Νίκη και πρόκριση, και η μεγάλη πρόκληση για τον Χαρίλαο Τρικούπη!

Κύπελλο Ελλάδος / Γ. Σ. Φαρσάλων – Γ.Σ Χαρίλαος Τρικούπης 64 - 91

Νέα άνετη εκτός έδρας νίκη για τον Χαρίλαος Τρικούπη στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, που επιβλήθηκε των Φαρσάλων με σκορ 64-91 και τώρα περιμένει στην έδρα του στο Μεσολόγγι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου τον Πανιώνιο, σε ένα ιστορικό παιγνίδι για τον σύλλογο.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να είναι μέσα στη διεκδίκηση της νίκης ως τα μέσα της Β΄ περιόδου, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Καλαμπάκου με πίεση σε όλο το γήπεδο ανάγκασαν τους αντιπάλους να υποπέσουν σε αρκετά λάθη και άρχισαν προοδευτικά να ξεφεύγουν στο σκορ, ανεβάζοντας και την ευστοχία τους στα τρίποντα (13 σήμερα, όσα και στο ματς με τον Δούκα). Με τον Τρικούπη δεν αγωνίστηκε και πάλι ο Σαχπατζίδης.

Χαλαρός μπήκε στον αγώνα ο Τρικούπης, επιτρέποντας στα Φάρσαλα να προηγηθούν στην Α΄ περίοδο με σκορ 16-14.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το πρώτο 5λεπτο της Β΄ περιόδου (25-24), αλλά στη συνέχεια ένα σερί 10-0 για τους φιλοξενούμενους, έφερε τη διαφορά στο +9 υπέρ τους (25-34), με το ημίχρονο να λήγει με σκορ 33-41 για τον Τρικούπη, με τρίποντο του Βασιλόπουλου.

Δυνατά μπήκε ο Τρικούπης στην επανάληψη και με επί μέρους σκορ 16-5 στο πρώτο 4λεπτο, έφτασε τη διαφορά στους 19 πόντους (38-57), δείχνοντας να καθαρίζει τη νίκη και την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν προσωρινά μειώνοντας τη διαφορά στους 10 (52-62), αλλά ο Τρικούπης πάτησε πάλι το γκάζι και με νέο σερί 9-0 ξανάφερε τη διαφορά στο +19 (52-71) στη λήξη της Γ΄ περιόδου, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιγνίδι.

Διαδικαστική η τελευταία περίοδος, με τη διαφορά πάντως να αυξάνεται κι άλλο, παρά τις αρκετές αλλαγές που έγιναν, με τον Τρικούπη να φθάνει σε μία ιστορική πρόκριση με σκορ 64-91 επί των Φαρσάλων.

Έτσι, όλοι οι φίλαθλοι του Μεσολογγίου αναμένουν πλέον με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την αναμέτρηση της επόμενης Τετάρτης με το ιστορικό σωματείο του Πανιωνίου στην Β΄ φάση του θεσμού του Κυπέλλου, με τον Τρικούπη να αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του ομάδα της Α1 κατηγορίας σε επίσημη αναμέτρηση.

Δεκάλεπτα: 16-14, 33-41, 52-71, 64-91

Διαιτητές: Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής-Τσουμαχίδης

Γ.Σ.Φαρσάλων (Γιασάρης): Πεταλωτής 9, Στάνκοβιτς 6(2), Τσούμας Σ. 3, Βρεττάς 4, Τσούκας 10(3), Βασιλείου, Παπαχρήστος 20, Μουλάς 7, Δέσπος 5.

ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης (Καλαμπάκος): Καζάνας 5(1), Γκάτζιος, Παπαδιονυσίου 16(3), Αντωνάκης 7(1), Ναούμης 4, Ράπτης 5, Βασιλόπουλος 20(4), Οικονομόπουλος 10(2), Σκουλίδας 13(2), Τσαπατώρης 2, Μαργέλης 9.

Τα ζευγάρια της 1ης αγωνιστικής της Β΄φάσης του κυπέλλου Ελλάδος, όπως αυτά πρόεκυψαν μετά τα σημερινά αποτελέσματα:

B' Φάση - 1η Αγωνιστική, Τετάρτη 02/10/2019

ΑΟ ιωνικός Νικαίας - ΑΕ Χολαργού - Ρόδου

ΓΣ Μανδραικός - ΓΣ Κύμης - Λαύριο

ΣΑΑΚ Ανατόλια - ΓΣ Ερμής Αγίας Λάρισας

ΓΣ Δάφνη Δαφνίου - ΑΣΑ Κόροϊβος

Άρης - ΓΣ Ηρακλής

ΑΣ Παπάγου - ΑΓΟ Ρεθύμνου

ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης - Πανιώνιος ΓΣΣ

ΑΣ Διαγόρας Δρυοπιδέων - ΑΟ Αμύντας

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr