Πέρασε και από τη Δάφνη και προελαύνει ο Χαρίλαος Τρικούπης στην Α2΄

ΓΣ Δάφνη Δαφνιού – ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης 76 – 82

Ούτε η φορμαρισμένη και πολύ μαχητική Δάφνη κατάφερε να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του Χαρίλαου Τρικούπη στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, με την ομάδα του Μεσολογγίου να παίρνει μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη με σκορ 76-82, να παραμένει αήττητη κάνοντας το 9/9 και να αποσπάται πλέον με 2 βαθμούς στην κορυφή από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, που ηττήθηκε σήμερα στην έδρα του από τον Ολυμπιακό.

 

Ο αγώνας είχε τρομερό ενδιαφέρον, με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν στην 3η περίοδο με 10 πόντους, βάζοντας δύσκολα στους πρωτοπόρους, οι οποίοι όμως έδειξαν χαρακτήρα νικητή και με πολύ πιεστική άμυνα και συνεχόμενα τρίποντα στην επίθεση (καθοριστικά τα δύο του Σκουλίδα), πήραν γρήγορα ξανά τα ηνία του αγώνα και 2.30΄΄ πριν τη λήξη έφτασαν αυτοί σε διψήφια διαφορά (67-77) και στη συνέχεια ελέγχοντας τον ρυθμό του παιγνιδιού έφτασαν δύσκολα αλλά δίκαια σε μία ακόμη νίκη, ενθουσιάζοντας τους αρκετούς φιλάθλους τους που για μια ακόμη φορά τους ακολούθησαν σε εκτός έδρας αγώνα. Κορυφαίοι σήμερα για τον Τρικούπη επιθετικά οι Παπαδιονυσίου (20π. με 5/9τρ.) και Αντωνάκης (19π. με 3/8τρ.). Πολύ καλός ο Βασιλόπουλος (10π. – 11 ασίστ) και σημαντικός ο Σκουλίδας στην ανάκαμψη του Τρικούπη στην επανάληψη με κρίσιμα τρίποντα (11π. με 3/6τρ.).

Οι ψηλοί της ομάδας δεν βοήθησαν όσο θα μπορούσαν αφού οι διαιτητές φρόντισαν να τους φορτώσουν και τους τρεις με φάουλ από το πρώτο ημίχρονο. Η Δάφνη έδειξε ότι είναι ιδιαίτερα γρήγορη και δυναμική ομάδα, πάλεψε το παιγνίδι και δυσκόλεψε τον Τρικούπη, κυρίως όσο έμπαιναν τα μακρινά σουτ και είχε κορυφαίο τον Κανονίδη (23π. με 5/7τρ.).

Αμφίρροπο το ξεκίνημα του αγώνα με την Δάφνη να προηγείται 8-5, αλλά ένα επιθετικό κρεσέντο του Αντωνάκη, που πέτυχε 12 πόντους στο πρώτο 5λεπτο, έφερε τον Τρικούπη στην θέση του οδηγού, με προβάδισμα 7 πόντων (8-15). Στη συνέχεια όμως κάποια επιπόλαια λάθη στην επίθεση, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ψαλιδίσουν τη διαφορά, με την Α΄ περίοδο να λήγει με σκορ 20-21 για τον Τρικούπη.

Στη Β΄ περίοδο ο αγώνας ήταν ντέρμπυ, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ (25-24, 32-32, 36-36), με την Δάφνη να καταφέρνει τελικά να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 43-40. Μία περίοδος που χαρακτηρίστηκε από τα εύκολα σφυρίγματα των διαιτητών υπέρ των γηπεδούχων, που τους έστελναν συνέχεια στη γραμμή των βολών. Το πρώτο μισό της 3ης περιόδου ανήκει στους γηπεδούχους, που ευστοχώντας σε 4 τρίποντα έφτασαν την διαφορά για πρώτη φορά στους 10 πόντους (59-49), προβληματίζοντας τους πρωτοπόρους. Οι παίκτες όμως του Τρικούπη αντέδρασαν πολύ γρήγορα, έκλεισαν τους διαδρόμους στην άμυνα, οδήγησαν τους αντιπάλους σε άστοχες επιθέσεις, άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά και με τρία απανωτά τρίποντα (Παπαδιονυσίου, Σκουλίδας, Αντωνάκης) στο τελευταίο 2λεπτο, έγραψαν ένα 12-0 σερί και έκλεισαν την Γ΄ περίοδο προηγούμενοι με σκορ 59-61.

Με ανεβασμένη πλέον την ψυχολογία, οι παίκτες του Τρικούπη μπήκαν δυναμικά και στην τελευταία περίοδο και με καλάθι του Ράπτη ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά στο +8 (59-67), ολοκληρώνοντας ένα πολύ μεγάλο σερί 18-0, που ουσιαστικά ανέτρεψε καθοριστικά τα δεδομένα του παιγνιδιού. Η διαφορά 4.30΄΄ πριν το τέλος έφτασε και στο +10 (64-74), μετά από καταπληκτική προσπάθεια του Παπαδιονυσίου, που έκλεψε την μπάλα, έφυγε στον αιφνιδιασμό και την κάρφωσε στο αντίπαλο καλάθι, κερδίζοντας συγχρόνως και φάουλ, ευστοχώντας και στη βολή, δίνοντας έτσι μεγάλη ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του.

Πράγματι στη συνέχεια ο Τρικούπης δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα. Οι παίκτες της Δάφνης σε μία απέλπιδα προσπάθεια μείωσαν στο τελευταίο 2λεπτο στους 5 πόντους (72-77), αλλά ακολούθησε ένα φοβερό μπάσιμο του Βασιλόπουλου, που με καλάθι στην εκπνοή του χρόνου έκανε το 72-79 και στα τελευταία δευτερόλεπτα με βολές των Ναούμη και Αντωνάκη, ο Τρικούπης σφράγισε μία πολύτιμη νίκη με τελικό σκορ 76-82, παραμένοντας και πάλι αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Περίοδοι: 20-21, 23-19, 16-21, 17-21. Διαιτητές: Αναστόπουλος – Ρίζος – Νάστος.

ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ (Κωνσταντινίδης): Παπαγιάννης, Τοπάλι 9(1), Σταυρακούκας, Κουφόπουλος 8(1), Αγγέλου 12(2), Καννάς 2, Φιλιππάκος 7, Γκάτζο 7(1), Μπάλος 2, Αρνόκουρος 2, Κανονίδης 23(5), Κουρτίδης 4.

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Καλαμπάκος): Καζάνας, Μάρκοβιτς 5, Παπαδιονυσίου 20(5), Αντωνάκης 19(3), Ναούμης 1, Σαχπατζίδης 5, Ράπτης 5, Οικονομόπουλος 6, Τσαπατώρης, Μαργέλης, Βασιλόπουλος 10, Σκουλίδας 11(3).

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr