της απέναντί μας».

Δεκαοκτώ νίκες και πέντε ήττες έχει κάνει φέτος το συγκρότημα του Μεσολογγίου και σε ερώτηση εάν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα που ίσως να τους επηρέασε, θετικά ή αρνητικά, ο Γιάννης Δημητριάδης στάθηκε στη σωστή αντίδρασή τους και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους:

«Κάθε νίκη και κάθε ήττα θα πρέπει να τις διαχειρίζεσαι σωστά. Να χαίρεσαι, αλλά να μην το παρακάνεις στις επιτυχίες, να έχεις μέτρο και στην απογοήτευση. Η μόνη ήττα που πραγματικά με ενόχλησε ήταν εκείνη στο Πευκοχώρι, λόγω συνθηκών των οποίων ήρθε. Χαίρομαι πολύ, πάντως, γιατί όσες καταστάσεις κρίσης βιώσαμε φέτος αντιμετωπίστηκαν πολύ καλά από τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και τη διοίκηση, έτσι ώστε πάντα η ομάδα να είναι πάνω από όλα».

Η… κορυφή δεν ζαλίζει την ομάδα, με το Γιάννη Δημητριάδη να παραδέχεται:

«Όχι, δεν έχουμε καθόλου άγχος. Όταν έχεις καταφέρει να ξεπεράσεις τις προσδοκίες σου κι έχεις φθάσει στο σημείο να κάνεις το κάτι παραπάνω δεν υπάρχει πίεση. Ίσα ίσα που βγαίνουν περισσότερες δυνάμεις από μέσα σου, να συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Έχουμε μία ευκαιρία, και δεν γνωρίζουμε πόσο συχνά μπορεί να σου δίνονται στη ζωή σου τέτοιες ευκαιρίες, όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και στην πόλη, στη διοίκηση, στους πάντες».

Οι Μεσολογγίτες δεν είχαν βρεθεί ποτέ ξανά, στο παρελθόν, στη θέση να διεκδικούν την άνοδό τους στην Α2. Το… μυστικό της επιτυχίας μάς αποκάλυψε ο προπονητής τους:

«Ο Χαρίλαος Τρικούπης κάνει φέτος την καλύτερη πορεία στην ιστορία του. Η ομάδα έχει εξαιρετικό παρελθόν στη Γ’ Εθνική και πέρυσι που ανέβηκε για πρώτη φορά στη Β’ Εθνική πήγε καλά, φέτος όμως πραγματικά είναι η καλύτερη χρονιά της. Μπορεί το Μεσολόγγι ως πόλη να μην είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι ιδανικός προορισμός για όσους ασχολούνται με το μπάσκετ. Ο κόσμος εδώ αγαπάει το άθλημα, κάτι που αφουγκραζόμαστε καθημερινά, και η ομάδα έχει ό,τι κι αν χρειαστεί, από μια διοίκηση που είναι συνεχώς δίπλα της. Οι διοικούντες, πάνω από όλα, αγαπούν το μπάσκετ. Αυτή είναι η δύναμή μας, ο συνδυασμός παικτών, τεχνικού επιτελείου, διοίκησης και κόσμου. Όλα πρέπει να πηγαίνουν καλά, για να πηγαίνεις κι εσύ καλά, δεν μπορείς να υστερείς έστω και σε ένα από αυτά. Όλα πάνε καλά και η ομάδα δίνει τον καλύτερο εαυτό της σε όλα τα παιχνίδια της. Δεν έχει να κάνει με το οικονομικό, εξάλλου δεν ξεχωρίζουμε σε αυτόν τον τομέα, αντιθέτως κάθε ευρώ που μπαίνει είναι δουλεμένο».

Συμπληρώνοντας για τους φιλάθλους, τόνισε ο έμπειρος τεχνικός:

«Οι παίκτες αντιλαμβάνονται πως όλοι τους αγαπούν με όλες τις δυνάμεις τους και το “επιστρέφουν” αυτό εντός παρκέ. Δίνουν το… κάτι παραπάνω σε κάθε παιχνίδι τους. Είμαστε πρώτοι σε κόσμο, στο πρωτάθλημα. Οι φίλαθλοι γεμίζουν τους αγώνες μας εντός έδρας, μας ακολουθούν και εκτός, είναι δίπλα μας όπου κι αν αγωνιζόμαστε. Δίπλα μας είναι συνεχώς και η διοίκηση, που απαρτίζεται από ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν, και το άθλημα».

λείνοντας, αναφέρθηκε στη ζωή του στο Μεσολόγγι

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ιερά πόλη του Μεσολογγίου, όπως για αυτό που ζούμε φέτος, είναι ό,τι μπορεί να ζητήσει κάθε προπονητής βάσει συνθηκών. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες, τη διοίκηση, τον κόσμο και το λέω αυτό ανεξαρτήτως πώς θα καταλήξει η φετινή προσπάθειά μας, αφού δεν δικαιώνεσαι πάντα. Δεν πάνε πάντα όλα καλά», κατέληξε ο Γιάννης Δημητριάδης. Μέχρι στιγμής, πάντως, στο Χαρίλαο Τρικούπη δείχνουν όλα να κυλούν ιδανικά -κι όχι τυχαία.

Φωτ. από Χαρίλαο Τρικούπη/Facebook (Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, Σωτήρης Χασιώτης).

Πηγή: basketa.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr