Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Χ.Τρικούπη στο Πευκοχώρι

ΑΣ Ευρώπη Πευκοχωρίου – Χαρίλαος Τρικούπης 73 – 71

Επί δύο μήνες κατάφερε τελικά ο Χ. Τρικούπης να διατηρήσει το αήττητό του στο πρωτάθλημα (τελευταία ήττα στις 8 Δεκεμβρίου 2018 από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων). Έτσι μετά από 7 συνεχείς νίκες γνώρισε σήμερα την ήττα στο Πευκοχώρι με σκορ 73-71.

Ο Τρικούπης γενικά έκανε καλή εμφάνιση (εκτός από κάποια νεκρά διαστήματα) και θα μπορούσε να είναι αυτός ο νικητής, αφού δύο λεπτά πριν το τέλος ήταν μπροστά στο σκορ με 66-71, αλλά στη συνέχεια χάθηκε η ψυχραιμία στην επίθεση και η νίκη μέσα από τα χέρια του.

Καλό ξεκίνημα για τον Τρικούπη στην αρχή του παιγνιδιού, που με τρίποντο του Ντόβα προηγήθηκε γρήγορα με 0-6, όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική. Έχοντας τον Τζόρτζεβιτς μπλοκαρισμένο στην επίθεση και δείχνοντας κάποια χαλαρότητα στην αμυντική λειτουργία, οι φιλοξενούμενοι επέτρεψαν στο Πευκοχώρι να προηγηθεί για πρώτη φορά στο σκορ με 9-8 και στο 5.20΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου να φτάσει στο +5 (15-10).

Ο Τρικούπης αντέδρασε προσωρινά, ισοφάρισε 17-17, 3΄.00΄΄ πριν τη λήξη, αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν τελικά την Α΄ περίοδο προηγούμενοι με 23-20.

Στη Β΄ περίοδο για μεγάλο διάστημα ο Τρικούπης ήταν αγνώριστος. Με πολλά λάθη, άστοχα σουτ και ευάλωτη άμυνα, επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν καθαρό προβάδισμα στο σκορ με 31-20, 4΄.30΄΄πριν τη λήξη και αργότερα να φθάσουν τη διαφορά στο +16 (38-22, 3΄.00΄΄ πριν τη λήξη, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε επτά αγωνιστικά λεπτά ο Τρικούπης πέτυχε μόνο ένα δίποντο με τον Γκάτζιο. Ευτυχώς στη συνέχεια με αιχμή τον Τζόρτζεβιτς (που μέχρι τότε ήταν άστοχος), οι φιλοξενούμενοι με το κλείσιμο του ημιχρόνου κατάφεραν να κατεβάσουν τη διαφορά στους 10 πόντους (40-30).

Η Γ΄ περίοδος ανήκει αποκλειστικά στην ομάδα του Μεσολογγίου, καθώς με πολύ καλή προσήλωση στην άμυνα και ένα επιθετικό ξέσπασμα του Πολίτη (που μέχρι τότε ήταν άποντος), αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και με ένα σχετικά γρήγορο 10-0, ισοφάρισε το σκορ (40-40) και το παιγνίδι έγινε ξανά ντέρμπυ. Λίγο αργότερα με καλάθι του Αντωνάκη ο Τρικούπης μετά από αρκετή ώρα πήρε ξανά το προβάδισμα με 45-47 και λίγο αργότερα με 45-51 (3΄.11΄΄ πριν τη λήξη), με την περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 52-55 για τους φιλοξενούμενους.

Στην τελευταία περίοδο έγινε μάχη για την κατάκτηση της νίκης, με τον Τρικούπη να κρατά συνεχώς ένα μικρό αλλά όχι ασφαλές προβάδισμα. Αρχικά το Πευκοχώρι ισοφάρισε (56-56), όμως ο Τρικούπης κατάφερε με σερί 8-0 να φθάσει στο 56-64, έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Δύο λεπτά πριν τη λήξη η ομάδα του Μεσολογγίου συνέχισε να προηγείται με σκορ 66-71 και ήταν το φαβορί για τη νίκη. Όμως η επιθετική της αφλογιστία στο τέλος του αγώνα, επέτρεψε στο Πευκοχώρι με σερί 7-0 να ανατρέψει την κατάσταση και να φθάσει σε μία σημαντική νίκη. Προηγήθηκαν, άστοχο σουτ του Πολίτη 40΄΄ πριν τη λήξη, λάθος του Αντωνάκη στα 7΄΄ και χαμένο λέι απ υπό πίεση του Δεμερτζή στην εκπνοή του παιγνιδιού.

Μία ήττα που θα μπορούσε με λίγη τύχη και συγκέντρωση να αποφευχθεί και άφησε κάπως πικρή γεύση στους φιλάθλους της ομάδας, αρκετοί από τους οποίους την ακολούθησαν και στο μακρινό Πευκοχώρι για να την ενισχύσουν.

Διαιτητές: Τζαφλέρης – Πιτσίλκας - Ξέρας

Δεκ:23-20 17-10 12-25 21-16

Α.Σ.Ευρώπη 87’ Πευκοχωρίου: (Μελετιάδης) Αμπατζίδης, Τζουβάρας 5(1), Ακεψεμαίδης 2, Ελευθεριάδης 10, Βελισσαρίου 20(4), Σαββίδης, Κιτσούλης, Καμπουρίδης 9, Γκάτζιας17(1), Μανούσος 10.

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου: (Καλαμπάκος) Τζόρτζεβιτς 17, Παπαδιονυσίου 4, Ντόβας 8(2), Αδαμόπουλος, Σταυρόπουλος, Χατζηκυριακίδης 2, Δεμερτζής 9(1), Αντωνάκης 12, Γκάτζιος 2, Πολίτης 17(3).

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr