«Αγκαλιά» με την Α2΄ ο Χαρίλαος Τρικούπης

Γ.Σ Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου - Σ.Α Στρατώνι 78-67

Σημαντικότατη νίκη πέτυχε η ομάδα του Τρικούπη στο τελευταίο της εντός έδρας παιγνίδι της φετινής περιόδου, επικρατώντας δίκαια του Στρατωνίου με 78-67 και σε συνδυασμό με την ήττα του Πευκοχωρίου από τους Ίκαρους Σερρών, βρίσκεται πλέον ένα μόλις βήμα πριν την άνοδό της στην Α2 κατηγορία, αφού χρειάζεται μία νίκη στα δύο εναπομείναντα εκτός έδρας παιγνίδια με Χαλκηδόνα και Γέφυρα για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο και να φθάσει έτσι σε ένα τεράστιο επίτευγμα για τα δεδομένα του τοπικού μπάσκετ, κάτι που μάλλον κανείς δεν φανταζόταν στο ξεκίνημα της περιόδου.

Η νίκη της ομάδας του Μεσολογγίου δεν ήταν εύκολη, αφού η ομάδα του Στρατωνίου παρ΄ ότι αδιάφορη επέδειξε αγωνιστικότητα, ήταν εύστοχη και κατάφερε για μεγάλο διάστημα να βρίσκεται πολύ κοντά στο σκορ, με τον Τρικούπη τελικά στη τρίτη περίοδο να φθάνει σε διψήφια διαφορά το σκορ, που με κάποιες αυξομειώσεις κράτησε μέχρι το τέλος.

Καλύτερα ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι τον αγώνα και στο πρώτο δίλεπτο προηγήθηκαν με 2-7 και λίγο αργότερα με 4-9. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν στον πόντο (10-11 στο 5λεπτο), αλλά οι παίκτες του Στρατωνίου συνέχισαν να είναι εύστοχοι και κατάφεραν καθ΄ όλη την διάρκεια της περιόδου να κρατήσουν έστω και οριακά την πρωτοπορία στο σκορ (16-17, 18-21), με την Α΄ περίοδο να κλείνει τελικά με σκορ 20-23.

Στη Β΄ περίοδο ο Τρικούπης δυνάμωσε την άμυνά του στην προσπάθειά του να πάρει τα ηνία του αγώνα. Το Στρατώνι άντεξε την πίεση για ένα 4λεπτο κρατώντας μία μικρή διαφορά στο σκορ (26-30), αλλά στη συνέχεια ο Τρικούπης αρχικά με ½ βολές του νεαρού Δ. Τριπολίδη 3΄.30΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου ισοφάρισε σε 30-30 και 1΄.50΄΄ πριν τη λήξη με ½ βολές του Βουρνά θα πάρει για πρώτη φορά στον αγώνα το προβάδισμα στο σκορ με 36-35. Ολοκληρώνοντας δε ένα σερί 7-0 θα φθάσει μετά από λίγο στο +5 (40-35), με το ημίχρονο να κλείνει τελικά 40-37 για τον Τρικούπη.

Με την ίδια προσήλωση στην άμυνα μπήκαν στο παιγνίδι οι γηπεδούχοι στη τρίτη περίοδο και με ένα γρήγορο 5-0 έφθασαν την διαφορά στο +8 (45-37), που μειώθηκε λίγο στο 5λεπτο (48-43). Όμως με ένα νέο σερί 8-0 των γηπεδούχων η διαφορά θα φθάσει για πρώτη φορά σε διψήφια νούμερα (56-43 και 59-45 δύο λεπτά πριν τη λήξη της Γ΄ περιόδου που έκλεισε τελικά με σκορ 61-50, με τον Τρικούπη να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της νίκης.

Το Στρατώνι όμως δεν τα παράτησε και αφού στο ξεκίνημα της Δ΄ περιόδου μείωσε αρχικά σε 63-58, 7΄.50΄΄ πριν τη λήξη, στη συνέχεια πλησίασε μέχρι και τους δύο πόντους (65-63, 6΄.35΄΄ πριν τη λήξη), αγχώνοντας τους γηπεδούχους.

Στο σημείο αυτό ανέλαβε δράση ο Σταυρόπουλος, που ήταν και ο κορυφαίος του σημερινού αγώνα, και με συνεχόμενους πόντους του η διαφορά έφθασε στο +6 (72-66, 5΄.50΄΄ πριν τη λήξη) και στη συνέχεια με δύο καλάθια των Πολίτη και Ντόβα η διαφορά έγινε ξανά διψήφια (76-66, 3΄.45΄΄ πριν τη λήξη) και ο Περρωτής έγραψε το τελικό 78-67 3.΄10΄΄ περίπου πριν τη λήξη του αγώνα, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξανασκοράρει.

Άλλη μία σημαντική εντός έδρας νίκη για τον Τρικούπη, που εκτός από τον Σταυρόπουλο είχε αρκετά καλούς και τους Πολίτη και Περρωτή και στο τέλος του αγώνα καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του, που ετοιμάζονται πλέον να ζήσουν το όνειρο της ανόδου στην Α2.

Στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύθηκε και η ομάδα Under 21 του συλλόγου, που στέφθηκε πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ και κέρδισε πανάξια την άνοδό της στην Ά κατηγορία (Φωτο).

Διαιτητές: Καρακάσης - Καρπάνος

Δεκ:20-23 20-14 21-13 17-17

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου: (Γιάννης Δημητριάδης) Γυφτάκης, Βουρνάς 4, Ντόβας 6, Ξηρός 2, Μουράτογλου 8, Σταυρόπουλος 20(2), Περρωτής 16, Τριπολίδης Δ. 1, Αδαμόπουλος 7(1), Τσαπατώρης, Πολίτης 14(2).

Σ.Α.Στρατώνι: (Χατζούλης) Σπύρας 6(2), Μητσάκης 16, Καραμανώλης, Δελίδης 10(1), Στοιτσης, Φλιάτης Ι. 6, Λευκαδίτης 4, Φλιάτης Γ. 8(1), Δασκαλόπουλος 17, Πονόπουλος.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr