Α2: Οι κορυφαίοι της 5ης Αγωνιστικής

Photo by Thomas Pappas

Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της Α2 και η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αγωνιστική με εκπλήξεις αλλά και αποτελέσματα που μελλοντικά ίσως κρίνουν στόχους ήταν η 5η στην Α2. Το "μπαμ" της αγωνιστικής έκανε ο Ερμής Αγιάς, ο οποίος επικράτησε του Ιωνικού Νικαίας και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Σημαντική βαθμολογική ανάσα πήρε ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος επιβλήθηκε της Καβάλας. Την πρώτη του νίκη στην Α2 πήρε ο Απόλλων Πατρών, ο οποίος νίκησε σε έναν αγώνα θρίλερ του Ιπποκράτη Κω. Επιστροφή στις νίκες για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων κόντρα στο Μαρούσι. Με εκτός έδρας νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον Ηρακλή ο Κώστας Μέξας, επικρατώντας της Καστοριάς.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής και δίνει παράλληλα τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της 5ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Λεωνίδας Τριανταφύλλου (Ερμής Αγιάς): Εξαιρετική εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του Ερμή Αγιάς. Ο Τριανταφύλλου ήταν ο πλέον κομβικός παίκτης στην υπεροχή των Θεσσαλών στο δ' δεκάλεπτο, μιας και με τις ασίστ του, αλλά και την ευστοχία του είτε σε σουτ από τη γραμμή του τριπόντου είτε σε σουτ μέσης απόστασης, βοήθησε ώστε να έρθει η μεγάλη νίκη. Συνολικά ο γκαρντ του Ερμή πέτυχε 14 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ, βοηθώντας ουσιαστικά στη νίκη της ομάδας του.

Μιχάλης Πολίτης (Χαρίλαος Τρικούπης): Σπουδαία παρουσία από τον "μπομπέρ" του Χαρίλαου Τρικούπη. Ο Πολίτης ήταν εξαιρετικός, θυμίζοντας τις περσινές εμφανίσεις του στη Β' Εθνική, με τον έμπειρο σουτέρ να πετυχαίνει 23 πόντους με 5/7 τρίποντα, μοίρασε 3 ασίστ ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ, δείχνοντας τον κομβικό του ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του Δημητριάδη.

Γιάννης Μολφέτας (Απόλλων Π.): Ο άνθρωπος της στιγμής, ο παίκτης που χάρισε στον Απόλλωνα την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Μολφέτας πέτυχε 6 πόντους με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, έγινε όμως ο άνθρωπος του αγώνα κόντρα στον Ιπποκράτη Κω, μιας και σε νεκρό χρόνο πέτυχε το καλάθι που έδωσε στους "μελανόλευκους" την πρώτη τους νίκη στη σεζόν.

Νίκος Κόκκαλης (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Μεστή εμφάνιση από τον πρώτο σκόρερ του Διαγόρα κόντρα στο Μαρούσι. Ο Κόκκαλης ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι η αιχμή του δόρατος επιθετικά, πετυχαίνοντας 20 πόντους, ενώ ήταν και ο παίκτης που τράβηξε την ομάδα του στο σκοράρισμα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Ρονάλντας Ρουτκάουσκας (Ηρακλής): Εκπληκτική εμφάνιση από τον έμπειρο "ψηλό" του Ηρακλή. Ο Ρουτκάουσκας έδειξε πόσο σημαντικός είναι στο παιχνίδι του "γηραιού" και κόντρα στην Καστοριά πέτυχε double double με 25 πόντους και 13 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 6 ήταν επιθετικά, μαζεύοντας 32 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιώργος Σκαραφίγκας (Ερμής Αγιάς):

Ο Ερμής Αγιάς κλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου να αντιμετωπίσει μία από τις ομάδες καλύτερο ρεκόρ σε νίκες και ήττες στα εθνικά πρωταθλήματα. Ο Ιωνικός παρέμενε αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα και ήθελε να συνεχίσει σε ανάλογο ρυθμό. Ο Ερμής Αγιάς παρόλα αυτά κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία ανατροπή και να πάρει μία νίκη που τον καθιστά στην κορυφή της βαθμολογίας. Μέρος της επιτυχίας ανήκει φυσικά και στον Γιώργο Σκαραφίγκα, ο οποίος ήρθε μεσούσης της σεζόν, έχει επιβάλλει όμως το πλάνο του, το οποίο και τον δικαιώνει σε υπερθετικό βαθμό μέχρι στιγμής.

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr