Ποιό ντέρμπυ.. ''Πάρτυ'' ανόδου από τον Χαρίλαο Τρικούπη!

ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης – Διαγόρας Δρυοπιδέων 95 – 72

Ποιό ντέρμπυ; Ένας καταπληκτικός και πολύ αποφασιστικός Τρικούπης, καθαρά ανώτερος του Διαγόρα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του και με MVP τον Φώτη Βασιλόπουλο που σήμερα είχε γενέθλια, έφτασε σε μία αρκετά άνετη νίκη επί του κυριότερου αντιπάλου του στο πρωτάθλημα με σκορ 95-72 και βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στην Α1.

Οι πρωτοπόροι άφησαν πίσω τους τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους στο τελευταίο διάστημα και παίζοντας γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ, απέδειξαν ότι είναι η ταχύτερη και πιο δουλεμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Πήραν δε δικαιότατα την πιο πολύτιμη ίσως νίκη στο πρωτάθλημα, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους πολλούς και ενθουσιώδεις φιλάθλους τους, που κατέκλυσαν σήμερα το Κλειστό του Μεσολογγίου και στο τέλος αποθέωσαν τους παίκτες και τον προπονητή Ντίνο Καλαμπάκο. Έτσι η διαφορά των δύο ομάδων άνοιξε στους 4 βαθμούς, με τον Τρικούπη να υπερτερεί και στην περίπτωση ισοβαθμίας και για να χαθεί η πρώτη θέση θα πρέπει ο Διαγόρας να σημειώσει 5 νίκες περισσότερες από τον Τρικούπη, στις 12 αγωνιστικές που απομένουν.

Οι φιλοξενούμενοι που αγωνίστηκαν χωρίς τον Λιακόπουλο, είχαν κορυφαίο παίκτη τον Καράμπουλα (22 π. – 6 ριμπ.– 4 ασίστ), που στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθούσε σχεδόν μόνος του να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο σημερινός Διαγόρας ούτε μία στιγμή δεν έπεισε με την απόδοσή του και φάνηκε ότι δεν είχε ούτε την δυνατότητα ούτε την ψυχολογία να διεκδικήσει με αξιώσεις την νίκη.

Οι θριαμβευτές είχαν κορυφαίο παίκτη τον εκπληκτικό Βασιλόπουλο (20π. - 8 ριμπ. - 14 ασίστ) και τον ακολούθησε σε απόδοση ο πάρα πολύ καλός Σαχπατζίδης (17π. – 8 ριμπ. - 4 τάπες). Αρκετά καλός και ο δυναμικός Αντωνάκης (12 π. - 5 ριμπ. – 7 κερδ. φάουλ), καλή ήταν η επανεμφάνιση του Οικονομόπουλου (13 π.), ενώ θετική προσφορά είχαν και οι Παπαδιονυσίου, Ναούμης και Σκουλίδας.

Δυναμικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους, που μετά το τρίποντο του Κουκά στην αρχή που έδωσε για μία και μοναδική φορά το προβάδισμα στον Διαγόρα με 0-3, με φοβερή αμυντική λειτουργία και πλουραλισμό στην επίθεση, θα πετύχουν στη συνέχεια ένα επιβλητικό σερί 12-0, δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις τους. Έτσι το σκορ θα γίνει 12-3 λίγο πριν το 5λεπτο και η διαφορά θα φτάσει στο +11 (21-10), με τρίποντο του Βασιλόπουλου 1.20΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου, που τελικά έληξε με σκορ 23-16 χάρη σε δύο τρίποντα των φιλοξενούμενων στο τελευταίο λεπτό.

Η δεύτερη περίοδος ήταν πιο ισορροπημένη, με τον Τρικούπη να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα στο σκορ με διαφορές κοντά στους 10 πόντους. Όσες φορές ο Διαγόρας προσπάθησε να μειώσει την διαφορά, έφτασε μόνο μέχρι το -7 (25-18, 33-26, 36-29 και 41-34). Οι γηπεδούχοι έβρισκαν συνεχώς τις λύσεις και έφταναν σε διψήφιες διαφορές. Έτσι το σκορ έγινε 33-22 στο 5.30΄΄ με τρίποντο του Αντωνάκη, 41-29 στο 2.50΄΄ με καλάθι και βολή του Βασιλόπουλου και 44-34 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό με τρίποντο του Ναούμη, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 46-36 και το παιγνίδι να μην έχει κριθεί ακόμη.

Δυναμικός και αποφασιστικός ο Τρικούπης στο ξεκίνημα της επανάληψης, παίζοντας πιεστικά στην άμυνα και φεύγοντας ταχύτατα συχνά στον αιφνιδιασμό, ξέφυγε για πρώτη φορά με 16 πόντους (57-41, λίγο πριν το 5λεπτο), σκορπώντας τον ενθουσιασμό στην εξέδρα. Η διαφορά αργότερα θα φτάσει δύο λεπτά περίπου πριν τη λήξη στο +18 (66-48) με τρίποντο του Βασιλόπουλου, με την Γ΄ περίοδο να κλείνει με σκορ 68-55, χάρη στις προσπάθειες του Καράμπουλα.

Στην αρχή της τελευταίας περιόδου ο Τρικούπης κυριολεκτικά ασταμάτητος, με ένα μεγάλο σερί 12-0 στο πρώτο 3λεπτο, έβαλε πρόωρο τέλος σε οποιαδήποτε σκέψη των φιλοξενούμενων για τη διεκδίκηση της νίκης, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +25 (80-55). Η συνέχεια ήταν διαδικαστική. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 20 πόντους και δύο περίπου λεπτά πριν τη λήξη έφτασε στην ανώτερη τιμή της στο +28 (93-65), μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, με όλο το γήπεδο να ξεσηκώνεται και αποθεώνει τους παίκτες της ομάδας φωνάζοντας ρυθμικά και το όνομα του Ντίνου Καλαμπάκου και το σύνθημα «Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές» να δονεί την ατμόσφαιρα.

Τελικό αποτέλεσμα 95-72, με τον Χαρίλαο Τρικούπη να επιτυγχάνει μία ιστορική νίκη, που τον φέρνει πλέον πολύ κοντά στην επίτευξη ενός θαύματος για τα δεδομένα του τοπικού μπάσκετ, δηλαδή την είσοδό του στα σαλόνια της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Γεγονός που καθιστά επιβεβλημένο πλέον το έμπρακτο και άμεσο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, για την έγκαιρη επίλυση του γηπεδικού προβλήματος, καθώς το υπάρχον δεν πληροί τις προδιαγραφές για αγώνες της Α1.

Θα πρέπει να γίνουν από τώρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες και μελέτες για την εξεύρεση και υλοποίηση της καταλληλότερης λύσης, ώστε η ομάδα μας εφ΄ όσον πετύχει την άνοδό της στην Α1 (όπως όλα δείχνουν), να αγωνιστεί από την αρχή της νέας περιόδου στο Μεσολόγγι στην φυσική της έδρα και να μην ξεσπιτωθεί, παίζοντας είτε στο Αγρίνιο είτε στην Πάτρα.

Θα είναι μεγάλο κρίμα και για τους φιλάθλους της πόλης και για τους ανθρώπους της διοίκησης. Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Περίοδοι: 23-16, 23-20, 22-19, 27-17.

Διαιτητές: Παναγιώτου – Διαμαντής – Καρακάσης.

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Καλαμπάκος): Καζανάς 2, Παπαδιονυσίου 6, Αντωνάκης 12(2), Ναούμης 10(2), Σαχπατζίδης 17, Ράπτης 6, Οικονομόπουλος 13(1), Τσαπατώρης, Μαργέλης, Βασιλόπουλος 20(2), Σκουλίδας 9(1).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ (Ζαβός): Αγγελόπουλος 7(1), Κουκάς 12(3), Λεβέντης, Καράμπουλας 22(2), Πολυτάρχου 9(2), Πετροδημόπουλος 4, Καρασταμάτης 2, Παπαδολιάς, Βλάχος 3, Μαχαίρας 10, Γκιουζέλης 3(1).

Επιμέλεια | Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr