Σημαντικό διπλό για τον Χαρίλαο Τρικούπη στη Νέα Φιλαδέλφεια

Φωτο αρχειου

Με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές της γύρισε η αποστολή του Χαρίλαου Τρικούπη από το σχολικό κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας και διατήρησε έτσι τις ελπίδες της για είσοδο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά, καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα της ΦΕΑ που κατάφερε στα πρώτα λεπτά να προηγηθεί με 8-2. Σταδιακά στη συνέχεια η μεσολογγίτικη ομάδα άρχισε να ανεβαίνει και περνώντας τη μπάλα στους 2 ψηλούς της Γεωργιάδη και Ψάλτου ισορρόπησε το παιχνίδι για να κλείσει τελικά η πρώτη περίοδος με το Χαρίλαο Τρικούπη να έχει βραχεία κεφαλή (11-13) προβάδισμα που η ομάδα του Μεσολογγίου δεν ξαναέχασε έως το τέλος του παιχνιδιού.

Δυναμικό ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους με 4 συνεχόμενους πόντους του Ζαμπέτη θα πάρουν διαφορά 6 πόντων με το παιχνίδι στη συνέχεια να πηγαίνει έτσι με τη διαφορά να κυμαίνεται από 3 έως 6 πόντους. Εκπληκτικός σε αυτή τη περίοδο και γενικότερα στο παιχνίδι ο Ανδρέας Βουρνάς που σκόραρε με όποιο τρόπο ήθελε δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα της ΦΕΑ και οδηγώντας τον Τρικούπη στο προβάδισμα 5 πόντων που είχε στο ημίχρονο (29-34).

Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να θέλουν να μειώσουν αλλά να μη τα καταφέρνουν και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ και να καθαρίσουν το παιχνίδι με αποτέλεσμα και η τρίτη περίοδος να τελειώσει με διαφορά 6 πόντων υπέρ του Χαρίλαου Τρικούπη (43-49). Για να φτάσουμε έτσι στη τέταρτη και τελευταία περίοδο όπου ο Χαρίλαος Τρικούπης βρήκε τις λύσεις στην άμυνα στο πρόσωπο του Γεωργιάδη που έκανε το ένα κλέψιμο μετά το άλλο και το επιθετικό ξέσπασμα που έψαχνε με τους Βουρνά Ιωάννου και Μουράτογλου να σκοράρουν συνεχώς εκτοξεύοντας έτσι τη διαφορά στους 18 πόντους (50-68) 4 λεπτά πριν το φινάλε του παιχνιδιού τελειώνοντας έτσι το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι βέβαια δεν τα παράτησαν και με πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα που έδειξαν οι παίχτες του Χαρίλαου Τρικούπη στα τελευταία λεπτά κάνοντας συνεχόμενα λάθη κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά μειώνοντας στους 10 πόντους (60-70) αλλά τα χρονικά περιθώρια για αυτούς είχαν στενέψει και έτσι υποχρεώθηκαν σε μια οδυνηρή για αυτούς εντός έδρας ήττα με τελικό σκορ 60-71 που τους στέλνει πιο κοντά στην επιστροφή τους στην Α ΕΣΚΑΝΑ.

Αντίθετα για το Χαρίλαο Τρικούπη ήταν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη που σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της χθεσινής 20ης αγωνιστικής τον διατηρεί για τα καλά στο κυνήγι της 3ης θέσης με τα επόμενα 3 παιχνίδια που ακολουθούν με Ακράτα (εντός) και Πόλις Καλλιθέας και Κόρινθο (εκτός) να είναι άκρως καθοριστικά.

Από τους γηπεδούχους διακριθέντες ήταν οι Διαμαντόπουλος, Μπούσι και Στεφανής, ενώ από τον Χαρίλαο Τρικούπη που αγωνίστηκε χωρίς τον αρχηγό του Σταυρόπουλο και το Σταμούλη δεν υστέρησε κανείς, με κορυφαίο τον Βουρνά που σημείωσε 18 πόντους και άξιους συμπαραστάτες τους Γεωργιάδη και Ζαμπέτη.

Διαιτητές:Φάκαρος-Μπανασάκης Δεκ:11-13 18-21 13-15 18-22

ΦΕΑ: (Κοσμίδης) Νιφόρας, Ρωμοσιός 2,Στεφανής 14(1), Βλασσόπουλος 9, Γόντικας 4, Νίκολλι, Μπούσι 11(1), Μπασέας 3, Διαμαντόπουλος 12(1), Τσότος 5(1), Δαρμογιάννης, Σταμάτης.

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης: (Ζωντός) Ιωάννου 10(1), Βουρνάς 18(1), Ζαμπέτης 9, Δημητρόπουλος, Μουράτογλου 11(2),Τριπολίδης.Ι, Γεωργιάδης 16(1), Παπαγεωργίου, Ψάλτου 7.

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr