Ακάθεκτος ο Χαρίλαος Τρικούπης πέρασε και από το Αγρίνιο!

Photo by Thomas Pappas

 ΑΟ Αγρινίου – ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης 80 – 85

Ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπυ του Νομού μας, καθώς επικράτησε με σκορ 80-85 του γηπεδούχου ΑΟ Αγρινίου και με την 18η νίκη του στο πρωτάθλημα, διατήρησε την διαφορά των 4 βαθμών από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και προχωρά ακάθεκτος προς την Α1.

Ο αγώνας είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η ομάδα του Αγρινίου αποδείχτηκε πολύ σκληρό καρύδι και για 37΄περίπου λεπτά είχε τα ηνία του αγώνα. Έχοντας έναν εκπληκτικό σήμερα Φραντζέσκι (29π.), μεγάλη αγωνιστικότητα και καλές επιλογές και ευστοχία στην επίθεση, κατάφερε να κρατά συνεχώς το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με διαφορές 3-8 πόντων και 3΄ περίπου λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου να φτάσει στο +12 (57-45), δείχνοντας ότι μπορεί να πάρει την νίκη.

Οι πρωτοπόροι όμως στο κρίσιμο σημείο αντέδρασαν και αφού αρχικά στη λήξη της 3ης περιόδου μείωσαν στους 5 πόντους (59-54), στη συνέχεια με πίεση στα ¾ του γηπέδου και άμυνα ζώνης, κατάφεραν να γυρίσουν το παιγνίδι στο τελευταίο 5λεπτο.

Με τρία συνεχόμενα τρίποντα (Αντωνάκης - Βασιλόπουλος – Αντωνάκης) ο Τρικούπης προσπέρασε στο σκορ με 73-75 και στη συνέχεια οι Παπαδιονυσίου και Ράπτης ανέλαβαν να οριστικοποιήσουν μία ακόμη πολύτιμη νίκη.

Η ομάδα του Μεσολογγίου είχε προβλήματα στο παιγνίδι της, δεν έπιασε πολύ μεγάλη απόδοση, αλλά απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα και ότι έχει πλέον χαρακτήρα νικητή.

Σήμερα στηρίχτηκε σε μία τετράδα παικτών με αρκετά καλή απόδοση. Αυτοί ήταν ο Παπαδιονυσίου (20π. με 8/11δίπ.), ο Βασιλόπουλος (14π. με 4/8τρίπ., 5ριμπ., 7 ασίστ), ο Αντωνάκης (15π. με 3/7τρίπ., 4ριμπ., 4 ασίστ) και ο Σαχπατζίδης (14π. – 5ριμπ.). Αρκετά προσέφεραν και οι Ναούμης και Ράπτης, που βοήθησε αισθητά προς το τέλος, όταν αντικατέστησε τον Σαχπατζίδη.

Από τον ΑΟ Αγρινίου, εκτός από τον Φραντζέσκι που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, ξεχώρισαν και οι Μιχάλογλου 16(4) και Σταματογιάννης 13. Αμφίρροπο ήταν το ξεκίνημα του παιγνιδιού, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ (5-5, 7-7 και 14-14 στο 5λεπτο), με 8 γρήγορους πόντους του Παπαδιονυσίου από πλευράς Τρικούπη και 3 εύστοχα τρίποντα από τους γηπεδούχους (Φραντζέσκι 2, Μιχάλογλου).

Στη συνέχεια μία χαλαρότητα στην αμυντική λειτουργία του Τρικούπη, επέτρεψε στον ΑΟ Αγρινίου να κάνει ένα σερί 9-0 και να ξεφύγει με 23-14, με την Α΄ περίοδο να κλείνει τελικά με σκορ 28-22 για τους γηπεδούχους, με τον Φραντζέσκι να έχει ήδη 14 πόντους.

Στη Β΄ περίοδο οι άμυνες έσφιξαν και το παιγνίδι έγινε πιο κλειστό. Ο Τρικούπης με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Βασιλόπουλου (που μέχρι τότε ήταν άποντος), μείωσε το σκορ σε 33-30 και 37-33 στο 5λεπτο. Κι ενώ ο επιθετικός ρυθμός των γηπεδούχων είχε ανακοπεί και οι Φραντζέσκι και Μιχάλογλου είχαν αποσυρθεί στον πάγκο, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις προϋποθέσεις να ανατρέψουν την κατάσταση. Όμως οι επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση και ορισμένα χαμένα ριμπάουντ στην άμυνα, επέτρεψαν στον ΑΟ Αγρινίου να κρατήσει την πρωτοπορία στη λήξη του ημιχρόνου με σκορ 43-37.

Στην Γ΄ περίοδο τα λάθη για τους παίκτες του Τρικούπη συνεχίστηκαν και αρκετές μονομαχίες χάθηκαν, καθώς οι παίκτες της ομάδας του Αγρινίου έδειχναν μεγαλύτερη αγωνιστικότητα στο παρκέ. Έτσι η διαφορά έγινε γρήγορα διψήφια για τους γηπεδούχους (47-37 και 53-43 στο 5λεπτο) και 2.50΄΄ πριν το τέλος της περιόδου έφτασε στην ανώτερη τιμή της, στο +12 (57-45). Ένα μικρό ξέσπασμα των παικτών του Τρικούπη και ένα σερί 7-0, θα φέρει τη διαφορά στους 5πόντους (57-52), διαφορά με την οποία έληξε η Γ΄ περίοδος (59-54) και τη μάχη να συνεχίζεται.

Στην τελευταία περίοδο η πίεση των παικτών του Τρικούπη στα ¾ του γηπέδου και η άμυνα ζώνης έφεραν αποτελέσματα, καθώς οι φιλοξενούμενοι σκοράροντας κυρίως με βολές, έφθασαν σε απόσταση ενός καλαθιού (61-59). Όμως ο Μιχάλογλου με 8 συνεχόμενους πόντους (2 τρίποντα), έδωσε μια μεγάλη ανάσα στην ομάδα του, που προηγήθηκε με 71-62, 6.40΄΄ πριν τη λήξη. Ο Τρικούπης όμως με 4 βολές των Ράπτη και Ναούμη και τρίποντο του Αντωνάκη, θα μειώσει και πάλι στους 2 (71-69). Ο Καμάρας θα γράψει το 73-69 για τον ΑΟ, αλλά δύο μεγάλα τρίποντα των Βασιλόπουλου και Αντωνάκη θα δώσουν το προβάδισμα στον Τρικούπη με 73-75, 3.16΄΄ πριν τη λήξη, εν μέσω πανηγυρισμών των πολλών Μεσολογγιτών φιλάθλων, που ακολούθησαν την ομάδα τους και στο Αγρίνιο.

Αυτό ήταν. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πια το σθένος να αντιδράσουν. Με αιχμές τους Ράπτη και Παπαδιονυσίου, που πέτυχαν τους 10 τελευταίους πόντους της ομάδας, ο Τρικούπης έφτασε την υπέρ του διαφορά στους 8 πόντους (74-82) και παίζοντας με λογική και ψυχραιμία έφτασε στην νίκη χωρίς να κινδυνέψει, με σκορ 80-85.

Μία ακόμη σημαντική νίκη στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, επί ενός αρκετά δυνατού αντιπάλου. Γενικά έγινε ένα ωραίο παιγνίδι σε ένα κατάμεστο γήπεδο από φιλάθλους και των δύο ομάδων. Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα έγινε κοινή φωτογράφιση των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Περίοδοι: 28-22, 15-15, 16-17, 21-31.

Διαιτητές: Ανδρικόπουλος – Καλδίρης – Κωνσταντινίδη.

ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Διαμαντάκος): Καμάρας 6, Μπερερής, Μιχάλογλου 16(4), Χατζηνικόλας, Φραντζέσκι 29(3), Χρήστου, Γιαννακίδης 12(1), Γκρέκας, Σταματογιάννης 13, Ψαράς, Κασιούμης 4, Σταμίρης.

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Καλαμπάκος): Καζάνας, Παπαδιονυσίου 20, Αντωνάκης 15(3), Ναούμης 8(2), Σαχπατζίδης 14, Ράπτης 6, Τσαπατώρης, Μαργέλης 2, Γκάτζιος, Βασιλόπουλος 14(4), Σκουλίδας 6(2).

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr