Νίκη και 6Χ6 για τον Χ.Τρικούπη σε παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς!

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 86-83 (71-71 Καν.αγ)

Ίσως το μεγαλύτερο και πιο συγκλονιστικό παιγνίδι στην ιστορία του Γ. Σ. Χ. Τρικούπης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πολλοί και τυχεροί φίλαθλοι που κατέκλυσαν για μια ακόμη φορά τις εξέδρες του Κλειστού του Μεσολογγίου και δημιούργησαν μία φανταστική ατμόσφαιρα με τις θερμές εκδηλώσεις τους και σίγουρα έχουν κι αυτοί μερίδιο από τη μεγάλη νίκη των γηπεδούχων (στο γήπεδο βρέθηκαν και αρκετοί φίλαθλοι του Απόλλωνα).

Μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη για τον Τρικούπη, αφού επετεύχθη επί ενός ιστορικότατου συλλόγου με μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ, που φέτος έχει τους ίδιους στόχους με την ομάδα του Μεσολογγίου, ενώ συγχρόνως ήταν η 6η συνεχόμενη για τους γηπεδούχους και τους οδηγεί πάνω από την ζώνη των play out.

Ο αγώνας είχε χαρακτήρα θρίλερ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται συνεχώς πολύ κοντά στο σκορ. Η τελική νίκη του Τρικούπη ήταν πολύ αγχωτική, καθώς η ομάδα της Πάτρας μετά τα μέσα της Β΄ περιόδου παίζοντας ψύχραιμα, κατάφερε να κρατά συνεχώς ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο κυνήγι της ισοφάρισης και της ανατροπής.

Να σημειωθεί ότι ο Χ. Τρικούπης είχε ένα σημαντικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, αφού αγωνίστηκε χωρίς να έχει στη δωδεκάδα τον πολύ φορμαρισμένο Δεμερτζή, που τραυματίστηκε στην προπόνηση.

Με καυτό τον Μολφέτα του Απόλλωνα ξεκίνησε ο αγώνας, ο οποίος βάζοντας 10 συνεχόμενους πόντους έδωσε στην ομάδα της Πάτρας το προβάδισμα με 6-10 στο πρώτο 3λεπτο. Λίγο αργότερα ο Απόλλων έφθασε στο +7 (6-13), με τους γηπεδούχους όμως να αντιδρούν, να πλησιάζουν στο 5λεπτο στον πόντο (14-15) και αμέσως μετά με τρίποντο του Τζόρτζεβιτς να παίρνουν για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ (17-15). Πόντο-πόντο πήγε το παιγνίδι στη συνέχεια με την Α΄ περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 22-21 για τον Τρικούπη, με τον Τζόρτζεβιτς να έχει ήδη 11 πόντους.

Στη Β΄ περίοδο έγινε σκληρή μάχη με δυνατές άμυνες και καμία ομάδα δεν πήρε διαφορά πάνω από 4 πόντους. Στο πρώτο μισό ήταν μπροστά στο σκορ ο Τρικούπης (27-23 στο 2λεπτο και 31-30 στο 5λεπτο). Στη συνέχεια ο Απόλλων προσπέρασε με 31-35, 3΄.30΄΄ πριν τη λήξη και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με σκορ 36-39.

Στη Γ΄ περίοδο ο Απόλλων κατάφερε όχι μόνο να μην χάσει καθόλου την πρωτοπορία στο σκορ, αλλά και να αυξήσει τη διαφορά υπέρ του, αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν την απαραίτητη ηρεμία στο παιγνίδι τους για να ανατρέψουν την κατάσταση. Έτσι το σκορ έγινε 40-44 στο 2λεπτο, 44-51 στο 5λεπτο, 51-56 λίγο αργότερα, με την περίοδο τελικά να ολοκληρώνεται στο -7 για τους γηπεδούχους (52-59) και όλα έδειχναν ότι πολύ δύσκολα θα έφθαναν σήμερα στη νίκη.

Στην αρχή της Δ΄ περιόδου τα πράγματα δεν άλλαξαν και 6΄.40΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα ο Απόλλων έφθασε για πρώτη φορά στο +9 (56-65). Στο σημείο αυτό ήρθε το ξέσπασμα των παικτών του Τρικούπη, που με ένα τρίποντο του Ντόβα κι ένα έμμεσο τρίποντο του Πολίτη έφθασαν αρχικά στο 62-65 και αμέσως μετά με τρίποντη βόμβα του Πολίτη ισοφάρισαν το σκορ μετά από αρκετή ώρα (65-65) με 4 λεπτά να απομένουν, ξαναμπαίνοντας δυνατά στη διεκδίκηση της νίκης ενώ παράλληλα οι εξέδρες πήραν φωτιά.

Δραματική η συνέχεια του παιγνιδιού με τον Απόλλωνα να παίρνει ξανά ένα μικρό προβάδισμα (66-67 και 68-71 ένα λεπτό πριν τη λήξη). Οι παίκτες του Τρικούπη και πάλι όμως με τρίποντο του Παπαδιονυσίου θα ισοφαρίσουν (71-71) στα 52΄΄ και μετά από άστοχη επίθεση του Απόλλωνα θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το ματς, αλλά στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Ντόβας θα αστοχήσει σε σουτ που έγινε υπό κακές προϋποθέσεις και ο αγώνας θα οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί ο Απόλλωνας πάλι θα είναι αυτός που θα πάρει το προβάδισμα στο σκορ (74-77 και 77-81 1΄.50΄΄ πριν τη λήξη). Ο Τζόρτζεβιτς με καλάθι στο 1΄.28΄΄ θα κάνει το 79-81 και με ½ βολές το 80-81 με 49΄΄ να απομένουν.

Ο Απόλλων θα ξεφύγει με +3 (80-83 40΄΄ πριν τη λήξη), αλλά ο Τρικούπης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αφού αρχικά ο Ντόβας με ένα γρήγορο τρίποντο ισοφάρισε σε 83-83, 33΄΄ πριν το τέλος, η καλή άμυνα στη συνέχεια των παικτών του Τρικούπη ανάγκασε τον Απόλλωνα σε άστοχο σουτ και σε λάθος.

Με 6΄΄.6 δεύτερα να απομένουν η μπάλλα μετά την επαναφορά έφθασε στον Πολίτη, ο οποίος με τρίποντο – μαχαιριά στην εκπνοή του αγώνα χάρισε άλλη μία πολύτιμη νίκη φέτος στην ομάδα του, με τους φιλάθλους του Τρικούπη να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς και το γήπεδο να φλέγεται στην κυριολεξία.

Μία τεράστια σε σημασία νίκη για την ομάδα του Μεσολογγίου, που είχε για κορυφαίους τους Τζόρτζεβιτς και Πολίτη, ενώ ακολούθησαν σε απόδοση οι Ντόβας και Παπαδιονυσίου.

Δεκάλεπτα: 22-21, 36-39, 52-59, 71-71 (κ.α.), 86-83

Διαιτητές: Ανδρικόπουλος – Θεονάς - Τσολάκος

Χαρίλαος Τρικούπης (Καλαμπάκος): Τζόρτζεβιτς 27 (1), Γυφτάκης, Παπαδιονυσίου 15 (2), Ντόβας 13 (3), Αδαμόπουλος, Σταυρόπουλος 1, Χατζηκυριακίδης 4, Αντωνάκης 7 (1), Γκάτζιος, Πολίτης 19 (2).

Απόλλων Πατρών (Δελέγκος): Στεφανίδης 19 (3), Βλάχος 7 (1), Μπέμπης 2, Κασπίρης, Μολφέτας 20 (1), Ζούμπος 17 (2), Μπαζίνας, Εζόμο, Δημακόπουλος 8, Καζαρνόφσκι 10 (2).  

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr