''Τζέντλεμαν'' στο ραντεβού με την Ιστορία και την Α2΄ο Χ.Τρικούπης!

ΓΑΣ Χαλκηδόνα – Γ.Σ Χαρίλαος Τρικούπης 63 – 74

Ναι είναι γεγονός. Ο Χαρίλαος Τρικούπης πιστός για άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια στο ραντεβού του με την ιστορία, επικράτησε δίκαια με σκορ 74-63 της γηπεδούχου Χαλκηδόνας και κέρδισε πανάξια μία θέση στα σαλόνια της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Ένα μικρό θαύμα συντελέστηκε έτσι φέτος, με την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου να γράφει σήμερα την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της και να στέλνει τους οπαδούς του στα ουράνια.

Ο ιστορικός Χ. Τρικούπης αναγεννημένος από τις στάχτες του και χάρη στην σοβαρότητα, την εργατικότητα και την οργάνωση των ανθρώπων που στελέχωσαν τα τελευταία χρόνια την άκρως επιτυχημένη διοίκηση της ομάδος, κατάφερε από το 2011 και μετά να επιτύχει 4 ανόδους και από την Α2 κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ, να βρεθεί στη Γ΄ Εθνική, στην Β΄ Εθνική και από του χρόνου στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Το σημερινό παιγνίδι δεν ήταν εύκολο, καθώς η ομάδα της Χαλκηδόνας δίνει κι αυτή την μάχη της για την αποφυγή του υποβιβασμού και έπαιξε δυναμικά. Η πρώτη περίοδος ήταν αμφίρροπη, καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και έληξε 22-20 για τους γηπεδούχους.

Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα ζώνης των παικτών της Χαλκηδόνας εγκλώβισε για αρκετό διάστημα τους παίκτες του Τρικούπη, που ήταν πολύ άστοχοι στα σουτ τριών πόντων, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να φθάσουν την διαφορά στο +9 (39-30), τρία περίπου λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Ευτυχώς όμως ο Τρικούπης με δυνατή άμυνα στη συνέχεια και σκοράροντας κυρίως με βολές, κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο μειώνοντας σε απόσταση ενός σουτ (39-37).

Αυτό τον βοήθησε στην επανάληψη να μπει με άλλη ψυχολογία στο παρκέ και λίγο αργότερα να πάρει τα ηνία στο σκορ προηγούμενος με 42-45 στο πεντάλεπτο.

Στη συνέχεια οι παίκτες του άρχισαν να απαλλάσσονται από το άγχος της κρισιμότητας του αγώνα, να βρίσκουν ρυθμό στο παιγνίδι τους και στο τέλος της τρίτης περιόδου να φθάνουν το σκορ στο +9 υπέρ τους (47-56), κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την πολυπόθητη νίκη.

Με το ξεκίνημα όμως της τελευταίας περιόδου οι παίκτες της Χαλκηδόνας αντέδρασαν και μείωσαν δύο φορές μέχρι τους τρεις πόντους (53-56 και 60-63), 4΄.40΄΄ περίπου πριν το τέλος του αγώνος. Ο Τρικούπης όμως άντεξε στη πίεση και με ένα σερί 6-0 ξέφυγε και πάλι με 9 πόντους (60-69), 2΄.20΄΄ πριν τη λήξη, δείχνοντας αποφασισμένος να πάρει αυτή την ιστορική νίκη.

Πράγματι, στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνος με σοβαρότητα και προσήλωση σε άμυνα κι επίθεση, δεν άφησε ούτε μία στιγμή τους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί και έφθασε σε μία απόλυτα δίκαιη και ιστορική νίκη με σκορ 63-74, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους 120 περίπου φιλάθλους του που τον ακολούθησαν και σε αυτόν τον τόσο κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα.

Επιτεύχθηκε έτσι ένας τεράστιος στόχος για τα επίπεδα του τοπικού μπάσκετ, που στην αρχή της περιόδου σίγουρα φάνταζε σαν ένα άπιαστο όνειρο.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους. Στη εξαιρετική διοίκηση, που όχι μόνο φέτος αλλά όλα τα τελευταία χρόνια εργάστηκε με σοβαρότητα και μεθοδικότητα, προσπαθώντας να βρίσκει πάντα τις κατάλληλες λύσεις και να προσφέρει την απαραίτητη ηρεμία στον σύλλογο. Στον ικανότατο και απόλυτα επιτυχημένο προπονητή Γιάννη Δημητριάδη, που με τις γνώσεις του και την εργατικότητά του συνέβαλλε κατά μεγάλο ποσοστό σ΄ αυτή την τεράστια φετινή πορεία.

Στους παίκτες της ομάδος που κατά την διάρκεια της χρονιάς προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτοί είναι που τους αναλογεί ίσως και το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας και τέλος στους πολυπληθείς φιλάθλους της ομάδος που με την θερμή τους παρουσία κατέστησαν το κλειστό ΔΑΚ του Μεσολογγίου σχεδόν απόρθητο, με μόλις μία ήττα σε 14 αγώνες, ενώ αρκετοί ακολούθησαν και εμψύχωσαν την ομάδα σε όλα τα εκτός έδρας παιγνίδια της.

Ολοκληρώνεται έτσι μαγικά μία χρονιά θριάμβων, μία χρονιά θαυμάτων, που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη των Μεσολογγιτών φιλάθλων, που ετοιμάζονται πλέον να ζήσουν την πρωτόγνωρη εμπειρία της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Γ.Α.Σ Χαλκδόνας: (Τουλούμης) Πετρίδης 9(1), Μαρκίδης 4, Μαραπίδης 6(1), Παπαδόπουλος, Λαιδης, Πεταλωτής 20, Σεφερίδης 1, Μάντσος 3(1), Μπατάκας 5, Κουζογιάννης 10, Παναγιώτου 5(1).

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου: (Δημητριάδης) Βουρνάς 2, Ντόβας 11(2), Ξηρός 2, Μουράτογλου 12(1), Σταυρόπουλος 7, Περρωτής 8, Καραγκιολίδης 8, Αδαμόπουλος 10, Πολίτης 14(1).

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Επικαιρότητα | Εκδηλώσεις

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr