Τεράστια νίκη για τον Χ.Τρικούπη που τον φέρνει όλο και πιο κοντά στο όνειρο της Α2΄!

ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης – Ίκαροι Σερρών 74 – 65

Μεγάλο παιγνίδι έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, με την ομάδα του Τρικούπη να παίρνει τελικά μία από τις πιο σημαντικές νίκες στην πορεία της προς την Α2, επικρατώντας των Ικάρων με σκορ 74-65.

Μία απόλυτα δίκαιη νίκη για την τοπική ομάδα, που στηρίχτηκε στην πολύ καλή της αμυντική λειτουργία και είχε το προβάδισμα στο σκορ κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με κορυφαίους παίκτες τους Ντόβα και Πολίτη.

Μοναδικό ψεγάδι ήταν η μη διατήρηση της διαφοράς, που από το +13 ( 2΄ λεπτά πριν τη λήξη ), έπεσε τελικά στο +9, δηλαδή όση ακριβώς ήταν και στο παιγνίδι του πρώτου γύρου στις Σέρρες ( 75-66 το σκορ υπέρ των Ικάρων ) και χάθηκε έτσι ένα επιπλέον πλεονέκτημα σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας μεταξύ των δύο ομάδων.

Πιο δυνατά μπήκε ο Τρικούπης στο ξεκίνημα του αγώνα, προηγήθηκε γρήγορα με 6-1 και λίγο πριν την συμπλήρωση του 5λέπτου, με 5 συνεχόμενους πόντους του Ντόβα έφθασε την διαφορά στο +8 (11-3). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη.

Οι παίκτες των Σερρών αφυπνίστηκαν και ευστοχώντας σε τρία συνεχόμενα τρίποντα, κατάφεραν σε συνδυασμό και με τα αρκετά λάθη των γηπεδούχων σ΄ αυτό το διάστημα, να προσπεράσουν στο σκορ με 13-15, δυόμιση περίπου λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου και να διατηρήσουν κατόπιν ένα μικρό προβάδισμα, κλείνοντας την Α΄ περίοδο προηγούμενοι με 18-22.

Νευρικό ήταν το παιγνίδι στη Β΄ περίοδο με αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες, με τον Τρικούπη όμως χάρη στην πολύ πιεστική άμυνά του να ξεκινά με ένα σερί 7-0, που τον έφερε ξανά στη θέση του οδηγού με 25-22. Στο υπόλοιπο της περιόδου έγινε πραγματική μάχη, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στη πρωτοπορία αλλά με ελάχιστες διαφορές και η λήξη του ημιχρόνου να βρίσκει τον Τρικούπη μπροστά στο σκορ οριακά με 33-32, χάρη στην ευστοχία του Πολίτη από την γραμμή των τριών πόντων (3 συνολικά) και όλα να είναι ακόμη ρευστά για την κατάκτηση της νίκης.

Η τρίτη περίοδος ήταν καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Τρικούπης χάρη στην επιθετική του πολυφωνία και την σοβαρότητα στο παιγνίδι του κατάφερε με επιμέρους σκορ 27-17 να φθάσει σε διψήφιες διαφορές, αποκτώντας ψυχολογία νικητή. Αρχικά οι Ίκαροι με τρίποντο στο 2ο λεπτό της περιόδου θα προηγηθούν για τελευταία φορά στο σκορ με 35-37, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι με θαυμάσιο μπάσκετ θα πετύχουν ένα σερί 12-0 και θα φθάσουν για πρώτη φορά την διαφορά στο +10 (47-37), έξι λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Διαφορά που αν και αρχικά μειώθηκε στους 4 πόντους (47-43), κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι την λήξη της Γ΄ περιόδου που έκλεισε τελικά στο +11 (60-49).

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Τρικούπη με σοβαρότητα στο παιγνίδι τους δεν επέτρεψαν σε καμία στιγμή στους φιλοξενούμενους να αμφισβητήσουν το προβάδισμά τους στο σκορ, με την διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 7 και 13 πόντων (65-52 στο 33΄, 65-57 στο 36΄, 72-59 στο 38΄, 72-65 στο 39΄). Έτσι όσο λιγόστευε ο χρόνος, τόσο η νίκη των γηπεδούχων έδειχνε και πιο σίγουρη και στο τέλος το ουσιαστικό κίνητρο των δύο ομάδων ήταν η τελική διαφορά στο σκορ. Έτσι 25΄΄ πριν τη λήξη του αγώνος ο Σταυρόπουλος με δύσκολο καλάθι θα φθάσει την διαφορά στο +9 (ισοφαρίζοντας την διαφορά του αγώνα του πρώτου γύρου), που θα είναι και η τελική, αφού η τελευταία προσπάθεια των παικτών των Ικάρων θα ανακοπεί με ωραίο κόψιμο-τάπα του Αδαμόπουλου στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τελικό σκορ 74-65 για τον Τρικούπη, που έκανε άλλο ένα μεγάλο βήμα προς την πραγματοποίηση του φετινού μεγάλου ονείρου, της ανόδου στην Α2 κατηγορία.

Τίποτε βέβαια δεν έχει τελειώσει ακόμη, αφού οι αγώνες που ακολουθούν θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Ο Χ. Τρικούπης έχει να αγωνιστεί ακόμη κατά σειρά με τον Γ. Σ. Φαρσάλων (εκτός), το Στρατώνι (εντός), την Χαλκηδόνα (εκτός) και την Γέφυρα (εκτός), ενώ την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό.

Οι φίλαθλοι της πόλης μας γέμισαν για μία ακόμη φορά το ΔΑΚ Μεσολογγίου, δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα και στο τέλος καταχειροκρότησαν τους νικητές.

Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκε σήμερα και ο γνωστός παλιός διεθνής παίκτης του Παναθηναϊκού Αργύρης Παπαπέτρου, που χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους.

Το φύλλο αγώνος του παιχνιδιού:

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου-Ίκαροι Σερρών 74-65

Διαιτητές: Κάρδαρης-Αναστασίου

Δεκ: 18-22 15-10 27-17 14-16

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου: (Δημητριάδης) Γυφτάκης, Βουρνάς 7, Ντόβας 15(3), Ξηρός 4, Μουράτογλου 9(1), Σταυρόπουλος 4, Περρωτής 9, Καραγκιολίδης 1, Αδαμόπουλος, Πολίτης 25(4).

Ίκαροι Σερρών: (Ποργιόπουλος) Δαλαγκόζης, Γρίψιος 8, Σιδερίδης 2, Γεωργιανός 11(2), Τράκας, Γκάτζιας 18(3), Φώτογλου 5(1), Γκούτσιας, Θολιώτης 6(2), Κακιούζης 15.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr