Τρικουπάρα για το ρεκόρ, 14/14 δεν έκανε "στάση" ούτε στην Πυρκάλ!

Photo by | ΑΟ Αμύντας Υμηττού

ΑΟ Αμύντας – ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης 60 – 70

 

Απτόητος συνεχίζει την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα ο Χαρίλαος Τρικούπης, αφού μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον παιγνίδι, πέρασε αλώβητος και από το κατάμεστο Κλειστό της Πυρκάλ, επικρατώντας του γηπεδούχου Αμύντα με σκορ 60-70, αν και αγωνίστηκε και πάλι χωρίς τον φυσικό του ηγέτη Φώτη Βασιλόπουλο.

Η ομάδα του Υμηττού, που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού, στο πρώτο ημίχρονο έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους πρωτοπόρους, καθώς με καταιγισμό τριπόντων στη Β΄ περίοδο (6 συνολικά), κατάφερε να προηγηθεί ακόμη και με διαφορά 20 πόντων (39-19, 2.10΄΄ πριν τη λήξη του ημιχρόνου), με την ομάδα του Μεσολογγίου να ζει τις ίδιες καταστάσεις με τον αγώνα της Βέροιας.

Ευτυχώς όμως η αντίδραση ήταν ακριβώς η ίδια, με τους παίκτες του Τρικούπη να αφυπνίζονται στην επανάληψη, να ασκούν τρομερή πίεση συνεχώς στα ¾ του γηπέδου, να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, να καλύπτουν την εις βάρος τους διαφορά προς το τέλος της Γ΄ περιόδου και δείχνοντας χαρακτήρα πρωταθλητή να φθάνουν καθαρά σε άλλη μία πολύ σημαντική και δίκαιη εκτός έδρας νίκη, κάνοντας το 14Χ14.

Η Α΄ περίοδος είχε λήξει ισόπαλη 13-13, μετά από ένα μετριότατο και νευρικό παιγνίδι και από τις δύο ομάδες, με αρκετά λάθη και αστοχία. Χαρακτηριστικά οι παίκτες του Τρικούπη στα πρώτα 3.30΄΄ λεπτά του αγώνα είχαν σκοράρει μόλις 3 πόντους από βολές.

Στη Β΄ περίοδο τα πράγματα χειροτέρεψαν για τους φιλοξενούμενους, αφού στην άμυνα επέτρεψαν στους γηπεδούχους να επιτυγχάνουν το ένα τρίποντο μετά το άλλο σουτάροντας με μεγάλη αυτοπεποίθηση, με αιχμή τον Γκαβανόπουλο που είχε 4/5 συνολικά στο παιγνίδι, ενώ στην επίθεση χωρίς καθαρό μυαλό οδηγήθηκαν πολλές φορές σε λανθασμένες και επιπόλαιες επιλογές (εμφανής εδώ η απουσία του Βασιλόπουλου). Έτσι ο Αμύντας άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ (αρχικά με 21-13, με 8-0 σερί), με διψήφια διαφορά στο 5λεπτο (29-19) και με 39-19 2.10΄΄ πριν τη λήξη, ολοκληρώνοντας ένα πολύ μεγάλο σερί 26-6 από το ξεκίνημα της περιόδου. Ένα τρίποντο του Παπαδιονυσίου έβαλε τέλος στην αφλογιστία των φιλοξενούμενων, που είχαν σχεδόν 5΄ αγωνιστικά λεπτά να σκοράρουν, με το ημίχρονο να κλείνει με διαφορά 15 πόντων για τους γηπεδούχους (41-26).

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι μηχανές του Τρικούπη πήραν μπροστά. Με φοβερή πίεση στην μπάλα, εκπληκτικές άμυνες κάτω από το καλάθι από τους ψηλούς (ιδιαίτερα από τον Αντωνάκη) και με αιχμή στην επίθεση τον Ναούμη, οι πρωτοπόροι θα τρέξουν ένα σερί 13-2 και θα μειώσουν λίγο πριν τα μισά της περιόδου σε 43-39, φέρνοντας το παιγνίδι στα μέτρα τους. Στη συνέχεια η μάχη για την νίκη άναψε, με της Γ΄ περίοδο να λήγει με σκορ 48-47 για τον Αμύντα, με το ματς να αρχίζει πλέον από την αρχή, αλλά με την ψυχολογία να είναι τώρα με το μέρος των παικτών του Τρικούπη.

Η μάχη συνεχίστηκε για λίγο ακόμη, όταν 2΄ λεπτά μετά την έναρξη της Δ΄ περιόδου οι γηπεδούχοι κρατούσαν οριακά το προβάδισμα με 54-53. Σ΄ αυτό το σημείο οι φιλοξενούμενοι με καλάθι του Ναούμη πήραν το προβάδισμα (54-55) και δεν το ξαναέχασαν, αφού ο πολύ καλός Παπαδιονυσίου με 6 συνεχόμενους πόντους έγραψε το 54-61, 5.20΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα και η κατάσταση άρχισε να ξεκαθαρίζει.

Ο Τρικούπης παίζοντας με σοβαρότητα και αγωνιστικότητα δεν επέτρεψε στη συνέχεια στους παίκτες του Αμύντα να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης. Με τρίποντο του Αντωνάκη που ξεσήκωσε τους πολλούς φιλάθλους του Τρικούπη, που έδωσαν και πάλι βροντερό παρόν στην Αθήνα, η διαφορά έφθασε στο +9 (55-64), με 4΄ λεπτά να απομένουν και με φοβερή αμυντική προσήλωση έφθασε στο τελευταίο λεπτό στο +13 (57-70) με τρίποντο του Ναούμη, για να λήξει η συνάντηση με τελικό σκορ 60-70.

Ένας μετριότατος έως κακός Τρικούπης στο πρώτο ημίχρονο, που καρδιοχτύπησε τους φιλάθλους του και ένας εκπληκτικός σε δυναμισμό και αγωνιστικότητα Τρικούπης στην επανάληψη, έφθασε και πάλι στην νίκη χωρίς μάλιστα να έχει στη σύνθεσή του τον ηγέτη του Φώτη Βασιλόπουλο, που καθόταν όμως στον πάγκο της ομάδας, δείχνοντας ότι έχει τις λύσεις και τις δυνατότητες να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις δυσκολίες του κάθε παιγνιδιού.

Κορυφαίος σήμερα της ομάδας του Μεσολογγίου ο Αντωνάκης (16π. με 2τρ. Και 10/11 βολ. – 8ριμπ. – 3ασίστ – 2κοψ.- 5κερδ. φάουλ), που ήταν πολύ καλός επιθετικά, αλλά ειδικά στην άμυνα ήταν εκπληκτικός, βγάζοντας τρομερή ενέργεια και πάθος στο παρκέ.

Την καλύτερη εμφάνισή του με την ομάδα έκανε σήμερα ο Ναούμης, που πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17π. (4/5δίπ. – 3/6τρίπ.), ενώ είχε και 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο και ήταν ένας από τους κύριους συντελεστές στην ανάκαμψη της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο.

Εξαιρετικός και ο Παπαδιονυσίου (16π. – 2ριμπ. – 5ασίστ), που αποτελεί τον πιο σταθερό σε απόδοση παίκτη της ομάδας και τον ακολούθησε σε απόδοση ο Σαχπατζίδης (9π. – 5ριμπ. – 2κοψ.), που θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερο, αν δεν χρεωνόταν πολύ εύκολα από τους διαιτητές με 4 φάουλ και καθόταν για αρκετή ώρα στον πάγκο.

Διαιτητές: Παναγιώτου-Κατραχούρας-Αναστόπουλος Αντ. (Τηγάνης)

Δεκάλεπτα: 13-13, 41-26,48-47, 60-70

ΑΟ Αμύντας (Ζαβός): Ζούπας 8, Κάπρης 7 (1), Βαρδιάνος 4, Κερασοβίτης 1, Κουκουνιάς 10 (2), Κομποδιέτας 9 (2), Γκαβανόπουλος 15 (4), Χάλαρης 2, Φακοπουλίδης, Κωνσταντακόπουλος 4. 

ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης (Καλαμπάκος): Παπαδιονυσίου 16 (1), Αντωνάκης 16 (2), Ναούμης 17 (3), Σαχπατζίδης 9, Ράπτης 6, Οικονομόπουλος 2, Μαργέλης, Γκάτζιος, Σκουλίδας 4. 

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr