Νίκη επί του Παγκρατίου και 6Χ6 για τον Χαρίλαο Τρικούπη!

ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης – ΑΟ Παγκρατίου 88 – 74

 

Την 6η του νίκη σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε στο Κλειστό του Μεσολογγίου ο Χ. Τρικούπης με σκορ 88-74 επί του Παγκρατίου, μετά από ωραία εμφάνιση και παρέμεινε η μόνη αήττητη ομάδα στην Α2 κατηγορία.

Το Παγκράτι παρουσίασε μία αξιόμαχη ομάδα, που έμεινε μέσα στη διεκδίκηση της νίκης για ένα ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο κατάφερε να πάρει τα ριμπάουντ (13-20), έχοντας πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Τζιβελέκα και Ντράσκοβιτς.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους, οδήγησαν τους παίκτες του Παγκρατίου σε αρκετά λάθη, σκόραραν αρκετές φορές εύκολα στον αιφνιδιασμό και με επί μέρους σκορ 27-12 στην 3η περίοδο ξέφυγαν με 15 πόντους και ουσιαστικά καθάρισαν το παιγνίδι, αφού το Παγκράτι στη συνέχεια δεν ξαναπλησίασε στο σκορ και ηττήθηκε φυσιολογικά και δίκαια.

Κορυφαίοι για τον Τρικούπη οι Παπαδιονυσίου, Βασιλόπουλος και Αντωνάκης, ενώ σημαντική ήταν και η επανεμφάνιση μετά από αρκετό καιρό του Σαχπατζίδη, που χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους. Γενικά είδαμε ένα αρκετά ποιοτικό παιγνίδι με γρήγορο ρυθμό και ωραίες φάσεις.

Αμφίρροπο το ξεκίνημα του αγώνα (10-9, στο 4λεπτο), με το Παγκράτι στη συνέχεια να δείχνει τις αγωνιστικές του διαθέσεις και να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα με 12-16 και 17-21 λίγο πριν τη λήξη της περιόδου, που τελικά έκλεισε με ισόπαλο σκορ (23-23).

Στην αρχή της Β΄ περιόδου ο Τρικούπης με σερί 8-0 πήρε μια διαφορά για πρώτη φορά στο παιγνίδι (31-23), όμως οι μαχητικοί φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν 4.10΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου να ισοφαρίσουν και πάλι το σκορ (37-37) και λίγο αργότερα να προηγηθούν 40-43, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται ισόπαλο με σκορ 43-43, χάρη σε τρίποντο του Ναούμη.

Στην 3η περίοδο κρίθηκε η τύχη του παιγνιδιού. Στο πρώτο 4λεπτο το Παγκράτι κράτησε την πρωτοπορία (47-48), για τελευταία φορά όμως, αφού στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν αρκετά την απόδοσή τους, πήραν τα ηνία του αγώνα (57-50 και 63-55 το σκορ υπέρ τους) και με ένα σερί 7-0 στο τελευταίο δίλεπτο, έστειλαν τη διαφορά στο +15 (70-55) στη λήξη της περιόδου και έγιναν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.

Πράγματι στην τελευταία περίοδο ο Τρικούπης με προσοχή και σοβαρότητα στο παιγνίδι του, δεν απειλήθηκε καθόλου από τους φιλοξενούμενους, με τη διαφορά να φθάνει μέχρι και τους 19 πόντους (86-67), με τρίποντο του Βασιλόπουλου και ο αγώνας να ολοκληρώνεται με σκορ 88-74, με τον Τρικούπη να φθάνει σε μία καθαρή και δίκαιη νίκη και να οδηγεί αήττητος την κούρσα του πρωταθλήματος. Το μυαλό όλων τώρα στρέφεται στο πολύ ενδιαφέρον γειτονικό ντέρμπυ με τον ΑΟ Αγρινίου, που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στο Κλειστό του Μεσολογγίου.

Περίοδοι: 23-23, 20-20, 27-12, 18-19.

Διαιτητές: Σταματόπουλος – Καρπάνος – Χριστινάκης.

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Καζανάς, Μάρκοβιτς 6, Παπαδιονυσίου 16, Αντωνάκης 11(3), Ναούμης 8(1), Σαχπατζίδης 6, Ράπτης 12, Οικονομόπουλος 10(2), Τσαπατώρης, Μαργέλης, Βασιλόπουλος 19(4), Σκουλίδας.

ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ (Τόλης Κουτρούλιας): Τζιβελέκας 16(1), Πινής 7(1), Χνάρης, Μίχαλος 5(1), Ξύδης 15(4), Δερμιτζάκης 4, Ντράσκοβιτς 13, Δελίδης 5(1), Μουστόπουλος 4, Μιχαλούτσος 5, Ζευγαράς, Ντιαλλό.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr