A2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Photo by Σωτήρης Χασιώτης

Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική της Α2 Ανδρών, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Ράιτ-Ρίβο Λάανε (Ιπποκράτης Κω)

Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα παίκτη ; Όταν ο Σάββας Συμεωνίδης επέλεγε τον 25χρονο Εσθονό βραχύσωμο γκαρντ ως κοινοτικό για τον Ιπποκράτη, ήταν 100% σίγουρος για τον παίκτη που έπαιρνε μαζί του, με τους δυο τους να είχαν άψογη συνεργασία στον Εθνικό. Ουσιαστικά η δεύτερη νίκη στη σεζόν για τους νησιώτες, με το δραματικό 85-83 στην δεύτερη παράταση επί του Ψυχικού ήταν δικό του έργο, ο οποίος πέτυχε 13 συνεχόμενους πόντους στο τελείωμα της αναμέτρησης, με το μεγάλο buzzer beater τρίποντο της νίκης. Συνολικά έφτασε σε double-double με 22 πόντους (5/6 βολές, 7/10 διπ., 1/8 τριπ.) και 13 τελικές πάσες και 24 στον βαθμό αξιολόγησης.

2.Φώτης Βασιλόπουλος (Ιωνικός Νικαίας)

Κάθε χρόνο και καλύτερος εμφανίζεται ο Φώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του Ιωνικού στα δυο πρώτα του παιχνίδια, έχοντας προλάβει να πετύχει 29 πόντους και να μοιράσει 17 ασίστ. Στο δύσκολο παιχνίδι της ομάδας της Νίκαιας απέναντι στην καλοδουλεμένη Καστοριά, ο 32χρονος γκαρντ είχε 16 πόντους (4/4 βολές, 3/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα), μοιράζοντας 9 ασίστ και μαζεύοντας παράλληλα και 5 ριμπάουντ. Ο Βασιλόπουλος είχε βαθμό αξιολόγησης 23, και δείχνει ότι θα τραβήξει μεγάλο μέρος της περιφερειακής ευθύνης της ομάδας του.

3.Τομς Λειμάνις (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Αυτό και είναι λαχείο! Μπορεί την προηγούμενη αγωνιστική να του στέρησε την θέση στην πεντάδα της αγωνιστικής ο Νίκος Κακλαμάνος, αλλά αυτή την φορά ο Κόροιβος απέδωσε όμορφο μπάσκετ και επικράτησε στην Ήλιδα του Αμαρουσίου. Το «10» το καλό φαίνεται ότι έχει τραβήξει ο Κώστας Σορώτος, με τον 24χρονο Λετονό γκαρντ να έχει σε πέντε επίσημα παιχνίδια την φετινή σεζόν (προσθέσαμε και τα τρία του Κυπέλλου Ελλάδας) 31,4 πόντους ανά αγώνα και 12 τρίποντα. Στη νίκη με το Μαρούσι είχε 20 πόντους (2/2 βολές, 3/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα) με 4 ασίστ και 4 κλεψίματα αλλά και 25 στο σύστημα αξιολόγησης.

4.Κώστας Κακαρούδης (Ηρακλής)

Μόνο εύκολη δεν ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Ηρακλή, ο οποίος επιβλήθηκε της Καρδίτσας με 79-68, χάρη σε ένα επιθετικό ξέσπασμα από το 33′ και μετά, και ενώ το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν στην ισοπαλία. Κορυφαίος στο μεγάλο σερί της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ, Κώστας Κακαρούδης, ο οποίος σημείωσε τους 7 από τους 13 πόντους που είχε συνολικά στο παιχνίδι στο συγκεκριμένο διάστημα. Εκτός από τους 13 πόντους (4/4 βολές. 3/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα) είχε 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 13 στο σύστημα αξιολόγησης.

5.Στέφαν Τζόρτζεβιτς (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο 29χρονος Σέρβος σέντερ αποτελεί τον μακροβιότερο κοινοτικό που αγωνίζεται στην Α2, διανύοντας την έκτη συνεχόμενη σεζόν του στην Ελλάδα. Πρωτοεμφανίστηκε την σεζόν 2013-2014 στον ΟΦΗ και από τότε αποτελεί σταθερή επιλογή κάθε σεζόν, έχοντας αγωνιστεί σε Αρκαδικό, Δούκα, Φάρο Κερατσινίου και ΑΣ Καρδίτσας. Πλέον, έγραψε και την δική του ιστορία και στο Μεσολόγγι όντας καταλυτικός στην πρώτη νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη στην κατηγορία, έχοντας 19 πόντους (3/3 βολές, 8/12 δίποντα), 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 29 στον βαθμό αξιολόγησης.

Προπονητής

Σάββας Συμεωνίδης (Ιπποκράτης Κω)

Την δύσκολη αποστολή να οδηγήσει τον νεοφώτιστο Ιπποκράτη ανέλαβε ο Σάββας Συμεωνίδης, ο οποίος μετά την σπουδαία νίκη μέσα στη Νίκαια και απέναντι στον Ιωνικό για το Κύπελλο Ελλάδας, έφτασε κοντά στην έξοδο, μερικές ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο, έχοντας την εμπειρία να δημιουργεί ομάδες, όχι μόνο κράτησε τον Ιπποκράτη όρθιο, αλλά τον οδήγησε στο 2/2, με τον Λαανέ, που αποτελεί προσωπική του επιλογή να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη απέναντι στο Ψυχικό, ενώ σημαντικό πλήγμα για τον ίδιο αποτελεί και ο τραυματισμός του Παναγιώτη Καυκή, που θα προσδώσει ηρεμία και ποιότητα την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του.

Πηγή

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr