Επιβλητική και Ιστορική νίκη για τον Χαρίλαο Τρικούπη!

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ – ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 72 – 48

Επιβλητικός ο Χ. Τρικούπης για δύο περιόδους, καθήλωσε τελικά το Πευκοχώρι, που ίσως έδειξε και σημάδια κόπωσης (αφού είχε αγωνιστεί για το πρωτάθλημα και την περασμένη Τετάρτη) και έφθασε σχετικά άνετα σε μία ιστορική νίκη, την πρώτη του στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Πάντως το ξεκίνημα της ομάδος δεν ήταν καλό, αφού στην πρώτη περίοδο κυριάρχησε η νευρικότητα και τα πολλά λάθη, που δεν επέτρεψαν στην ομάδα να βρει ρυθμό, με αποτέλεσμα το Πευκοχώρι να καταφέρει να προηγείται συνεχώς και η περίοδος να κλείσει με σκορ 15-20 για τους φιλοξενούμενους.

Στη Β΄περίοδο όμως η κατάσταση άλλαξε, με τον Τρικούπη να σφίγγει την άμυνά του, να περιορίζει τα λάθη και να παίρνει αρκετές βοήθειες από τους παίκτες του πάγκου του. Έτσι λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι έφθασαν αρχικά στην ισοφάριση (24-24) και στη συνέχεια επέβαλλαν το παιγνίδι τους και πήραν την πρωτοπορία στο σκορ, που δεν ξαναέχασαν σε καμμία στιγμή του αγώνα, κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενοι με 38-32.

Στη Γ΄ περίοδο οι παίκτες του Τρικούπη ήταν απόλυτα κυρίαρχοι μέσα στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Πευκοχωρίου. Έτσι με ένα εκπληκτικό και καθοριστικό επί μέρους σκορ 23-7 σ΄αυτή την περίοδο, ουσιαστικά κλείδωσαν την πολύτιμη πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, φθάνοντας με τη λήξη της περιόδου σε διαφορά ασφαλείας 22 πόντων (61-39).

Η τελευταία περίοδος φυσικά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους παίκτες του πάγκου να παίρνουν αρκετά λεπτά συμμετοχής και μετά από ένα χαμηλό επί μέρους σκορ (11-9), η λήξη του αγώνα να βρίσκει την ομάδα του Μεσολογγίου άνετη νικήτρια με σκορ 72-48. Μία ιστορική νίκη που πανηγυρίστηκε από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, που γέμισε και πάλι το Κλειστό της πόλης μας και έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα όταν χρειάστηκε. Μία καθαρή νίκη που ανέβασε οπωσδήποτε την ψυχολογία παικτών και φιλάθλων εν όψει της δύσκολης συνέχειας και που έδειξε ότι και φέτος η καυτή έδρα θα είναι το ισχυρό όπλο της ομάδας, στη μεγάλη της προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία.

Όλοι οι παίκτες ήταν αγωνιστικοί και προσπάθησαν για το καλύτερο, διακρίθηκαν όμως ιδιαίτερα, ο Τζόρτζεβιτς, που έδειχνε ασυναγώνιστος όταν έπαιρνε τη μπάλλα σωστά κοντά στο καλάθι, οι Πολίτης και Ντόβας, που και φέτος δείχνουν ότι θα είναι οι κινητήριοι οργανωτικοί και εκτελεστικοί μοχλοί του Τρικούπη, καθώς και ο Ξηρός που ήρθε από τον πάγκο και πρόσφερε πολλά με την ενέργεια που έβγαλε στο παιγνίδι.

Το φύλλο αγώνος του παιχνιδιού:

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου-Ευρώπη Α.Σ. 87’ Πευκοχώρι 72-48

Διαιτητές: Ψαριανός-Τσώνος-Τσαχάκης

Δεκ: 15-20 23-12 23-07 11-09

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου: (Δημητριάδης) Τζόρτζεβιτς 19(14 ριμπ), Γυφτάκης, Παπαδιονυσίου 7(1), Ντόβας 7(1), Αδαμόπουλος 4, Τσιότρας 2, Σταυρόπουλος 6, Χατζηκυριακίδης 4, Ξηρός 5(1), Αντωνάκης 2, Γκάτζιος 1, Πολίτης 15(2).

Α.Σ.Ευρώπη 87’ Πευκοχωρίου: (Μελετιάδης) Αμπατζίδης 3(1), Τσούκας, Τζουβάρας, Ακεψιμαιδης 5(1), Ελευθεριάδης 13, Βελισσαρίου 3(1), Σαββίδης, Κιτσούλης 6, Καμπουρίδης 6, Γκάτζιας 5, Θεοδωρίδης 1, Μανούσος 6.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr