Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Χ.Τρικούπης κόντρα στον Ηρακλής

Χαρίλαος Τρικούπης – Ηρακλής Θεσσαλονίκης 63 – 76

Την πρώτη του εντός έδρας ήττα στην Α΄2 γνώρισε ο Χ. Τρικούπης, από την ιστορική ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η ομάδα του Μεσολογγίου ήταν πολύ ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο, κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία στο σκορ για μεγάλο διάστημα και να βάλει δύσκολα στους παίκτες του Ηρακλή, φθάνοντας σε διψήφια διαφορά το σκορ υπέρ τους, στο +11.

Οι φιλοξενούμενοι όμως στην επανάληψη κυριάρχησαν βγάζοντας πολλή ενέργεια στο παρκέ. Έτσι, με μεγάλη πίεση σε όλα τα μέρη του γηπέδου, κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα επιθετικά ατού του Τρικούπη και έχοντας συγχρόνως μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα, ανέτρεψαν το σκορ και όσο περνούσε ο χρόνος διεύρυναν τη διαφορά υπέρ τους, φθάνοντας τελικά σε μία σχετικά άνετη νίκη με σκορ 76-63, κάτι που αρχικά δεν φαινόταν ότι ήταν τόσο εύκολο να συμβεί.

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα των γηπεδούχων, που έχοντας εξαιρετικό στην αρχή τον Τζόρτζεβιτς, προηγήθηκαν στο τρίλεπτο με 10-2. Στη συνέχεια έγινε ένα δυνατό και γρήγορο παιγνίδι, με τους γηπεδούχους να ξοδεύουν πολλή ενέργεια στο γήπεδο και κρατώντας συνεχώς την πρωτοπορία στο σκορ, να κλείσουν την Ά περίοδο στο +6 (21-15).

Στην αρχή της Β΄ περιόδου ο Ηλίας Μούτσιος ξεκούρασε τους βασικούς παίκτες της ομάδος, ενώ συγχρόνως ο Ηρακλής άρχισε να ανεβάζει την πίεσή του και μετά από 3.30 λεπτά αγώνα, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο καλάθι (26-24). Όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με τη λήξη του ημιχρόνου πήγαν τελικά στα αποδυτήρια προηγούμενοι με +8 (39-31), δείχνοντας ότι έχουν πολλές πιθανότητες στη διεκδίκηση της νίκης.

Με την έναρξη της Γ΄ περιόδου ένα τρίποντο του Ντόβα έστειλε τη διαφορά στο +11 για τους γηπεδούχους (42-31). Η συνέχεια όμως ήταν πολύ διαφορετική, καθώς οι παίκτες του Ηρακλή αύξησαν σε μεγάλο βαθμό την πίεσή τους σε όλο το γήπεδο, οδήγησαν τους γηπεδούχους σε αρκετά λάθη και με ένα σερί 13-0, 5΄50 πριν τη λήξη της περιόδου πέρασαν μπροστά στο σκορ με 42-44, με την περίοδο να βρίσκει τον Ηρακλή προηγούμενο με 51-55, έχοντας επιτύχει επιμέρους σκορ 12-24 σ΄αυτό το διάστημα.

Στη τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του παιγνιδιού και συνεχίζοντας την πιεστική τους άμυνα και έχοντας ευστοχία και στα τρίποντα, αύξαναν συνεχώς τη διαφορά υπέρ τους, που στα μέσα της περιόδου έφθασε στο +11 για τον Ηρακλή(57-68).

Αντίθετα οι γηπεδούχοι εμφάνισαν σημάδια κόπωσης, κατέφυγαν σε βιαστικές επιλογές στην επίθεση και μοιραία οδηγήθηκαν στην ήττα με τελικό σκορ 63-76.

 Ο Τρικούπης, αντιμετωπίζοντας μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, που έχει στόχο το πρωτάθλημα, ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε ελπίδες στους φιλάθλους του ότι μπορεί να φθάσει σε μία ιστορική νίκη.

Όμως τελικά η έλλειψη δυνάμεων και ίσως και η απειρία, δεν του επέτρεψαν να επιτύχει τον στόχο του.

Δεκάλεπτα: 21-15, 39-31, 51-55, 63-76

Διαιτητές: Παναγιώτου-Καρακάσης-Κωνσταντινίδου  

Χαρίλαος Τρικούπης (Μούτσιος): Τζόρτζεβιτς 17 (6/11 διπ., 5 ριμπ.), Γυφτάκης, Παπαδιονυσίου 9 (0/6 τριπ., 7 ριμπ.), Ντόβας 15 (4/5 διπ., 2/4 τριπ., 3 ασίστ), Αδαμόπουλος, Σταυρόπουλος 7 (1/1 τριπ.), Χατζηκυριακίδης, Τσαπατώρης, Ξηρός, Δεμερτζής 5 (1/4 τριπ.), Αντωνάκης 5 (1/7 τριπ., 6 ριμπ., 4 ασίστ), Πολίτης 5 (1/4 τριπ., 5 ριμπ., 4 ασίστ).

Ηρακλής (Μέξας): Αγγελακόπουλος 4, Αθανασούλας 5 (0/5 διπ., 1/2 τριπ.), Σοκ 3 (1/3 τριπ., 4 ριμπ., 7 ασίστ), Ρουτκάουσκας 12 (4/5 διπ.), Πολυτάρχου 17 (3/8 τριπ., 8 ριμπ.), Κακαρούδης 24 (4/7 διπ., 4/7 τριπ., 5 ριμπ.), Αποστολίδης, Καλαϊτζίδης 5 (1/2 τριπ., 5 ασίστ), Γιαννακίδης, Τζουγκαράκης 6.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr