Αυλαία στον πρώτο γύρο, με τα φώτα σε Λάρισα και Μεσολόγγι!

Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, και το basketa.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής.

Κω 15.00 Ιπποκράτης-Αμύντας Βαρδάλος-Δημόπουλος-Καρπάνος (Ξάνθος)

Ο Ιπποκράτης επιστρέφει στην Κω μετά από δυο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, και έχοντας μπροστά του ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια θέλει να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφς. Την αρχή θέλει να την κάνει στο σημερινό (26/1) παιχνίδι με τον Αμύντα, ώστε να κλείσει τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο, και σε θέση ισχύος, απέναντι σε ένα αντίπαλο που έχει πλέον τους ίδιους στόχους. Οι «πορτοκαλί» από την πλευρά τους με 5 διπλά στον πρώτο γύρο σίγουρα ξέρουν να κερδίζουν εκτός έδρας, ενώ επανέρχεται μετά από πολύ καιρό ο Λιούνης. Προπονήσεις κάνει και ο Κωνσταντόπουλος, αλλά θα αγωνιστεί όταν είναι απόλυτα έτοιμος.

Αγ. Παύλου 17.00 Ευρώπη Πευκ.-Καστοριά Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής-Κοϊτζόγλου (Δροσόπουλος)

Ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι αναφορικά με τους στόχους κάθε ομάδας, στο κλείσιμο του πρώτου γύρου. Το Πευκοχώρι έχει μάθει να κερδίζει στο κλειστό του Αγίου Παύλου, και ψάχνει νίκες στην σκληρή μάχη που δίνει στη ζώνη των πλέι άουτ. Η Καστοριά από την πλευρά της προχώρησε σε αλλαγή κοινοτικού με τον Σταμένκοβιτς να παίρνει τη θέση του Φουρμαναβίτσιους, και την εντός έδρας ήττα από τον Ερμή Αγιάς να τον αφήνει πίσω, σχετικά με την μάχη των πλέι οφς, και σίγουρα το συγκρότημα του Νίκου Καραγιάννη θα ψάξει εκτός έδρας επιτυχία για να μπορέσει να την καλύψει βαθμολογικά.

Νεάπολης Λάρ. 17.00 Ερμής Αγιάς-Διαγόρας Δρ. Μπήτης-Ταρενίδης Στ.-Τζιοπάνος Ν. (Μηναρετζόπουλος)

Στο κλειστό της Νεάπολης επιστρέφει ο Ερμής, στο πρώτο το παιχνίδι για το 2019 σε αυτό. Στον ίδιο τόπο, αλλά ως αντίπαλος επιστρέφει και ο Γιώργος Σκαραφίγκας. δηλαδή ο άνθρωπος που έχει χτίσει αυτό το 7-0, και το αήττητο της έδρας της ομάδας της Λάρισας. Ο Ερμής με τον Γιάννη Λίβανο στο πάγκο, πέτυχε σπουδαίο διπλό στο Άργος Ορεστικό απέναντι στην Καστοριά, και πλέον έχοντας στο πλευρό του τον Αποστόλη Τριανταφύλλου, θέλει μια ακόμη νίκη ώστε να αρχίζει να κλειδώνει την τρίτη θέση. Ο Διαγόρας έδειξε άλλο πρόσωπο απέναντι στον Ιπποκράτη στην πρώτη του coach Σκαραφίγκα, αλλά θα πρέπει να βρει τον τρόπο να κερδίζει μακριά από το Αιγάλεω ώστε να πετύχει τον στόχο του, που είναι τα πλέι οφς.

Μεσολογγίου 17.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Απόλλων Π. Ανδρικόπουλος-Θεονάς-Τσολάκος (Πατσαντζόπουλος)

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος προέρχεται από πέντε συνεχόμενες νίκες, και με τον Ντίνο Καλαμπάκο στο πάγκο της έχει βρει την αγωνιστική της ταυτότητα, ενώ στο σημερινό παιχνίδι θέλει ακόμη μια νίκη, ώστε να κλείσει με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο. Ωστόσο το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα μόνο εύκολο δεν είναι, με τους Πατρινούς να δείχνουν ανεβασμένοι, και να μάχονται σε κάθε παιχνίδι για νίκες ώστε να μπορέσουν να πάρουν αποτελέσματα στην δική τους μάχη της παραμονής.

Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Μαρούσι Κωνσταντινόπουλος-Μπούκας-Αργυρούδης (Βιδάλης)

Αν η άνοδος στην Α2 για τον Ιωνικό άργησε κάποια χρόνια, αυτό οφείλεται στο Μαρούσι, όταν η ομάδα των Βορείων προαστίων παίζοντας για το όνομα της και την ιστορία της, επικράτησε την προτελευταία αγωνιστική στο κλειστό του Πλάτωνα την σεζόν 2013-2014 με 86-77, και στέρησε την άνοδο από τους γηπεδούχους. Ωστόσο η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην, με την ομάδα της Νίκαιας να θέλει το απόλυτο στην έδρα της, και μια ακόμη νίκη ώστε να εδραιωθεί στην κορυφή και να φτάσει στην άτυπη κατάκτηση του πρωταθλήματος χειμώνα. Το Μαρούσι από την πλευρά του βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, και ψάχνει εκτός έδρας υπερβάσεις για να αντιστρέψει την κατάσταση.

Αλ Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Καρδίτσα Ευφραιμίδης-Σιμητόπουλος-Τζίμα (Μπρίγκος)

Πολύ κρίσιμη αναμέτρηση για την ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη, η οποία έχει μπροστά της δυο εντός έδρας τελικούς, και θα πρέπει να κάνει το 2/2 αν θέλει να μείνει ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Η Ένωση έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στο Ψυχικό, αλλά αυτό δεν έφτανε για να φύγει με το διπλό, και έτσι ψάχνει τρόπο να καταβάλει την αντίσταση της Καρδίτσας. Ο Γιάννης Τζήμας επιστρέφει για μια ακόμη φορά ως αντίπαλος απέναντι σε μια ομάδα που οδήγησε στην Α1 την σεζόν 2014-2015, αλλά έχοντας ρεκόρ 7-7 και την σπουδαία παρακαταθήκη της εμφάνισης απέναντι στον Ιωνικό την προηγούμενη αγωνιστική.

Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Ψυχικό Σταματόπουλος-Αναστόπουλος Α.-Πιτσίλκας (Πίγκας)

Ο Κόροιβος ανέπνευσε βαθμολογικά μετά το διπλό στο «Π.Σαλπέας» απέναντι στον Εθνικό, και θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο κλειστό της Ήλιδας στο οποίο έχει να φύγει με το ροζ φύλλα από τις 1/12 του 2018, όταν είχε επικρατήσει της Καβάλας. Απέναντι στην ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού, ο οποίος δεν θα έχει στην διάθεση του τον Τσιάκο, βρίσκεται το Ψυχικό, το οποίο διαθέτει εμπειρία από την κατηγορία, έχοντας σταθερή πορεία εδώ και μια πενταετία. Καθοριστικό παιχνίδι, με το νικητή να κάνει βήμα παραμονής.

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Εθνικός Παγώνης-Παπαγεωργίου Κ.-Μπακάλης (Τζιοπάνος Γ.)

Παιχνίδι περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, που οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη του Ηρακλή θα αποτελέσει βόμβα μεγατόνων.

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr