Επιβλητική νίκη του Χ.Τρικούπη επί της Καρδίτσας

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ – ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 75 – 55

Νέα θαυμάσια εμφάνιση από τον Χ. Τρικούπη σήμερα στο Κλειστό ΔΑΚ του Μεσολογγίου και τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, που τον προωθεί πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Μεσολογγίου ήταν επιβλητική στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχοντας πρωταγωνιστές τους Πολίτη, που μετά από καιρό ήταν καυτός (4/6 τρίποντα), Αντωνάκη και Τζόρτζεβιτς.

Το ματς κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν διαφορά 27 πόντων, χάρη στην εκπληκτική τους απόδοση της Β΄ περιόδου, αλλά και λόγω της εξαιρετικής τους αμυντικής λειτουργίας.

Κάπως νευρικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τις δύο ομάδες, με χαμηλό σκορ (5-4 στο τρίλεπτο). Στο σημείο αυτό ο Τρικούπης πάτησε για πρώτη φορά το γκάζι και με σερί 9-0 έκλεισε το 5λεπτο με διψήφια διαφορά (14-4), έχοντας αιχμή του δόρατος τον Αντωνάκη. Μικρή ήταν η αντίδραση των φιλοξενούμενων, που απλώς με τη λήξη της Α΄ περιόδου μείωσαν στους επτά (19-12).

Η δεύτερη περίοδος μάλλον καθόρισε πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα της συνάντησης, αφού ένας καταιγιστικός Τρικούπης με φοβερές άμυνες και έναν ασταμάτητο Πολίτη στην επίθεση (12 πόντοι με 3 τρίποντα), ανέβαζε συνεχώς τη διαφορά στο σκορ, με την Καρδίτσα να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει.

Έτσι, επτά λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου το σκορ έφθασε στο +15 για τους γηπεδούχους (29-14), ενώ στο 5λεπτο με νέο τρίποντο του Πολίτη, στον ηλεκτρονικό πίνακα του γηπέδου γραφόταν το εκπληκτικό 40-16, με τους φιλάθλους των γηπεδούχων να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς, ενθουσιασμένοι από την απόδοση της ομάδος τους.

Τελικά, η διαφορά με τη λήξη του ημιχρόνου σκαρφάλωσε λίγο πιο ψηλά, φθάνοντας τους 27 ολόκληρους πόντους (50-23), με το ματς να φαίνεται ότι ήδη έχει κριθεί. ‘Όπως ήταν φυσικό, στην επανάληψη έπεσε και ο ρυθμός του αγώνα και η ποιότητά του.

Η Γ΄ περίοδος ήταν ισορροπημένη. Η Καρδίτσα προσπάθησε αρχικά να μειώσει κάπως τη διαφορά, αλλά λίγα πράγματα κατάφερε, αφού με τη συμπλήρωση του 5λέπτου το σκορ έγινε μόλις 57-35. Εκεί οι παίκτες του Τρικούπη με ένα σερί 9-0, έφθασαν τη διαφορά στην υψηλότερη τιμή της, στο +31 (66-35), με την περίοδο να κλείνει με σκορ 66-37.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με πολλές αλλαγές και συμμετοχή αρκετών παικτών του πάγκου και των δύο αντιπάλων. Μοιραία η διαφορά στο σκορ έπεσε κάπως, με την Καρδίτσα να μειώνει στο 5λεπτο στο +25 (72-47) και τελικά με τη λήξη του αγώνα στο +20 (75-55). Κάτι που δεν ενόχλησε καθόλου τους φιλάθλους των γηπεδούχων που γέμισαν ξανά το Κλειστό του Μεσολογγίου και χειροκρότησαν στο τέλος θερμά τους παίκτες και τον προπονητή του Τρικούπη, που μετά τη νέα τους μεγάλη νίκη και την εξαιρετική τους εμφάνιση, φαίνεται να βρίσκονται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη του φετινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Α2 κατηγορία.

Δεκάλεπτα: 19-12, 50-23, 66-37, 75-55

Διαιτητές: Καλδίρης – Σκούτας - Τσαχάκης

Χαρίλαος Τρικούπης (Καλαμπάκος): Τζόρτζεβιτς 14 (5 ριμπ.), Παπαδιονυσίου 8 (6 ριμπ.), Ντόβας, Αδαμόπουλος 4 (6 ριμπ.), Ξηρός 1, Σταυρόπουλος 4, Τριπολίδης 2, Χατζηκυριακίδης 2, Δεμερτζής 6 (1/4 τριπ.), Αντωνάκης 12 (2/4 τριπ., 4 ριμπ.), Γκάτζιος 4, Πολίτης 18 (4/6 τριπ.).

Καρδίτσα (Τζήμας): Μόκφορντ 5 (1/3 τριπ.), Γράβας 9 (1/2 τριπ., 7 ριμπ.), Παπαχρήστος 5, Μαυρογιάννης 6, Παππάς, Κακλαμάνος 4, Καρράς 2, Παπαδόπουλος, Ερμείδης 4, Καλλές 4, Σαριμπαλίδης 6 (2/5 τριπ.), Μαγκουνής 10 (1/1 τριπ., 7 ριμπ.).

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr