Ξεκινάει…και συναρπάζει η φετινή Α2

Η Α2 ανέκαθεν αποτελεί ίσως το πρωτάθλημα που συναρπάζει περισσότερο σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών, και το φετινό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Με το τζάμπολ να γίνεται σε λίγες ώρες, το basketa.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τους 16 μονομάχους, αναλύοντας σας τα φαβορί, τις πιθανές εκπλήξεις και τα δεδομένα σε κάθε ομάδα.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

«Στάθηκε στα πόδια του»

Ο Κόροιβος μετά από τέσσερα πολύ καλά χρόνια στην Basket League βρέθηκε εντελώς αναπάντεχα στην Α2, με τον τόπο που όλοι γνωρίζουν, και με την εντός έδρας ήττα από τα υποβιβασμένα Τρίκαλα. Έτσι, έχοντας οι άνθρωποι του να διαχειριστούν πάνω από όλα το σοκ του υποβιβασμού, αλλά και τα διαδικαστικά όντας ΚΑΕ, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα έχει ως αντικειμενικό στόχο την εξασφάλιση της αποφυγής των πλεί άουτ. Ο προπονητής από μόνος του αποτελεί εγγύηση, με τον Κώστα Σορώτο να αφήνει για μόλις δεύτερη φορά στην καριέρα του την Αττική για να εργαστεί στην επαρχία. Το ρόστερ όπως ήταν λογικό υπέστη ολικό λίφτιγκ, με τον Λετονό γκαρντ, Τομς Λειμάνις να δείχνει στα παιχνίδια του Κυπέλλου ότι θα ηγηθεί στην επίθεση. Μαζί με τον Κώστα Σορώτο ήρθαν από την Δάφνη Δαφνίου οι Τσιάκος, Καπώνης και Γκιουζέλης, ενώ ακολούθησαν οι Χείλαρης (Απόλλων Πατρών), Λαμπρόπουλος (Γλαύκος), Κελαϊδής (Πανελευσινιακός), Μαραγκάκης (Αρκαδικός), Γραβάνης (Μαντουλίδης) και Θεοδωράκος (Ελευθερούπολη).

ΗΡΑΚΛΗΣ

«’Εξι χρόνια είναι πολλά…»

Ο Ηρακλής μπαίνει στην έκτη συνεχόμενη του σεζόν στην Α2 και στην όγδοη μακριά από την Basket League, γεγονός που αρχίζει να βαραίνει στις πλάτες του ιστορικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος τις δυο τελευταίες σεζόν έφτασε στην πηγή…αλλά δεν μπόρεσε να πιει νερό. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, και μετά από ένα περίεργο καλοκαίρι, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Θοδωρής Δρακόπουλος κράτησε τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη στον πάγκο, ενώ προχώρησε και μερική ανανέωση, με τους Γκαγκαλούδη, Τότσιο και Χαριτόπουλο να αποχωρούν. Στο Ιβανώφειο παρέμειναν οι Αθανασούλας, Κακαρούδης, Γιαννακίδης, Αγγελακόπουλος και Καλαϊτζίδης, ενώ επέστρεψε ο Μπένας. Αποκτήθηκαν επίσης οι Τζουγκαράκης, Αποστολίδης, Φίλλιος, ενώ η μεταγραφική αντεπίθεση ολοκληρώθηκε την ύστατη ώρα. Δίπλα στον κάτοχο Ελληνικού διαβατηρίου, Σοκ (υιός του Τιτ Σοκ), είχε αρχικά αποκτηθεί ο Σέσκους, ο οποίος ωστόσο δεν έπεισε, με την «σφαλιάρα» από τον Διαγόρα στο Κύπελλο Ελλάδας να επιβάλει αλλαγές. Έτσι, στην Θεσσαλονίκη επέστρεψε ο γνώριμος, σέντερ Ρουτκάουσκας, ενώ αποκτήθηκε και ο Πολυτάρχου. Στόχος ένας και μοναδικός…η επιστροφή στα σαλόνια της Α1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

«Κατάσταση για γερά νεύρα»

Μόνο ως προβληματική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στον ιστορικό Απόλλωνα, ο οποίος αποτελεί την μοναδική ομάδα (μαζί με τα Τρίκαλα που αποσύρθηκαν) που δεν πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ. Αυτό δεν του απαγορεύει τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, με τους ανθρώπους του να αναφέρουν ότι έχει παρθεί απόφαση να συμμετάσχει με την μορφή Αθλητικού Συλλόγου και όχι ως ΚΑΕ. Στο αγωνιστικό σκέλος ο Νίκος Βουρνάς, ο οποίος επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια στους «μελανόλευκους», έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση, έχοντας ως μοναδικό στόχο, και παρά το βαρύ όνομα της ομάδας, να την κρατήσει ενωμένη, με την επταμελή Επιτροπής Σωτηρίας να έχει αναλάβει να τρέξει τον Απόλλωνα ως τις εκλογές. Το ρόστερ υπέστη ολικό λίφτινγκ με το μεγαλύτερο όνομα να είναι ο Αμερικάνος Ρασάντ Μπελ που ήρθε από τον Χολαργό, έχοντας κερδίσει την άνοδο του. Στην Πάτρα επέστρεψε και ο Γιάννης Μολφέτας που θα μείνει εκτός ωστόσο λόγω τραυματισμού, ενώ αποκτήθηκαν οι Δημακόπουλος (Μπασκόνια), Καραμαλέγκος (ΑΣ Καστοριάς), Πάπας (William & Mary), Πολυδωρόπουλος (επέστρεψε από τον Κεραυνό Αιγίου), Εζόμο (Κύμη), Μπέμπης (Δόξα Λευκάδας) και Βλάχος (Αρκαδικός).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Και μόνο η συμμετοχή είναι σαν πρωτάθλημα»

Το ότι αγωνίζεται στην Α2 ο Εθνικός αποτελεί ένα μικρό θαύμα, σε μια ομάδα που από τις θριαμβευτικές στιγμές του Μαΐου μετατράπηκαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε…εφιάλτη. Η ομάδα του Πειραιά με τον Σάββα Συμεωνίδη στο τιμόνι της έφτασε μια νίκη από την άνοδο στην Basket League, και πλέον ετοιμάζεται για την πέμπτη του σεζόν στην κατηγορία η οποία φαντάζει και η δυσκολότερη. Η διοικούσα επιτροπή αποχώρησε, και μόλις στις 16 Σεπτεμβρίου μια επιτροπή παλαιμάχων, αποτελούμενη από τους Κώστα Μπρούστα,Θέμη Κορκόδειλο και Γιώργο Μακρινό, ανέλαβε την διοίκηση, δίνοντας το χρίσμα στον προπονητή, Θεόδωρο Παλαιοχωρίτη. Ο Εθνικός ταξίδεψε στην Βέροια για αντιμετωπίσει τον Φίλιππο με απόφαση της τελευταίας στιγμής και με μόλις πέντε παίκτες, ενώ μια ημέρα πριν το τζάμπολ διαθέτει σοτο ρόστερ του παίκτες όπως οι Μίχαλος (Πανιώνιος), Νικολαϊδης (Σαντορίνη),  Περδικάρης (Αγία Παρασκευή), Μπινιάκου (Πολύκαστρο), Καζάκης (Πόλις Καλλιθέας), Τζίμης (Αγία Παρασκευή), Κωτσόπουλος (Μανδραϊκός), Ασημακόπουλος (Προμηθέας Χαλανδρίου), Ίβκοβιτς (Αγία Παρασκευή), Κυρίτσης (Άρης Πετρούπολης) και Ρόμπερτ Χουγκάζ (Περιστερί), ενώ παρέμεινε ο Μάριος Σκιαθίτης. Ρεαλιστικός στόχος είναι η αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού.

ΑΜΥΝΤΑΣ

«Στον Υμηττό έχουν τον τρόπο τους»

Ο Αμύντας αποτελεί ομάδα που έχει το δικό της τρόπο και φιλοσοφία, και συνηθίζει να αγωνίζεται για πολλά χρόνια με το ίδιο ρόστερ, κάνοντας ελάχιστες προσθαφαιρέσεις. Έτσι, συνέβη και φέτος, με τον Αλέξανδρο Ζαβό μα συνεχίζει για μια ακόμη σεζόν, ενώ παρέμεινα για μια ακόμη σεζόν οι Ζούπας, Διαμαντόπουλος, Βαρδιάνος, Μπάρμπας, Τοπάλι, Κερασοβίτης, Κουκουνιάς, Λιούνης, Καμπούρης, Καλδής και Κάπρης. Στο κλειστό της Πυρκάλ κατέφθασαν οι ποιοτικοί Γκαβανόπουλος (Τρίτων) και Κωνσταντακόπουλος (Περιστέρι), ο οποίος ωστόσο υπολογίζεται από τον δεύτερο γύρο. Μετά από αρκετά χρόνια αποχώρησαν Βογιατζής αλλά και Πίνης, Μανσαραϊ και ο στρατευμένος, Μαντζούρος. Την περσινή σεζόν οι «πορτοκαλί» έφτασαν μια νίκη από τα πλέι οφς, ενώ στόχος για μια ακόμη σεζόν είναι η άνετη παραμονή.

ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

«Αλλαγή φιλοσοφίας με έντονη φιλοδοξία»

Αν και η περσινή σεζόν ξεκίνησε ονειρικά για τη Καστοριά, κανείς δεν περίμενε ότι το φινάλε θα έφερνε τόσες αλλαγές στην Μακεδονική ομάδα, στην πρώτη της σεζόν στην Α2 Ανδρών. Με το τέλος της σεζόν, και αφού χάθηκε ο στόχος των πλέι οφς, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας Ναούμ Δίτσιος, και η διοικούσα επιτροπή, πήραν «σκούπα» ανακοινώνοντας την λύση των συμβολαίων με όλους τους αθλητές, αλλά και τον Γιώργο Σούλιο, που ήταν ο προπονητής-αναμορφωτής της. Την ομάδα ανέλαβε ο πρωταθλητής με το Περιστέρι, Νίκος Καραγιάννης, ενώ ανανέωσε μόνο τους Απιδόπουλο, Τερσενίδη και τον εμβληματικό, Δαραβίγκα. Αποκτήθηκε ένας από τους καλύτερους σέντερ της περσινής Α2, Μελισσαράτος (Παπάγου), αλλά και οι Αμπαράς (ΑΣ Καρδίτσας), Πετρόπουλος (Δόξα Λευκάδας), Βαβάτσικος (ΓΛ – Φάρος), Χονδρογιάννης (Γλαύκος), Ράπτης (Δόξα Λευκάδας), Βλάχος (Ανατόλια), Πεχλιβανίδης (Ελίμεια). Νέστορας (Άργος Ορεστικό, Τζακόπουλος (Χολαργός). Ένα μικρό σήριαλ έλαβε τόπο με τους κοινοτικούς, με τον Ντομάρκας να γίνεται Πούσταχβαρ και εντέλει Γιούστας Φουρμαναβίτσιους (Ole Miss). Στόχος του ΑΣΚ να καταφέρει αυτό που δεν πέτυχε πέρυσι, να μπει στα πλέι οφς.

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ

«Να γίνει η ομάδα όλης της Λάρισας»

Στην δεύτερη του σεζόν στην Α2 βρίσκεται ο Ερμής Αγιάς, ο οποίος επιχειρεί το δικό του άνοιγμα στην πόλη της Λάρισας. Η κωμόπολη με πληθυσμό λίγο πάνω από 3,5 χιλιάδες κατοίκους, κάνει το δικό της άνοιγμα, μετακομίζοντας από το δικό της μικρό κλειστό, στο κλειστό της Νεάπολης, λόγω έργων ανακατασκευής στο δικό της. Ο πρόεδρος του Ερμή, Θεόδωρος Ριζούλης έβαλε και φέτος βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενισχύοντας με μπόλικο Θεσσαλικό στοιχείο το ρόστερ της ομάδας του. Στο τιμόνι παρέμεινε ο Στέφανος Πέρκος, ο οποίος αναλαμβάνοντας τα ηνία από τον εμβληματικό Γρηγόρη Γιασσάρη έκανε 5/5 την περσινή σεζόν, κρατώντας την ομάδα του στην κατηγορία, ενώ παρέμειναν η «σημαία» της ομάδας, Κόμματος, αλλά και οι Λόλας, Τριανταφύλλου, Τσιαμπαλής, Ντάλος, Σταυροθεοδωρος, Βρέττας και Τσούμας, ενώ αποκτήθηκαν οι Σπυρόπουλος και Τσιλούλης από τον Χολαργό, Τζόλος (Δόξα Λευκάδας), Τόζιος (Δούκας) και Μηλιώνης (Τιτάνες Παλαμά).Κοινοτικός θα είναι ο Ρίχαρντς Κούκσικς (Εβρέ) ο οποίος αντικατέστησε τον Γιαουχένι Μπελιάνκου που ήταν η αρχική επιλογή. Στον Ερμή δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους, και θέλουν να έχουν μια καλύτερη πορεία από την περσινή 9η θέση.

ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

«Να γίνει…Θεσσαλική δύναμη»

Στην Καρδίτσα πέρασαν την περσινή αναγνωριστική σεζόν, και πλέον θέλουν να εδραιωθούν στην κατηγορία, έχοντας ως μεγάλο τους όπλο την παραμονή του Γιάννη Τζήμα. Η διοίκηση της ομάδας, με επικεφαλής τον μπασκετικό Χρήστο Δεληγιάννη κινήθηκε έξυπνα, και πλαισίωσε το ρόστερ τόσο με έμπειρους αθλητές, αλλά και με αρκετό ταλέντο, υπογράφοντας παίκτες όπως ο Παναγιώτης Ερμείδης από τον Απόλλων Πατρών και τον Θοδωρή Καρρά που αποκτήθηκε με μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ. Από την περσινή ομάδα συνεχίζουν οι Μαυρογιάννης, Παππάς, Παπαδόπουλος και Νάκης, ενώ σημαντική θεωρείται η αποχώρηση του Μάκη Θέου, που ανέβηκε όλα τα σκαλιά των κατηγοριών με τον ΑΣΚ. Αποκτήθηκαν οι Σαριμπαλίδης και Παπαχρήστος από την ΑΕ Λάρισας, Μαγκουνής (Περιστέρι), Κακλαμάνος (ΑΣ Καστοριάς), Καλλές (Ερμής Αγιάς) και ο Βρετανός γκαρντ Μπεν Μόκφορντ (Πάλμα). Η Θεσσαλική ομάδα θα στηριχθεί στην δυνατή της έδρα, θέλοντας να μην μπλέξει σε περιπέτειες πλέι αουτ.

ΨΥΧΙΚΟ

«Μεταβατική σεζόν με εμπειρία Ρεμεντέλα»

Σε παραδοσιακή δύναμη της Α2 τείνει να εξελιχθεί το Ψυχικό, το οποίο θα συμμετάσχει για έκτη στη σειρά χρονιά στο πρωτάθλημα, έχοντας φυσικά για μια ακόμη σεζόν τον Γιώργο Ρεμεντέλα στον πάγκο του. Η ΑΕΨ ένιωσε για πρώτη φορά την περσινή χρονιά την δύσκολη εμπειρία των πλέι άουτ, από την οποία βγήκε αλώβητη, αλλά θα αναγκαστεί να πορευτεί μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς τον μαέστρο της, τον Θωμά Νίκου, ενώ αποχώρησαν και οι Τσιώκος, Νοέας, Παύλος και Ψαθάς. Από την ομάδα που ολοκλήρωσε το προηγούμενο πρωτάθλημα παρέμειναν οι Παπαδημητρίου, Ιορδάνου και Ντιαλό, ενώ το μεγάλο πρόσπεκτ λέγεται Αρσενόπουλος, και ήρθε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής γκαρντ καλείται μαζί με τον Παναγιωταρά να καλύψουν την θέση του βασικού πόιντ γκαρντ, ενώ σημαντικές θεωρούνται οι επιστροφές των Μάντζαρη (Περιστέρι) και Παπανικολάου (Χολαργός). Επίσης αποκτήθηκαν οι Μπασδέκης (Απόλλωνας Σμύρνης), Καφαντάρης και Θεοδώρου από τον Χολαργό, Κοντούδης (Πανιώνιος), Παπαντωνάκος (Χολαργός) και ο διεθνής Εσθονός γκαρντ Μάρτιν Παασόγια (Κραιόβα).Βασικός στόχος για τους «σκίουρους» η άνετη παραμονή.

ΜΑΡΟΥΣΙ

«Με συνταγή…Κεραμιδά»

Το Μαρούσι θα πρέπει να αισθάνεται τυχερό που έστω και την ύστατη ώρα την περσινή σεζόν ανέστρεψε την κατάσταση, και έσωσε την κατηγορία, καταδικάζοντας σε υποβιβασμό τον Παπάγου. Και τη φετινή σεζόν η ομάδα των Βορείων προαστίων θα πορευτεί με την ίδια συνταγή, η οποία έχει την υπογραφή του Κώστα Κεραμιδά. Ο βασικός κορμός του Αμαρουσίου έμεινε στον Άγιο Θωμά, με τους Στασινό, Ξύδα, Γκουαλτιέρι, Κανέλλη, Σουρλή, Παπαγεωργόπουλο και Μιχαλούτσο να συνεχίζουν, ενώ αποκτήθηκαν οι Λυκογιάννης (Διαγόρας Δρυοπιδέων), Πετρόπουλος (Απόλλωνας Σμύρνης), Μπακέας και  ο Μανώλης Χατζηδάκης ως δανεικός από την ΑΕΚ. Στην δεύτερη του σεζόν στην Α2 το Μαρούσι θα διαθέτει και κοινοτικό, με τον πρώην σέντερ της ΑΕΛ, Στέφαν Κνέζεβιτς να αποτελεί τον εκλεκτό. Βασικούς και ουσιαστικός στόχος και πάλι η παραμονή.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

«Τρένο…με σπασμένα φρένα»

Στη Νίκαια ετοίμασαν ένα promo video για τη νέα σεζόν, ντύνοντας το με φάσεις από την περσινή σεζόν και έχοντας ως σύνθημα «για καλύτερα από παλιά». Ο Ιωνικός χωρίς ιδιαίτερη αμφισβήτηση αποτελεί το μεγάλο φαβορί ώστε να κόψει πρώτος το νήμα, με την παρέα από τον Φάρο Κερατσινίου και τον Βαγγέλη Τσάπα ως δύναμη εγγύησης να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την έννοια του πρωταθλητισμού. Μετά το θριαμβευτικό 29-1 της Β’ Εθνικής, στον «Πλάτωνα» κάνουν όνειρα για μια σχεδόν ίδια πορεία, ενώ έχουν κατά νου και το νέο κλειστό που αναμένεται να δημιουργηθεί. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο αποκλεισμός από το κύπελλο Ελλάδας ήταν μια ηχηρή αλλά καμία φορά απαραίτητη «σφαλιάρα» που καλείται να διαχειριστεί ο Μάριος Γούναρης, ο οποίος έχει τον Ντίνο Καλαμπάκο ως γενικό διευθυντή στο πλάι του. Ο βασικός κορμός της ομάδας παρέμεινε,με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα,Πετροδημόπουλο, Μπατή, Κατούφα, Παπαδόπουλο, Κανονίδη,Κουντουρά, Χατζηκυριάκο και Λεκάκη να συνεχίζουν, ενώ αποκτήθηκαν παίκτες όπως οι Σαχπατζίδης (Κόροιβος), Δημητριάδης (Περιστέρι), Τσαγκαράκης (Κύμη), Μιλεντίγιεβιτς (Κόροιβος Αμαλιάδας) και Σάφτενααρ (ΓΛ – Φάρος). Τέλος, με την «παλιό παρέα» από τον Φάρο ξανά έσμιξαν οι Λιακόπουλος (Δόξα Λευκάδας) και Κομποδιέτας (Χολαργός).

 

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ

«Η χρονιά της καθιέρωσης»

Ο Διαγόρας συνεχίζει να «καταπίνει» της κατηγορίες μια μετά την άλλη, και έχοντας όπως κάθε σεζόν σπουδαίες φιλοδοξίες, φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για να διεκδικήσει ακόμη και την δεύτερη θέση που οδηγεί στην Basket League, κάτι που έδειξε και στο Κύπελλο Ελλάδας, που έφτασε ως την Β’ Φάση, φιλοξενώντας την ΑΕΚ. Ο ισχυρός άντρας της ομάδας που προέρχεται από την Κύθνο, με έδρα το Αιγάλεω, Γιαννούλης Καλλίλας αποτελεί την κινητήριο δύναμη της συγκεκριμένης ομάδας, έχοντας πανηγυρίσει εννέα ανόδους μαζί της, από το 2009 που την ανέλαβε. Στον πάγκο έμεινε ο Σπύρος Σαμόλης, ενώ παρά την αναπάντεχη φυγή των Πέττα και Κατιάκου, ο Διαγόρας δημιούργησε ένα πολύ ισχυρό ρόστερ. Αρχικά κράτησε τους Καρασταμάτη, Κουκά, Καραλή, Παπαδολιά και Καλλίλα, και απέκτησε τους Νίκου, Τσιώκο και Νοέα από το Ψυχικό, Μάρτζο, Περσίδη και Μαχαίρα από τον Εθνικό, Μοτσενίγο και Κόκκαλη από τον Χολαργό και τον Δημήτρη Κυριλή από το Αγρίνιο.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ

«Να εδραιώσει την Κω στον μπασκετικό χάρτη»

Ο Ιπποκράτης αποτελεί την πρώτη ομάδα από την Κω που βρίσκεται στην Α2, και παρά το ευτυχές γεγονός της ανόδου, πέρασε ένα ταραγμένο καλοκαίρι, με το περίεργο κλίμα να ξεκαθαρίζει μόλις τις προηγούμενες ημέρες. Αρχικά είχε επιλεχτεί ως προπονητής ο Θανάσης Παπαχατζής, ο οποίος αποχώρησε νωρίς, με τον Σάββα Συμεωνίδη να αποτελεί τον εκλεκτό, και να καταγράφει την σπουδαία επιτυχία του να αποκλείσει τον Ιωνικό από τη συνέχεια του Κυπέλλου, κερδίζοντας τον στη Νίκαια. Ωστόσο το κλίμα βάρυνε και πάλι, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο Μπάμπης Καραμανλής. Στο αγωνιστικό σκέλος, στην ομάδα παρέμειναν οι Χαρίσης και Ασημακόπουλος που ηγούνται της ομάδας από τις χαμηλότερες κατηγορίες, αλλά και οι Τρύπας και Καραθωμάς. Αποκτήθηκαν οι αλαμπάκας (Δόξα Λευκάδας), Σκούφης (Προμηθέας Πατρών), Ναούμης (ΑΣ Καστοριάς), Μαστόρος (Δούκας), Καυκής (Παγκράτι), Δρόσος (Εθνικός Πειραιά), Χατζηνικόλας (Τρίκαλα), Λάμπρου (δανεικός από ΑΕ Δικαίου) και Μαντάς (ΓΣ Ηλιούπολη). Κοινοτικός είναι το πρώην «κομπιούτερ» του Εθνικού, ο Εσθονός γκαρντ, Ράιτ Ριιβο Λάανε. Στόχος των νεοφώτιστων μια καλή πορεία στην πρώτη διερευνητική σεζόν στην Α2.

ΚΑΒΑΛΑ

«Επέστρεψε…για να μείνει»

Η Καβάλα επέστρεψε γρήγορα και ως πρωταθλήτρια στην Α2, έχοντας ως βασικό της μέλημα την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης ανέλαβε την περσινή σεζόν το βαρύ φορτίο να οδηγήσει την Ένωση, περνώντας τις εξετάσεις με άριστα, και έτσι ανανεώθηκε όπως ήταν λογικό η συνεργασία του. Από τον βασικό του κορμό κράτησε τους Ερεμπενάζιε, Παππά, Πιεβάλιτσα, Κουμλέλη και Μπανάσα, χάνοντας παίκτες όπως οι Μιχάλογλου, Καπινιάρης, Αθανασιάδης, Πλιούκας και Τάγαρης, Στην Καβάλα επέστρεψε από τον Εθνικό ο Σκλήβας, ενώ αποκτήθηκε ο εξαιρετικός, Προδρόμου (Αρκαδικός) και οι Λούκα Μίτροβιτς (Ντούναβ Στάρι Μπανόβτσι). Επίσης την ομάδα θα πλαισιώσουν οι Παπαζούδης (ΧΑΝΘ), Καμαράς (ΑΕ Λάρισας), Σταματογιάνης (Ανατόλια), Ναούμης (ΑΕ Λάρισας), Γιώργος Φλιάτης (Στρατώνι) και Τυρεκίδης.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ

«Δε σταματάει η γιορτή στο Μεσολόγγι»

Όταν πριν από μερικά χρόνια, μια παρέα από το Μεσολόγγι αποφάσισε να αναβιώσει τον Χαρίλαο Τρικούπη, ουδείς είχε στο μυαλό του πως η ομάδα θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2. Ωστόσο με μεθοδικότητα, και μεγάλη σοβαρότητα που διακρίνει τους ανθρώπους της, αλλά και με δύναμη την δύσκολη έδρα της κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο, και ως νεοφώτιστη να έχει στόχο την παραμονή. Στον πάγκο της παρέμεινε ο αρχιτέκτονας της, ο Γιάννης Δημητριάδης, πέρα του εμβληματικού, Δημήτρη Μουράτογλου που αποχώρησε, παρέμειναν οι Πολίτης, Ντόβας, Ξηρός, Σταυρόπουλος, Αδαμόπουλος, Τσαπατώρης, Γιάννης Τριπολίδης και Γυφτάκης, Αποκτήθηκαν έμπειροι παίκτες με γνώση της κατηγορίας, όπως οι Στάθης Παπαδιονυσίου (Ηρακλής), Αντωνάκης (Κόροιβος Αμαλιάδας), Δημήτρης Χατζηκυριακίδης (ΓΛ – Φάρος), Γκάτζιος (δανεικός από τον Προμηθέα Πατρών), Τσιότρας (Δούκας) και ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς (ΑΣ Καρδίτσας), που αποτελεί ίσως τον πλέον επιτυχημένο κοινοτικό στην συγκεκριμένη κατηγορία.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ

«Η ανερχόμενη δύναμη της Χαλκιδικής»

Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα ετοίμαζε τα πλάνα της για το παιχνίδι με τους Ίκαρους Σερρών για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά ούτε μια στιγμή οι άνθρωπο της ομάδας της Χαλκιδικής δεν έχασαν την πίστη τους, και δικαιώθηκαν. Τα Τρίκαλα των πολλών προβλημάτων δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής, και έτσι το Πευκοχώρι μετά από τρία χρόνια επέστρεψε στην Α2, αλλά αυτή τη φορά οργανωμένο και με ένα ικανότατο ρόστερ. Στόχος του Ευριπίδη Μελετιάδη είναι η παραμονή στην κατηγορία, και η όσο το δυνατό ομαλότερη προσαρμογή σε αυτή, αν και το ρόστερ είχε στελέχωση προς αυτό το στόχο. Αναφορικά με την ρόστερ, παρέμειναν μόλις τρεις, οι Αμπατζίδης, Τζουβάρας και Θεοδωρίδης, ενώ αποκτήθηκαν οι πολύπειροι, Κιτσούλης (Απόλλων Πατρών), Μανούσος (Union Dax-Gamarde) και Ακεψιμαίδης (Ερμής Λαγκάδά), αλλά και οι Τσούκας (Ελίμεια), Ελευθεριάδης (ΑΣ Καστοριά), Βελισσαρίου (Μαχητές Πειραματικό Πευκών), Σαββίδης (Φάρσαλα), Καμπουρίδης (Δόξα Λευκάδας), Γκάτζιας (Ίκαροι Σερρών) και Μακρής.

Πηγή

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr